Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

13.04.2014 Påskevinene

Kære Vinvenner,

Det er en kendt sag, at ikke alle af jer læser mailen hele vejen igennem. Derfor starter jeg denne mail med:

ÅBNINGSTIDERNE I PÅSKEN på lageret Skovlytoften 1, 2040 Holte

Søndag den 13. april: 13:00 til 15:00 Vinsmagning i gården
Mandag den 14. april: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 15. april: 14:00 til 17:00
Onsdag den 16 april: 14:00 til 17:00
Torsdag den 17. april: svenskeråbnet (dvs: åbent efter nærmere aftale på 4585 1978)
Fredag den 18. april: svenskeråbnet (dvs: åbent efter nærmere aftale på 4585 1978)
Lørdag den 19. april: Lukket
Søndag den 20. april: Lukket GOD PÅSKE!!!
Mandag den 21. april: Lukket Tillykke ROMA!

Og mens vi er ved Påsken, så er vinderen af æggeqvizzen fundet. Han svarede korrekt kl. 05:06: Ukraine. Vinderen er adviseret via mail og nu også hermed. Musikqvizzen til gengæld står stadigvæk uløst. Og jeg, der troede, at der var mange musikalske vinvenner blandt os!

"SPISER IKKE LAM"

I går gav jeg en flaske Libenter til vor nabo som tak for hjælp: "Du kan drikke den til påskelammet". "Jeg spiser ikke lam", svarede murermesteren, "men den skal nok få ben at gå på! Tak og God Påske!" Mens jeg igen ønskede "God Påske", tænkte jeg på, hvor mange blandt jer og ude i befolkningen ikke bryder sig om lam eller får. Ikke bare vegetarerne men folk i almindelighed. Nå, men til dem, der nu kan li' lam, en lille bemærkning om de mange vinanbefalinger, som jeg læser på nettet. De fleste anbefaler fyldige, kraftige vine men god krop (=alkoholindhold) og frugt. Personligt hælder jeg mere til vine, der byder på en lettere "tone": lavere alkoholindhold og læskende karakter. Lam og får er fede spiser og skal man nyde et glas hertil, behøver vinen kun fremhæve lammets delikate kødtræk. Også i tilfælde af "heavy handed" krydning (hvidløg, rosmarin, peber) er det vinens frugt og ikke vinens potente stil, der bedst matcher og fremhæver retten. Når det er sagt og mens vi husker den gyldne ikke-regel for den perfekte match: "Den mad du bedst kan li' med den vin du bedst kan li'", har jeg fra Landbrugshøjskolen i San Michele all'Adige lige modtaget nogle vine, som jeg med glæde ville servere til ovnstegt lammekød.

SMAG FOR SAGN eller 10% RABAT

Vinene skænkes på lageret i morgen søndag mellem 13:00 og 15:00 (aflysning kun i.t.a. regn og/eller blæst).

2012 Gewürztraminer DOC 135,-
2011 Riesling Renano Trentino DOC 109,-

Øv! To hvide til lam? Ja, hvorfor ikke? Begge vine byder på den krydrede aromatiske og sprøde mineralitet, der vil klæde lammekødet. Ikke prøvet før? Så er det på høje tid!

2011 Marzemino Trentino DOC 109,-
2012 Teroldego Rotaliano DOC 109,-
2010 Merlot Trentino DOC 135,-
2008 Cabernet sauvignon Trentino DOC 135,-

Fire røde der giver en fornyet, positiv mening til vinklichérne: "behagelig", "rund", "tiltalende" og "saftig". Vine, der vil nydes uden så megen boglig tænkning om årgang, etikette, oprindelse men kun på den rene drikkeglæde, der kommer ud af flasken.

OG NATURLIGVIS: ETNA !

Undskyld jeg bruger samme mode-begreb to gange i træk i denne mail, men kombinationen lammekød og saftige mineralske vine er som skræddersyet til Calabretta's ETNA-vine. De kan stadigvæk fås (indtil Påske) til introduktionspris for at give så mange som muligt lejlighed til at smage denne sande vinhåndværkers frembringelser:

Ciao, Carlo

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP