![]() |
Jeg læste fornyligt, at Søren Ryge Petersen sætter en grænse ved spisning af skvalderkål. Smag og behag, men jeg håber i det mindste, at han - og især I- vil sætte pris på "dagens ret": spaghetti all'ortica.
Måske ser de fleste af jer sikkert ukrudt på åbningsbilledet, noget som jeg skulle have fjernet for lang tid siden, mens jeg ser hovedingrediensen for en velsmagende tallerken af "spaghetti all'ortica". Ortica er det italienske navn for brændnælde og som det danske og det italienske navn antyder, er den næste vigtige ingrediens et par...gummihandsker.
Det er en hurtig og velsmagende ret og for ikke at gøre denne mail lang, sender jeg gerne min opskrift til dem, der forlanger den ved at sende en svarmail med teksten "ORTICA" i Emne/Subject.
Det bliver en ret robustsmagende ret og vinen bør have en vis personlighed: god smagsprofil uden at være for tung. Da det er en sommerret, bør vinen også kunne nydes noget afkølet, 15-17 grader. I mit sortiment er der en glimrende rød fra Veneto: Vigneto Santacroce. Den fremstilles af corvina og rondinella samt en lille procentdel (5%) af merlot. Passende fylde, mild i sin fremtoning, enkel men ikke banal. En rødvin hvor balancen starter med den moderate alkoholstyrke, 12%, og slutter i en harmonisk og mediumlang finish, der tilfredsstiller og indbyder, ak!, til et glas til. Vigneto Santacroce er også glimrende solo, til receptioner midt på dagen og til alle anledninger, hvor vinen skal være en pålidelig og velsmagende medspiller. Det er den type vin, I tit smager på lokale "trattoria" i Italien og spørger jer selv "hvorfor kan man ikke få den slags vin derhjemme?" Det kan I nu og til 55,- kr. flasken er det også en vin, I ikke har råd til at lade være med at prøve!
![]() |
I kan se Vigneto Santacroce her på billedet sammen med en anden vin, jeg godt tør anbefale, hvis "spaghetti all'ortica" skal efterfølges af en kødret, gerne fra grillen:
Det er et magnum (1.5 liter) Chianti Rufina 2012 fra I Veroni. Halvanden liter svarer til to flasker og jeg kan ikke forestille mig, at man skal være mere end fire ved bordet for at sætte denne genuine Chianti til livs. Træk op en lille time i forvejen, gem flasken i et køligt hjørne og lad alskens grillkød danse frem til glassene. Skulle I kun være to, kan vinen proppes til igen og holde sig fit for fight de næste par døgn. Årgangen er den gode 2012, og hvis I smider en flaske eller seks i gemmerne, vil I have en god magnum vin til at glæde jeres vinteraftner også engang i november 2017. Allerede til 178,- kr. er den en god valuta-for-pengene og til 6 stks. prisen: 150,- kr. må den siges at være et veritabelt fund.
Idag er det sidste dag for tilmelding til "Kvinde/mand kend din prop"-smagningen den 2. juni på Kanalen. Programmet er ikke blot mundvanddrivende men også ret omfattende. Det er sendt i går som rundmail og kan nu også læses på linket:
< Forrige | Næste > |
---|