Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

02.07.2014 Mere om de gamle Ciró årgange

Kære Vinvenner,

Jeg havde lovet lidt research om de gamle Ciró vine fra Fattoria San Francesco.

En af kilderne er naturligvis vinguiden Gambero Rosso. I mange år var allerede det blot at være nævnt i bogen årsag til stolthed og en omsætningsgaranti for producenterne. Især når det gjaldt vine fra mindre kendte områder eller fra lidt afsides regioner som Calabria. Bortset fra det første år, 1988, har Fattoria San Francesco været med i guiden i alle de årgange, jeg præsenterer.

RONCO DEI QUATTRO VENTI

("De fire vindes bakke")

Blev fornylig defineret "semikändis" af en god svensk vinblogger og jeg synes, at definitionen passer meget fint til denne vin. Francesco Siciliani, producenten, har altid haft sit hyr med at få de etablerede vinskribenter til at skrive om sine vine: den geografiske afstand fra Rom og Milano, den mindre kendte drue gaglioppo, uviljen til at "smøre" dér, hvor der skulle smøres, få andre kvalitetsproducenter i regionen: alt bidrog til et vanskeligt PR-liv, til trods for den unægteligt høje kvalitet, som mange af vinvennerne har testet i al den tid, jeg har importeret hans vine.

I løbet af de mange år har han også prøvet forskellige måder med at fremstille og at lagre vinen på, og engang i firserne blev han grebet, lige som mange andre italienske vinbønder, af "barriquefeberen". Det skaffede ham endeligt en del opmærksomhed - barrique var noget nyt dengang i Italien - og jeg må indrømme, at vinens og træets garvesyre har garanteret et længere liv i mange af de årgange, jeg sælger nu.

Ved smagningen i søndags klarede vinene sig..... bedre end jeg frygtede og der blev også købt lystigt ind. Altid et godt tegn. Jeg tror ikke, at de anmeldelser Ronco dei Quattro Venti fik hos Gambero kan bruges i dag til at bedømme vinens kvalitet, men de er altid et godt fingerpeg. Det, der er interessant, er at både hos Gambero Rosso og hos den anden toneangivende guide, Luigi Veronelli, har San Francescos vine altid klaret sig udmærket, selv i de dårlige årgange.

Gambero Rosso opererer med et til tre glas og omkring år 2000 introducerede de to røde glas, for de vine der var blevet taget i betragtning for de maksimale tre glas. Priserne i firserne og halvfemserne har bevæget sig mellem de 90,- og de 120,- kr. I det lys må det siges, at de aktuelle webshoppriser er ret fordelagtige.

1988 Ronco dei Quattro Venti - ikke indsendt til vurdering
1989 Ronco dei Quattro Venti 2 glas
1991 Ronco dei Quattro Venti 2 glas
1992 Ronco dei Quattro Venti 2 glas
1997 Ronco dei Quattro Venti 2 glas
1998 Ronco dei Quattro Venti 2 glas
2000 Ronco dei Quattro Venti 2 glas
2001 Ronco dei Quattro Venti 2 røde glas
2002 Ronco dei Quattro Venti 2 røde glas
2005 Ronco dei Quattro Venti 1 glas

DONNA MADDA

Vinen blev altid betragtet som lillebror til Ronco dei Quattro Venti, hvilket også afspejledes i prisen, som svingede mellem de 68 og de 80,- kroner. I starten var Donna Madda (Maddalena er Francescos hustru) en Ciró Classico af 100% gaglioppo druen - men senere valgte den nye toskanske vinmager Fabrizio Ciufoli (som efterfulgte den navnkundige Severino Garofano) merlot som komplementær drue til gaglioppo. Merlot og barrique bibragte vinen mere frugt, mere "sødme" og en rundere stil. Da DOC-loven for Ciró ikke tillader andre druer end netop gaglioppo, blev Donna Madda "deklasseret" til en Calabria IgT (indicazione Geografica Tipica):

1989 Donna Madda 2 glas
1992 Donna Madda 2 glas
1993 Donna Madda 2 glas
1994 Donna Madda 1 glas
1995 Donna Madda 2 glas
1997 Donna Madda 1 glas
1998 Donna Madda 2 glas
2000 Donna Madda 1 glas
2002 Donna Madda 1 glas
2003 Donna Madda 1 glas

THAT'S THE DEAL

I klikker jer til webshoppen og vælger mindst én flaske af Ronco dei Quattro Venti og af Donna Madda, som I ønsker at smage (fx årgang for bryllup, børnefødsler eller andre vigtige begivenheder etc.).

I betaler med dankort, og uanset webshoppens pris vil jeg kun trække jeres dankort for 99,- kr. flasken.(*)

Naturligvis kan I købe flere flasker, men jeg anbefaler, at I kun køber én, højst to flasker af de årgange I ønsker at smage. Hvorfor? Fordi jeg ikke kan bytte eventuelle flasker, der ikke smager som de skal. Da det drejer sig om gamle årgange, er dette salg en undtagelse fra de kvalitetsstandarder mine vine normalt lever op til.

Ved at købe vinene, accepterer I, at vinene ikke nødvendigvis lever op til den gængse opfattelse af "god vin" og I kan derfor ikke reklamere over mangler ved vinen.

Tilbuddet gælder kun denne ene gang. Hvis I senere ønsker at købe samme vin, vil I betale webshoppens pris.

Ciao, Carlo

(*) Som sædvanlig kan I ikke se den nedsatte pris på jeres ordrebekræftelse: jeg nedsætter prisen ved godkendelse af jeres dankortbetaling.

PS: Skulle I lede efter friskere vine, er det godt at vide, at jeg ikke holder sommerferielukket og at I Veronis IgT til 53,- kr. er en vin, som er værd at rejse til lageret i Holte for:
http://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=veroni

Åbningstider på lageret Skolytoften 1, 2840 Holte

I DAG: onsdag den 2. juli: 14:00 til 17:00
torsdag den 3. juli: 14:00 til 17:00
fredag den 4. juli: 14:00 til 17:00
lørdag den 5. juli: LUKKET
søndag den 6. juli: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP