![]() |
"Håbløst bagud": det er sådan jeres personlige vinhandler føler sig, når han læser sådan en type anmeldelse i fredagsudgaven af sin lejlighedsvis levende avis, Politiken: "...rå kingfish med fermenteret spidskål, crispy panko-rasp og nåle af nori-tang, men den brændte sesam i goma dressing var for dominerende...".
At tænke sig at jeg har et gastronomisk åbent sind og ikke er bange for at spise indvolde, ukrudt, surströmning, okratoksinbefængte og selvdøde oste og i det hele taget fødevarer hvor - som en af mine venner engang sagde - jeg "fortolker sidste salgsdato som produktionsdato." Sart er jeg ikke og det er sikkert min mangel på gastrodannelse, at jeg skal slå kingfish, panko-rasp, nori tang og goma dressing op.
Efter at have gjort det og blevet klog på, at kingfish lyder dyrere end makrel, som kingfish er en slags af, vendte jeg tilbage til tryggere omgivelser: Barolo, Lambrusco og igen en simreret, som ikke har brug for en ordbog: kalvehale som kvægsælgerne, kvægslagterne eller kodriverne tilbereder den: Coda alla vaccinara.
Lige som kæben er halen en muskel, der er altid i bevægelse: der er masser af smag og godt kød. Kilopriserne på kalvehale varierer fra slagter til slagter: prøv at vælge de store, mere kødfulde stykker ("rocchi" på romersk), men slagteren skal jo sælge hele halen og de små stykker, halens ende, er med til at give saucen smag.
Retten er afprøvet herhjemme tilstrækkeligt mange gange: sidst til barnebanet Tristans fødselsdag i lørdags. Når børnene synes godt om en ret, er retten vellykket: resten er kun madskriveri. Begrebet "spaghetti bambino" burde ikke findes og fly fra den restaurant, der tilbyder "børnemenu". Coda alla vaccinara er fingermad og det vil børnene især sætte pris på. Opskriften og det følgende obligatoriske vintilbud kan I forlange ved at sende mig en svarmail med teksten "Coda" i Emne/Subject. Retten er typisk romersk og naturligt ledsages den af et tilbud på Frascati - hvidvin til kød? ja ! - og andre røde fra bakkerne omkring den evige stad.
Naturligvis kan man også nyde hverdagsvine til coda alla vaccinara og til 45,-kr. flasken har I allerede vist interesse for de tre røde, jeg anbefalede til peperonata:
Men nu tilbage til de to "hovedvine": Lambrusco og Barolo.
Det huer mig ikke, fordi Lambrusco er en 24/7/365-vin, men traditionen tro begynder vi med Vinterpriser (1. september - 30. april) på visse Lambrusco og den første er GALA og den økologiske Grasparossa fra søstrene Schiavi : 49,50 kr. flasken er et argument der burde friste selsv alle dem, der lever i "Lambrusco-mørke" og glæde alle Lambrusco fans:
![]() |
Der er næppe vinterpris for Barolo, men flere har spurgt, om det var muligt at købe ældre årgange fra Schiavenza, og fru Maura har sendt følgende liste over "bottiglie disponibili", det antal flasker, der er til rådighed:
Den første pris er forudbestillingspris mens prisen i parentes er webshopprisen engang flasker er på lager - hvis de ikke bliver købt op i forvejen. Vinene leveres i trækasser.
I lighed med tidligere tilbud er dette en FORUDBESTILLING: vinene er ikke på lager. I webshoppen står de anført som værende "På lager", men det er kun fordi på denne måde tillader systemet, at vinen kan bestilles. Betaling kun med dankort og pengene bliver først trukket uge 38 - den 19. september. Vinene ventes hjemme uge 40. Sidste frist for bestilling er således den 19. september.
Bestil dem her:
< Forrige | Næste > |
---|