Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

25.10.2014 Kongen af hverdagen

Kære Vinvenner,

De fleste af jer kender den og når den meldes udsolgt, træder fortvivlelsen ind i de små hjem. Nu er den her igen: "Kongen af hverdagen", som en af jer beskrev den. Produktionen af 2013 er på tusind flasker og bortset fra nogle få, som Pietro Majnoni har beholdt til sig selv, er de allesammen kommet til Danmark, nærmere betegnet lageret i Holte, Skovlytoften 1. Som billedet viser, er der Tíntero i overflod. Dog ikke så mange at den ikke pludselig er væk. Hvis I ikke har smagt den endnu, så vil I forstå hvor god den er engang den rubinrøde vin vil fylde jeres glas. Som Pietro fortæller: "...en vin, der forener en god struktur og en tiltalende smag, der minder om de toskanske røde af svundne tider." Tíntero, som betyder "gadekryds", har sit navn fra det antal toskanske druer, der bliver brugt til den: pugnitello, ciliegiolo, malvasia nera, sangiovese og en for Toscana ret fremmed drue: dolcetto. Dolcettos tilstedeværelse i Pietrios vinmarker skyldes en planteskolefejl og navnet "Tintero" - en herreløs hund - syntes til at passe fint til vinen.

En dejligt læskende og økologisk konge, der med sine 13,5% også kan ledsage mere "forpligtende" kødretter. Solo er den en lise, især når den serveres kølig 16-17 grader. Vinen i den åbne flaske vil holde sig i god form over et par dage. Den kommer i karton à seks flasker, derfor den praktiske rabat. Husk at flasken indehiolder 1 liter og derfor svarer prisen til 63,75 kr pr. alm. 0,75 liter flaske: sig mig om titlen "Kongen af hverdagen" ikke er velfortjent:

KONGEN AF FESTEN

Man kan, som bekendt, også gøre et skarn uret og det gjorde jeg måske under min "Expresso Love" mail forleden: det viste sig nemlig, at vinen fra Bolgheri hittede og der blev bestilt en del af den. I Esbjerg vel at mærke: men hvad med her øst for Storebælt? Moreccio fik en del ros og der er allerede købt en del flasker: smagen, prisen og emballagen passede meget fint.

Desuden fandt jeg ud af ved at tale med Alberto Rossi, som er producentens "factotum", at deres vinmarker ligger i Toscanas "gyldne firkant", dér hvor druerne til Solaia, Masseto og Sassicaia kommer fra. I mange år var producenten Casa di Terra netop leverandør af druerne til Sassicaia. De sidste ti år er de gået solo og jeg har smagt deres topvin, Maronea, af 85% cabernet sauvignon 15% cabernet franc. En elegantier der skjuler godt sine 15% i et væld af silke og velour: you will like it. Vinen, ikke prisen, som p.t. skulle være 350,- kr. Jeg bokser lidt med producenten og hvis jeg kan få en introduktionspris, som er lige så charmerende som vinen, har vi et superscoop - en luksus julevin, den veritable Kongen af festen. Mere herom i de næste mails.

Imedens må vi "nøjes med" Libenter i den nye årgang 2011: en vin som har sin egen følgeskare og som derfor kun behøver en kort præsentation:

Det er en DOC Rosso Piceno fra Marche: lige dele sangiovese og montepulciano fra Cingolis blide bakker. På mange måder er den en "basse" af en vin, hvis vi kigger på alkoholstyrken, men sangiovese-delen giver Libenter et adræt snit, et "quanto basta" af garvesyre, der gør vinen tiltalende og velegnet som ledsager af kraftige og krydrede kødretter samt perfekt til rustikke vegetarretter. Et firma her i nabolaget har lige valgt vinen som personalegave i anledning af de forestående festligheder.

Ønsker I en vin i samme stil men med mindre alkohol, er der fra samme producent en virkelig fin "Cervidoni" Rosso Piceno DOC. Prisen er så moderat, at jeg er for..... flov til at nævne den. Uændret i øvrigt og identisk med prisen på den meget fine Verdicchio. Libenter finder I på Tavignanos side i webshoppen sammen med de nye årgange af Verdicchio, Rosso Piceno og Misco, den sidste både almindelig og Riserva:

BALSÁMICO BIOLOGICO

Nej, på italiensk sætter man ikke accent på ordet balsamico, men jeg gør det nu for at henlede opmærksomheden på både den nye sending og på den nye økologiske udgave. Meget drøj i brug og af samme høje kvalitet som Giustis øvrige eddiker. Dem finder I på den dedikerede side:

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Søndag den 26. oktober: 13:00 til 15:00
mandag den 27. oktober: LUKKET
tirsdag den 28. oktober: LUKKET
onsdag den 29. oktober: 14:00 til 17:00
torsdag den 30. oktober: 14:00 til 17:00
fredag den 31. oktober: 14:00 til 17:00
lørdag den 1. november: LUKKET
søndag den 2. november: 14:00 til 17:00

Udenfor disse åbningstider: send venligst en mail eller ring til 4585 1978

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP