Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

05.11.2014 Zen

Kære Vinvenner,

En journalistven spurgte: "Hvis du strandede på en øde ø, hvilken vin ville du tage med?" "Jeg ville tage Selma Hayek, Jennifer Lopez OG Penelope Cruz, hvis de lover at holde fingrene fra mine kasser Lambrusco, som pt. er på vinterpris." "Spøg til side: hvilken vin ville du tage med?"

Svaret var nemt: billedets Chianti 2013 Majnoni DOCG, en økologisk kilde af allweather, allround drikkeglæde. Den næste, der spørger: "hvorfor kan man ikke få de dejlige saftige vine herhjemme, som man får serveret på de lokale trattoria i Italien?", får en flaske af denne 2013 smidt i nakken. "Nyd!" Læskende, liflig, et sandt kærtegn for ganen og maven.

Der sker tit - tiere hos Pietro Majnoni - at der kommer en årgang, en vin, på vore borde, der sætter hele vinvæsenet og -uvæsenet i perspektiv: sådan skal en vin vin vin smage. Så meget skal den koste. Så meget vil I elske den. Garvede vinvenner kender den og behøver ingen introduktion. Til fordel for de nye vil jeg tillade mig en kort beskrivelse: denne 2013 er en ufadlagret rund og frisk vin med en balance, en finesse og en enkelthed, der kvalificerer den til en ideel, ikonisk verden: ren Zen. Også hvad prisen angår:

Nu er Pietro Majnoni ikke ny i denne performance, man kan faktisk sige, at det er hans signatur: Chianti som den altid burde være, Chianti som den, der gjorde navnet verdensberømt. Prøv at læse hvad en vinven skrev om Julebasten©:

"Smagte vinen i lørdags sammen med gæster, og den faldt i alles smag, Chianti når det er bedst!! (B.B. 3. november 2014)"

Sådan! Nul glas, klaser, stjerner, karakter, parkerpoints og lignende trettenskalahalløj: klar og god besked, som straks blev opdateret på vinens webshopside:

Dejlige vine, der bare venter på at blive bestilt og skabe glæde. Derfor holder jeg denne mail lige så Zen-kort, dog uden først at invitere jer til to vinsmagninger:

og ikke uden at fortælle om en vineddike. Nej, ikke en balsamico eller en almindelig hvidvinseddike men en mildere eddike: tit har vi brug for en eddike, der ikke er så stærk eller kraftig i smagen. Sådan en har jeg fundet hos Giuseppe Giusti. Den fremstilles af god hvidvinseddike tilsat en smule druemost. Lige så enkel som genial. Bruges alle steder hvor en almindelig eddike ville virke for "anmassende". Prøv den for eksempel på salater med avocado eller anden frugt. Prøv den på rødbederne og i en mere delikat vinaigrette:

Ciao, Carlo

PS: "Man har et standpunkt til man tager et nyt". Sådan er jeg nu ikke, men det er ikke nogen skam at indrømme, at man kan tage fejl. Det sker tit - for mig - når jeg præsenteres for den i visse dele af Italien så populære kombination af cabernet sauvignon/franc og barrique. I min mail "Expresso Love" var jeg lige lovlig hård ved det toskanske Bolgheri-distrikt: jeg bryder mig ikke om treenigheden "franske" druer, barrique, høje priser. Men, men, men: for det første har I gjort lidt skam af mine overbevisninger, fordi I har købt godt af Moreccio 2010 Bolgheri DOC fra Casa di Terra. For det andet har jeg smagt, med nogen forsinkelse og en noget vrangvillig indstilling producentens topvin, MARONEA, fremstillet af 85% cabernet sauvignon og 15% cabernet franc.

Der skulle ikke mere end den første slurk til for at WOW!effekten skulle melde sig! Jeg blev nødt til at tro om og læse mere om vinen. Prisen er mediohamper men kun en brøkdel af, hvad nogle af jer gerne betaler for vinene fra nabogårdene. Nabogårdene er nemlig vinene fra Bolgheris "gyldne firkant": Masseto, Ornellaia, Sassicaia. Er det mig, der er blevet bims, eller er det en af mine kendte "jordemodersituationer", hvor jeg er så svineheldig, at jeg opdager kommende stjerner, før de bliver kendte og dyre?

Sagen er, at Casa di Terra er den fjerde største producent i Bolgheris "quadrato d'oro", den gyldne firkant og har i mange år solgt sine druer til netop Tenuta San Guidos Sassicaia. Druer alene gør det ikke: der skal erfaring og håndelag til. I MARONEA 2010 kunne jeg finde flere elementer af stor vin, flere karaktertræk af det oprindelige Bolgheri og en silkeblød fløjl, der har overbevist mig til at sige til mig selv: "Tja, skulle jeg løbe tør for Lambrusco, Selma Hayek, J.Lo. og Penelope Cruz, ville denne her være den perfekte trøstevin...."

Find mere om gården Casa di Terra, vinen og dens historie under FORUDBESTILLINGER: http://shop.carlomerolli.dk/produkter/26-roedvine/2025-2010-maronea-bolgheri-doc-casa-di-terra/ Vil I vide mere, send venligst en svarmail med teksten "MARONEA" i Emne/Subject.

Åbningstider på lageret Skovlytoften 1, 2840 HOLTE:

IDAG: onsdag den 5. november: 14:00 til 17:00
torsdag den 6. november: 14:00 til 17:00
fredag den 7. november: 14:00 til 17:00
lørdag den 8. november: LUKKET
søndag den 9. november: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP