En journalistven spurgte: "Hvis du strandede på en øde ø, hvilken vin ville du tage med?" "Jeg ville tage Selma Hayek, Jennifer Lopez OG Penelope Cruz, hvis de lover at holde fingrene fra mine kasser Lambrusco, som pt. er på vinterpris." "Spøg til side: hvilken vin ville du tage med?"
Svaret var nemt: billedets Chianti 2013 Majnoni DOCG, en økologisk kilde af allweather, allround drikkeglæde. Den næste, der spørger: "hvorfor kan man ikke få de dejlige saftige vine herhjemme, som man får serveret på de lokale trattoria i Italien?", får en flaske af denne 2013 smidt i nakken. "Nyd!" Læskende, liflig, et sandt kærtegn for ganen og maven.
Der sker tit - tiere hos Pietro Majnoni - at der kommer en årgang, en vin, på vore borde, der sætter hele vinvæsenet og -uvæsenet i perspektiv: sådan skal en vin vin vin smage. Så meget skal den koste. Så meget vil I elske den. Garvede vinvenner kender den og behøver ingen introduktion. Til fordel for de nye vil jeg tillade mig en kort beskrivelse: denne 2013 er en ufadlagret rund og frisk vin med en balance, en finesse og en enkelthed, der kvalificerer den til en ideel, ikonisk verden: ren Zen. Også hvad prisen angår:
Nu er Pietro Majnoni ikke ny i denne performance, man kan faktisk sige, at det er hans signatur: Chianti som den altid burde være, Chianti som den, der gjorde navnet verdensberømt. Prøv at læse hvad en vinven skrev om Julebasten©:
"Smagte vinen i lørdags sammen med gæster, og den faldt i alles smag, Chianti når det er bedst!! (B.B. 3. november 2014)"
Sådan! Nul glas, klaser, stjerner, karakter, parkerpoints og lignende trettenskalahalløj: klar og god besked, som straks blev opdateret på vinens webshopside:
Dejlige vine, der bare venter på at blive bestilt og skabe glæde. Derfor holder jeg denne mail lige så Zen-kort, dog uden først at invitere jer til to vinsmagninger:
og ikke uden at fortælle om en vineddike. Nej, ikke en balsamico eller en almindelig hvidvinseddike men en mildere eddike: tit har vi brug for en eddike, der ikke er så stærk eller kraftig i smagen. Sådan en har jeg fundet hos Giuseppe Giusti. Den fremstilles af god hvidvinseddike tilsat en smule druemost. Lige så enkel som genial. Bruges alle steder hvor en almindelig eddike ville virke for "anmassende". Prøv den for eksempel på salater med avocado eller anden frugt. Prøv den på rødbederne og i en mere delikat vinaigrette:
< Forrige | Næste > |
---|