Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

27.12.2014 The show must go on

Kære Vinvenner,

Jeg har altid syntes at dagene efter Jul er præget af en del skizofreni. Der er næppe taget af bordet fra julefrokosten, at man skal i gang med udsalget. Skal man det ? Ja, det skal man. Det gør alle de andre. Jeg ville helst sidde hjemme og læse de to bøger jeg er i gang med færdig, eller bare flyde på sofaen og se fjernsyn, men nej. The show must go on. Hvis det var mig, der skulle bestemme, ville jeg sætte en fast startdag for januar udsalget: det har det navn af indlysende grunde, skulle man tro, men efterhånden kan det godt skifte navn til "Andenjuledags udsalg". Det nytter dog ikke noget at stritte imod: sid ned og nyd med. Når det eksisterer, udsalget, er det nok fordi alle de butikker, der holder det, regner med, at der er nogen der vil købe. Mange holder reelt udsalg med mere eller mindre skrappe prinedsættelser, andre hjemtager udsalgsvarer netop for at slå mønt af udsalgsfeberet.

RYD OP: DE FORSØMTE BØRN

Siden "The show ..." osv er jeg også med i udsalget, men nej: I vil ikke finde tiltalende prisrabatter på de vine som I har købt før Jul. Derfor bliver det hverken Brunello Quercecchio 2009 (*) eller den venlige Nebbiolo Ruja 2011(**) som bliver ofret på udsalgsalteret. Det bliver de "forsømte børn": deres i forvejen rimelige pris får et ordentligt hak i tuden og de bliver, ja, nærmest foræret væk. Det slet skjulte formål med at få disse vine væk fra lagerets trygge omgivelser er at holde januarhjulene i gang, men især at få så mange som mulig af jer til at smage på disse mindre kendte vine. Lad os se, om det er noget, I synes godt om, nu at prisen er yderst folkevenlig. Der gælder nogle bestemte regler for dette udslag og I finder det hele her:

I kan starte med at reservere nu.

NYTÅRSAFTEN

I ovenstående udsalg vil I også kunne finde nogle bobler til Nytårsaften. Har man sagt "bobler", har man sagt Lambrusco. De fleste typer er til Vinterpris. Der er faktisk " a school of thougth" der hælder til Lambrusco af den halvtørre type, som Gala og Faresa, som den perfekte vin til at skåle det nye år ind med. Dét, ud af den betragtning at man på det tidspunkt har man fået så meget at........Nå, men vis I insisterer på at mene, at der findes andre bobler end Lambrusco, kan I finde dem her:

Ciao Carlo

(*) Som I kan se fra åbningsbilledet blev Brunello'en 2009 nydt af samtlige voksne ved vort julebord.
Fra en vinven fik jeg følgende:
"Caro Carlo,
Jeg åbnede én til af de tre flasker, jeg købte, og den smager ligedan. Jeg tror, det må være min opfattelse af, hvor bredt begrebet Brunello favner, der skal justeres. Det er jo ikke en dårlig vin, den er bare anderledes end jeg forestillede mig. Jeg købte flere andre typer Brunello forleden, så jeg får rig lejlighed til at sammenligne, efterhånden som jeg får lukket dem op."

Vinvennen fandt vinen spinkel og syrlig. Jeps: Quercecchio fremstiller Brunello old school. Gamle vinstokker, store fade, nul "intervention". Vinen vil altid afspejle årgangen og aldrig gå på kompromis med det, "forbrugerne forventer" i Boston eller Tokyo.

(**) Fra en anden af Vinvennerne:
Kære Carlo.
Du gav mig et par "Venlige Nebbiolo'er" i stedet for den fragt som jeg fejlagtigt havde bestilt. Det var godt!
Hertil aften er den blevet smagt til en mørbradgryde (med sennepssovs) og 'venlig' må være sagt af en erfaren barolo-drikker, ment på den måde at den smager rigtig godt og hvis man har tålmodighed (den var først relativ kold (15 C), men blev varmere og varmere) så bliver det en rigtig god sammensat og kompleks vin, med mange forskellige undertoner. På mange måder bedre end visse syre-bomber og buldrebasser fra Barolo. En rigtig god og fin vin! En vin jeg vil drikke mere af J.

Afslutningsvis en venlig tanke til Jørgen og til Emidio Pepe. Den første for at have foræret mig den flaske Montepulciano d'Abruzzo 1980, som I ser på julebordet. Den anden for at fremstille vine, der hører til "Verdensklasse". Farven var funklende rubinrød med en næsten usynlig brunlig kant, duften ren og tiltalende og smagen lige så. Kun ved de sidste dråber kunne vi tyde en påbegyndende oksidering, men ak...det var for sent, vinen var drukket op! Den næsten femogtyveårige yngling klarede stegen med kryds og slanger.

ÅBNINGSTIDER på lageret Skovlytoften 1 i 2840 Holte
Udover følgende åbningstider: skriv til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller ring 4585 1978

lørdag den 27. december: LUKKET
søndag den 28. december: LUKKET
mandag den 29. december: 13:00 til 17:00
tirsdag den 30. december: 13:00 til 17:00
onsdag den 31. december: kun efter aftale i tidsrummet fra 11:00 til 14:00
torsdag den 1. januar 2015: LUKKET: GODT NYTÅR!!!
fredag den 2. januar: 2015: LUKKET Pga STATUS
lørdag den 3. januar 2015: LUKKET
søndag den 4. janura: 13:00 til 15:00

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP