"Langt de fleste af dine vine på udsalg koster 50,- kr- Hvis du havde skrevet 49,95 ville du have solgt meget mere". Nå, "very interoasting" (*) svarede jeg. Men så ville min avance have røget sig en tur......" jeg svarede lidt skælmsk til den velmenende kollega, der endte med at købe en del flasker "Blot for at prøve dem: ren nysgerrighed." Det ser ellers ikke ud, at det har generet nogen, det runde femtital. "Psykologi og talmagi" fortsatte kollegaen, "slutter en pris på komma femoghalvlfems, fæstner køberne blik på den lavere pris: beviset er at alle bruger det: det er lige som en stiltiende aftale mellem forbrugerne og købmændene." "Ja, men jeg bryder mig ikke om det og jeg bilder mig ind at vinvennerne - mine kunder - er også ligeglade med det: en halvtredser er en halvtredser og en vin til 99,95 er stadigvæk en vin til en rund hund". Så gik jeg i gang med at taste priserne i kasse 1 og bemærkede, at det var virkelig "udkants vine" han havde valgt til sig selv.
Det har I også gjort ( mest fordi der er ikke andet at vælge...) og i det store hele har I forstået og respekteret en af ideerne med udsalget: at promovere i lige måde alle vinene. En form for solidaritet vinene imellem, om man vil. De få af jer, der ville gå grassat ved at købe hele partiet af de meste kendte - ikke nødvendigvis de bedste - vine har fået en Prins Knud og forstået det. Tak.
Et fåtal af jer, de hurtigste, har også nået at genbestille, efter at have smagt eksotiske vine som Groppello, Marzemino og Pinot Bianco. Den sidste især tager kegler: helstøbt, tør, fyldig og holdbar. Det er min anbefaling til hvidvinselskere: læg et par kasser af denne 2013 Pinot Bianco fra Landbrugshøjskolen i San Michele i kælderen. I vil have glæde af den frem til sommeren 2016. En mindre kendt men virkelig fin hvidvin. I finder den blandt udsalgsvinene, ikke fordi den fortjener det, men just fordi jeg ønsker at flere lærer den at kende. Kvaliteten er den samme som hos alle de hvide fra Landbrugshøjskolen: høj.
![]() |
Men det er ikke udsalgsvine, jeg vil snakke om lige nu, men om en vin, der er ved at promovere sig selv: Chianti Riserva 2011 fra Pietro Majnonis økologiske vingård. Kender i det, der sker ved vinsmagninger og vinmesser: deltagerne begynder at tale sammen og den ene giver tips til den anden. Pludselig danner sig en strøm mod den vin de fleste synes om. Sådan er ved at ske med Pietros Riserva. Prisen er ikke ublu, slet ikke for en Riserva, men alligevel over hverdagens lydmur, de hundrede kroner. Ovenikøbet har standard Chianti ikke noge særlig prestige, blandt de almindeligt vininteresserede. Men jeg har oplevet hele december, i webshoppen og lige siden vi åbnede igen, at der går ikke to dage uden at der er noge, der roser, denne Riserva 2011, genbestiller den eller kommer og køber den igen.
Beskeden som han er, brugte Pietro en sætning som jeg har tit hørt fra gode vinmagere: "Siamo stati fortunati" Altså: "Vi har været heldige", som om han ikke havde haft stor indvirkning på fremstillingen. Det er ikke en vin, der kommer på udsalg men jeg giver en symbolsk rabat nu, så kan den eventuelkt komme samme med jeres bestillinger af udsalgsvine. På min anbefaling: prøv bare en flaske: den bliver ikke den sidste.
Alle de bestilte ordre er pakket og klar til at blive hentet i lagerets åbningstider, som I finder som sædvanlig i bunden af denne mail. De særlige regler for udsalget finder i de to seneste mail. Selve vinene finder I her:
Åbningsbilledet er tre gange den etiket, der pryder flasken af den mousserende hvide, hvis årgang 2009 fik tildelt de stadigvæk eftertragtede tre røde glas i Gambero Rosso vinguide. Næppe en udsalgsvin, men hvis I er til bobler af karat kan I næsten ikke tillade jer at gå glip af den. Også for denne vin, har jeg fundet en symbolsk prisnedsættelse, bare for at den kan komme med i jeres eventuelle bestillinger af andre vine fra ryd-op liste.
< Forrige | Næste > |
---|