Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

11.01.2015 Efterlysninger

Kære Vinvenner,

Når et udsalg lakker mod enden, plejer man at skrive "Sidste spurt". Vi, der kan lide at tage den med ro, nogen gange, kalder det, "Første spurt": der er flere aktiviteter, der starter sammen med det nye år, men mere om det senere. Nu vil jeg gerne fortælle lidt om:

EFTERLYSNINGER

Flere af jer har købt, smagt og købt igen af vinene fra udsalget, som nu "ender mod lakken" (som salig Claus Deleuran skrev engang) (*). Da de fleste vine i udsalget ikke kan siges at være blandt Italiens mest kendte vine, læser og opdaterer jeg gerne jeres "anmeldelser": de kan gøre nytte hos den næste vinven, der agter at købe og de kan give glæde til den, der deler jeres mening. Og lidt at tænke på, til den, der ikke gør det.

I skal ikke være bange: jeg forventer ikke en floromvunden vintekst; "god"/"Ikke god" kan allerede være et fint fingerpeg. Alle tekster bliver opdateret på den relevante webshopside som regel kun med initialerne på indsenderen.

Hvad er fordelen ved jeres anmneldelser? Som jeg ser det, er der mindst tre:

1) Flere mennesker smager på få udvalgte vine
2) I smager på noget I har betalt for
3) I glæder jeg til at smage den vin, I har foran jer i glasset

Det giver en anden form for "portræt" af vinen i forhold til de normale anmeldelser, som vi læser i dagbladene og andre professionelle sider:

1) En vin kan hurtig samle flere anmeldelser fra flere vinkler. En slags Tripadvisor for vin: VinAdvisor? (advokat: kan man patentere navnet??). Med alle de faldgruber, som systemet kan medføre, er det stadigvæk en pæn facettering af den vin, der er tale om. Noget i stil med Vivino og lignende sider, men her er der kun rettet på de vine, jeg sælger, og sagen slutter dér på webshoppens side. I har endda © på jeres tekster og jeg kan ikke bruge dem uden henvisning til "forfatteren".

2) Det betyder måske ikke så meget, om man har betalt for en vin eller om den er en gratis vareprøve: en professionel vinskribent kan ikke gå ud og købe alle de vine, der skal smages, lige som en litteraturanmelder ikke kan gå ud og købe de bøger, der skal anmeldes, en filmanmelder osv., men jeg mener, at forholdet og opmærksomheden alligevel er "tættere" til den flaske, man han erlagt betaling for med egne penge.

3) Udbuddet af vine - ikke bare italienske men i det hele taget - er blevet enormt. Jeg har tit spurgt mig selv, om den professionelle vinskribent virkelig glæder sig til at smage den vin, der skal anmeldes. Formodentlig ja, men sker det også, når der er flere vine på en dag, hvor man ikke er oplagt? Når man skal smage vine fra et disitrikt, man ikke er begejstret for?

Være som det er med pkt. 2) ovenfor, men jeg ser her en ret væsentlig forskel: I kommer hjem til aftensmaden, glæder jer til et godt glas og det er det, der gør hele forskellen. I er åbne og imødekommende: alle sanser er åbne og fokuseret på oplevelsen af vinen. Glæden eller skuffelsen er ikke til at tage fejl af og den melder sig med stor slagkraft.

EN PRAKTISK ANVENDELSE

Hvis I klikker jer til

vil I se meningen med "brugeranmeldelserne". Her har det været vigtigt at høre, læse de forskellige erfaringer, fordi udover "synes godt/synes ikke godt om"-reaktionerne er der også væsentlige informationer om, hvorvidt vinen er drikkelig, om den skralder lige an eller er kandidat til Norwegian Blue.

Jeg har lige talt med Francesco Siciliani om, hvordan hans "arkiv" har klaret sig blandt jer. Jeg har oversat nogle af jeres bramfrie meninger. Han overraskede mig noget ved at foreslå en dekort på det eksisterende lager, også i betragtning af salgets særlige vilkår, men især pga. jeres anmeldelser, som jeg ordret havde oversat til ham. Ja: det kunne have været et pkt. 4): "Bramfrihed". I skriver frit fra leveren uden anden loyalitet end til den flaske, I har købt. Ingen kan sagsøge jer, jeg bliver ikke sur på jer (det modsatte er tænkeligt!) og I får stadigvæk lov til at købe vin her, også efter en dårlig anmeldelse!

LYSGAARD VINE

Da jeg fik en mail med emnet "Fortroligt brev" fra Anne-Grete Lysgaard, anede jeg ikke at jeg ville ende med at købe hendes Lysgaard Vine Aps og prøve at fortsætte det fine arbejde, hun har lavet de seneste fire år med italienske kvalitetsvine, især fra Umbrien.

Formalia er i orden og jeg pønser på at holde en vinsmagning for at præsentere det sortiment, jeg har overtaget. Der kommer nok flere mails om det, og de fleste af jer kender sikkert nok hjemmesiden, men vinnysgerrige kan begynde at kigge på udvalget her:

http://www.lysgaardvine.com/

Der planlægges ikke noget decideret ryd-op men med mit sædvanlige føjelige sind hører jeg gerne fra jer, hvis der er nogle ønsker om køb eller andet: send mig blot en svarmail hertil.

Ciao, Carlo

(*) Hvor? Jeg sender en magnum flaske Prosecco VERV Andreola til de første tre, der fortæller mig det. Jo, det er en quiz, ja, men det er også sandt, at jeg kan ikke huske hvor.....

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGERET Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor disse tider ring venligst 4585 1978 eller send en mail.

IDAG: søndag den 11. januar 2015: 13:00 til 15:00
mandag den 12. januar: LUKKET
tirsdag den 13. januar: LUKKET
onsdag den 14. januar: 14:00 til 17:00
torsdag den 15. januar: 14:00 til 17:00
fredag den 16. januar: 14:00 til 17:00
lørdag den 17. januar: LUKKET
søndag den 18. januar: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP