Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

21.01.2015 Søndag den 7. juni 1964

Kære Vinvenner,

På romersk, er der et udtryk, når en lidt ældre person henvender sig til en lidt yngre én. "'Ah more' " . På dansk ville man sige "Du, min ven". Det betyder "Du lille mørke" men det har intet med hud- eller hårfarven at gøre.

Har henvendelse en lidt mere drillende eller kontrastfuld karakter, kan man vælge "Ah bionno!". Det betyder "Du blonde". Da langt de fleste nu er mørkhårede i Rom, henvisningen til den usædvanlige hårfarve har en tone, af noget som på dansk kunne lyde lidt fornærmende. Sådan er det dog ikke i Rom hvor det ikke er så meget, det man siger, men sammenhængen og ansigtsudtrykket: kropsproget slår tonen an.

Derfor blev læskedrikkesælgeren på Roms Stadio Olimpico slet ikke fornærmet da jeg kaldte på ham og spurgte "Ah more' ma come mai sete tutti neri ?" Hvilket betød "Du min ven, hvordan kan det være at I allesamme er negre ?" Allesamme: det vil sige alle læskedrikkesælgerne.

Knægten, jeg fandt ud at han var fra Sri Lanka, svarede med perfekt romersk "sound" "Perché ai bianchi nun je va' de fatica'". Altså: "Fordi de hvide gider ikke knokle". Svaret gav stof til eftertanke, men vi lader det stå lidt mens jeg stiller jer et spørgsmål: kan I huske, hvor var I søndag den 7. juni 1964?
De af jer der var født, naturligvis.

Jeg var femten år gammel og husker det kun fordi det var en speciel dag, med en speciel dansker, jeg ikke kendte og måske var det også ......min start i nærings- og nydelsesmiddelbranchen. Det var også dengang der var arbejde til alle i Italien og de hvide gad godt knokle. Skriv tilbage om hvor I var, så slår vi en ideel bro mellem stederne og tiden. Fortsættelsen følger.

Lige nu et kig ind i de første vine som er overtaget fra Lysgaard Vine. Det er mange gode vine og i månedens ånd, har jeg pillet lidt fra i prisen. Har tilgengæld beholdt vinbeskrivelserne, en kunst jeg ikke excellerer i. Lad mig vide om det er noget I kan li'. Vinene finder I her:

Der vil komme få flere i løbet af ugen og de bliver markeret med FLY (Fra LYsgaard), men langt størstedelen af vinen er nu opdateret og kan kun bestilles fra ovenstående link. Meningen er, at de vine der modtager jeres kontante "I like" vil senere indgå i det faste sortiment.

Naturligvis er der stadigvæk et par dage for at nyde godt af de fine lave priser i Ryd-Op Udslaget, som slutter uigenkaldeligt nu på søndag:

God fornøjelse!

Ciao, Carlo

PS: Åbningsbilledet af Schiavenzas Barolo 2010 enkeltmark Broglio har intet med dagens mail at gøre. Det er bare at det sætter mig i så godt humør at se på magnumflaske i sin trækasse at jeg ville bruge det.

ÅBNINGSTIDER på lager Skovlytoften 1, 2840 Holte Udenfor følgende åbningstider send en mail eller ting 4585 1978

IDAG onsdag den 21. januar 2015: 14:00 til 17:00
torsdag den 22. januar : 14:00 til 17:00
fredag den 23. januar: 14:00 til 17:00
lørdag den 24. januar: LUKKET
søndag den 25. januar: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP