Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

18.02.2015 Tilbud som om det var en almindelig hverdag

Kære Vinvenner,

Jeg må indrømme, at det er svært i disse dage, at finde inspiration til en positiv, munter og sælgende mail. Giver det mening, når uskyldige medborgere, bekendte til venner (København er ikke større end det) ligger livløse på fortove og gadehjørner ? Måske skulle ma holde en pause, trække sig tilbage lade det hele stå, en stund.

Men er det ikke dét, voldsmændene ville opnå ? At indgyde terror og rædsel og gøre os små, ængstelige, rådvilde, bange ? Er det ikke det, vi skal stå imod ? jo, det er det! Så måske er det banalt og måske lidt for navlebeskuende. at man, jeg, skal finde tryghed, befæstelse og varme i hverdagen, mennesker, ting og begivenheder. Men det er netop hverdagen man prøver at frarøve os.

Et barnebarn, der fylder elleve, den nære familje, vennerne, fodboldkammeraterne arbejdet, det man spiser og det man skal sælge: businnes as usual. Det er præcist, når der er nogen, der vil stoppe og ødelægge show'et, at the show must go on. Dér kommer min inspiration fra og undskyld hvis det er for simpelt, for snævert, for købmandsagtigt.

EN PRISNEDSÆTTELSE

Den vin med den blå "C" hedder Óscano og er fra årgang 2012. Demn stammer fra den pulje, som jeg har overtaget fra Lysgaard Vine. En af jer, har dog gjort mig opmærksom på, at samme vin samme årgang sælges noget billigere hos en kollega i det jyske. Jeg var ikke klar over, at vinen blev solgt til andre end Lysgaard Vine og for at ikke gøre nogen uret, sætter jeg prisen ned, så alle er glade. Óscano er ern Colli del Trasimeno Rosso Scelto (dvs: "udvalgt" dvs af en bedre kategori end almindelig DOC) på hele 14,5%. En "herrevin" til rødt kød. Der er ikke mange flasker tilbage og de realiseres til 85,-. kr. flasken. Bestil den her:

VINSANTO

Som I kan se mangler der noget fra Vinsanto flasken. Jeg fik lysten til at prøve den, en af disse aftner hvor vinden blæste koldere end den plejer. Smagen mindede mig om den Vinsanto, man skænkede til de voksne, da vi kom på besøg hos mormors familie i Umbrien. Vi børn fik også lov til at smage og smagen har indprentet sig i min hukommelse. Det er en pragtful og fyldig eksemplar af Vinsanto. Kender I ikke denne italiensk dessertvin, kan I rolig starte med denne 2009 fra de blide bakker omkring Trasimeno-søen. De fleste Vinsanto, der er på markedet i Danmark stammer fra Toscana, men dessertvinen er ret almindelig også i Umbrien ( Trentino har også sin Vinsanto fremstillet af den lokale nosiola-drue). Flasken indeholder en halv liter og vinen vil holde sig i goid form godt en måned efter åbning. Ideel solo eller til tør kager med nødder og til æblekager. Eller som varmegivende lille glas.

RISERVA 2011 CHIANTI RÙFINA I Veroni.

I Veroni behøver næsten ingen præsentation, men siden jeg er nede til de sidste halvfems flasker og en ny årgang er på vej, vil jeg gerne foreslå den til de vinvenner, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med denne superfin Riserva. Kort fortalt: Rúfina har intet at misunde de mere kendte Chianti Classico Riserva og andre sangiovesebaserede toptoskanske vine, ingen nævt ingen glemt. Til sin fordel ovenikøbet og netop fordi distriktet er mindre kendt (kun 5% af al Chianti kommer fra Rúfina) byder vinene herfra på et mere fornuftigt prisniveau:

VINSMAGNINGEN den 25. februar

Mange af vinene fra Lysgaard vil blive skænket ud under Vinsmaningen onsdag den 25. februar. Programmet er ret omfattende og udover Paterno, Erik Bantis Ciabatta, Cascina Cucco nye årgange af Barolo (2011) kan I regne med en velsignelse af andre vine fra Brunello, Valtellina, Valpolicella. Speditøren arbejder på fuldt tryk for at levere i god tid også Brunello 2010 og Rosso 2013 fra Quercecchio samt en del andre vine.

Som traditionen byder ledsages smagningen af et par gedigne ovnstegte lammekøller og kalvesteg: for at bekræfte påstanden at italiensk vin smager bedre til maden:

Ciao, Carlo

Åbningstider på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte
Udenfor disse åbningstider send en mail eller ring 4585 1978

IDAG : onsdag den 18. februar 2015 : 14:00 til 17:00
torsdag den 19. februar : 14:00 til 17:00
fredag den 20. februar: 14:00 til 17:00
lørdag den 21 februar: LUKKET
søndag den 22. februar: 13:00 til 17:00 TILLYKKE JARA!!!
mandag den 23, februar: LUKKET
tirsdag den 24. februar: LUKKET
onsdag den 25. februar: LUKKET. VINSMAGNING
torsdag den 26. februar: 14:00 til 17:00
fredag den 27. februar: 14:00 til 17:00
lørdag den 28. februar: LUKKET
søndag den 1. marts: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP