Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

22.02.2015. Cristiana, Rocco og Paolo: mød vinbønderne !

Kære Vinvenner,

"Hvis du befrier mig for vinene, så skal jeg nok lege turist og vandre rundt i byen på egen hånd".

Det var Cristiana Galassos korte besked. Hun har glædet sig til at komme til København ".....om vinteren, for at opleve en by uden for mange turister, det ægte København."

Jeg kunne genkende italienernes fantasering om det dybe Nord og charmen ved et klima, der er så forskelligt fra det, de kender. Jeg har sagt, at vi oplever en mild vinter, men at hun skal være velkommen. Det betyder, at vi skal smage hendes Lusignolo, den mørkerosa Cerasuolo, den lette unge Fante og den traditionelle D'Ugni - alle tre af montepulciano-druen. Cristiana Galasso er en vinverden for sig. Hendes vine var naturvine langt før ordet blev opfundet: efter lang tid i "venteværelset", er hun nu én af de vinmagere, der fremstiller de mest spændende vine fra Abruzzerne. (*)

Ovenstående er linket til selve vinsmagningen, men se først her, hvad der vil blive skænket og hvem der kommer:

MØD VINBØNDERNE

Ja, i flertal fordi hvis flyselskaberne arter sig, vil I også møde sicilianske Rocco Trefiletti fra Aítala. Han vil præsentere Etna DOC i både den hvide og den røde udgave, sin Syrah (Siciliens mest plantede drue) og den røde Etna DOC fra producenten Tornatore. Etna er et "in" distrikt, hvor mange norditalienske og sicilianske huse har investeret og priserne oplever en sand himmelflugt. Aitala udmærker sig for sit gode forhold mellem pris og kvalitet.

Den anden vinbonde er Paolo Trappolini med sin perlerække af hvide (Orvieto, Est Est Est, Grechetto) men sandelig også med fire røde, der vil sætte snakken (og forhåbentlig...bestillingerne) i gang: Paterno, Cenereto, Merlot og Cabernet Franc. Den sidste produceres i kun sekshundrede flasker og bliver præsenteret for absolut første gang i verden netop onsdag den 25. februar i København.

DE VINBONDELØSE VINE

Ovenstående ville være nok til en interessant smagning, men da jeg ved, hvor vintørstige I er, vil vi også skænke følgende vine: 2011 Barolo di Serralunga, Enkeltmark Cerrati og enkeltmark Vigna Cucco fra Cascina Cucco. Biodynamiske Gavi (hvid) og Barbera (rød) fra La Raja. 2010 Barolo fra Schiavenza og for at teste hvordan den vil klare sig i ovenstående selskab: Cerrati 2009 fra Cascina Cucco.

For de rigtigt vinnysgerrige er der seks varianter af Ruché druen. Hvad er Ruché? Kom og smag! For de mere forsigtige vil der være Barbaresco fra producenten Daniele Lequio, Prinsi, i Neive.

Nebbiolo dyrkes også i Lombardiet og mange vineksperter rangerer Luca Faccinelli's Ortensio Lando blandt de første tre bedste vinproducenter i distriktet. Også her er det den gyldne årgang 2010, der vil blive skænket.

Toscana vil svare igen med sine Brunello. Le Chiuse 2009 og 2010 samt Rosso di Montalcino 2013. Quercecchio med sin Brunello 2010 og Rosso 2013. Madonna Nera med sin Brunello 2009. Erik Banti er på plakaten med sin Ciabatta 2012 Toscana IgT, og Bolgheri's "gyldne firkant" vil blive repræsenteret af Maronea og Mosaico.

Til de mere "nekrofilianlagte" blandt jer er der et særbord med de ældre årgange af Ciró Ronco dei Quattro Venti og Donna Madda:

LYSGAARD VINE

Ved et andet særbord et udvalg af interessante vine overtaget fra Lysgaard Vine.

Det endelige program vil findes på dagen på smagestedet. Tilmelding her:

Ciao, Carlo

(*) Her kan I se lidt om Cristiana Galassos verden:

PS: og hvad med Distant Friends?
Rolig! I får et supersaftigt tilbud næste onsdag!

ÅBNINGSTIDER PÅ lageret Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Udenfor følgende åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978

IDAG søndag den 22. februar: 13:00 til 15:00 TILLYKKE Jara!!!
mandag den 23. februar: LUKKET
tirsdag den 24. februar: LUKKET
onsdag den 25. februar: LUKKET. Vinsmagning
http://shop.carlomerolli.dk/produkter/36-vinsmagninger/2123-vinsmagning-trappolinis-paterno-og-andre-nyheder/
torsdag den 26. februar: 14:00 til 17:00
fredag den 27. februar: 14:00 til 17:00
lørdag den 28. februar: LUKKET
søndag den 1. marts: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP