Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

04.03.2015 Fortunella Margarita

Kære Vinvenner,

Til en af mine fødselsdage, kan ikke huske hvornår, men mener at det var ifjor, forærede mine venner mig en plante, en kumquat. Mine fingre er undertiden Lambrusco- og Barolorøde men afgjort ikke grønne. Derfor var jeg glad for tanken, men hverken jeg eller andre familjemedlemmer ville spå citrusplanten et langt endsige frodigt liv. Men den seje Fortunella Margarita ( det latinske navn lyder meget bedre end det engelske, der minder mig om en, der skvatter på lokum) klarer sig meget fint i udestuen, og i de sidste par måneder har den også begyndt at bære frugter. Mange.

Farven er ikke den orange, der giver navnet til frugten, "gyldent appelsin", men smagen kan bruges og med gode resultater. Så tænkte jeg, at kumquat er et godt symbol for venskabet: hvis man plejer det, skal det nok vokse sig stærk og frodigt. Nu er det for det meste min kone, der har husket at pleje og vandet planten, men jeg har snakket flere gange med de små frugter . Bare "Hej Fortunella, hvo'n skær den ? sikke flotte blade...." og lignende kærlig small talk. som man nu plejer med stueplanter. Jeg har også prøvet at spise de små frugter og prøvet at lave saft af dem. Det ville hitte i en nynordisk restaurant og ikke mange andre steder ellers. Men i weekenden manglede jeg en citron til min pandestegte kulmule og så prøvede jeg med Fortunella'en. En åbenbaring: et strejf af citrus, ja, men også af noget sødt, der passede perfekt til den skindstegte fisk og blandede sig godt ind med den enkle olie, salt og peber dressing. Så ved I det, hvis jeres venner skulle finde ud af at forære jer en potteplante af kumquat.

Til fisken smagte jeg en biodynamisk Gavi, som nåede ikke frem til smagningen i onsdags men vil være med til næste smagning den 29. april, samme sted samme tid:

Herovre ser I også de tre Barolo, der eller ikke nåede færgen: de vil både være med på smagningen den 29. april og være emne for en forudbestillingstilbud, så snart som jeg har forhandlet prisen færdig med af Cascina Cucco. Gårdens nye ejere har som et af deres første tiltag sat priserne op, og det er ikke noget hverken jeg eller I synes godt om. Så mens vi venter og ser hvem vinder, vil jeg gerne tiltrække jeres opmærksomhed på:

TRE TOSKANER OG EN BARBARESCO I BURDE IKKE GÅ GLIP AF

Fordi jeg er tilbageholdende med at sende tilbudmails (....kun to om ugen), sker det, at sandelige perler kan komme til at gå forbi jeres fortravlede næse. Tillad mig så at sætte fokus igen på tre vine som udmærker sig både for deres kvalitet og deres prima forhold mellem pris og kvalitet.

Find dem her:

og i detalje herefter:

Erik Bantis CIABATTA 2012 Toscana IgT.
Den er med fordi når den årgang er udsolgt, er der ikke flere, hverken her eller hos den gode Erik. Til prisen 105,- kr. er det et godt køb. Til 85,- kr. ved køb af seks flasker er det et kup som ikke bliver til SCOOP kun fordi der er knap tohundrede flasker at gøre det godt med.

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/8-toscana/2122-2012-ciabatta-toscana-igt/

I VERONIS Chianti Rúfina 2012 DOCG i Magnum flaske

Udover at den ser flot ud, den elegante magnumflaske, indeholder den en komplet og dejlig vin. Køb den nu og stil den på bordet næste gang I har gæster eller...er alene: vinen vil glimrende holde sig over et par dage. Jeg har lige modtaget de sidste tres flasker fra producenten, der garanterer vinen et flot liv frem til ultimo 2018.

CHIANTI 2012 DOCG Pietro Majnoni

En vinven skrev fordi han syntes, at denne Chianti var "suspekt nedsat". "Er der noget i vejen med den ?" Nej, der er intet i vejen med den. Tværtimod: den smager som Chianti skulle altid smage, men Pietro har bedt mig om at give salget "max gas" som de unge siger og her kommer den:

BARBARESCO 2009 enkeltmark Marcorino DOCG

Nu vil jeg ikke gentage historien om den grimme ælling eller prøve at finde nogen anden forklaring end at Marcorino-vinmarken er en "fuoriclasse" , en suveræn Barbaresco i særklasse. Denne enkeltmarks Barbaresco har ikke travlt, kan drikkes til alt, nu og de næste fem-seks år. Tiden vil gå i stå, når I sidder med denne fuldblod i glasset. At smage vinene fra Adriana Marzis Cantina del Glicine ("Gården ved blåregnen") er lige som at træde ind i et værksted hos en dygtig håndværker: arbejdet tager den tid det tager og mesteren vil helst ikke forstyrres. Resultatet er al ventetiden værd.

MGA BOGEN om Barolo

Alessandro Masnaghetti skriver: "Ciao Carlo, Tutto per ora procede secondo i tempi che ti avevo detto. Uscita fine Marzo. Spedizione appena dopo Pasqua.

Ciao
Alessandro

Hvilket på dansk betyder: "Hej Carlo, Alt p.t efter planen jeg fortalte dig. Udgivelse ultimo marts. Forsendelse lige straks efter Påske"

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte
Udenfor disse åbningstiuder træg venligst aftale ved at sende en mail eller ringe til 4585 1978

IDAG: onsdag den 4. martz: 14:00 til 17:00
torsdag den 5. marts: 14:00 til 17:00
fredag den 6. marts: 14:00 til 17:00
lørdag den 7. marts: LUKKET
søndag den 8. marts: 13:00 til 15:00 Auguri a tutte le donne!

WEBSHOP!

WEBSHOP