Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

18.03.2015 Hamstretid

Kære Vinvenner,

Kom så ikke om to-tre uger for at bestille Pietros økologiske dejlighed af en Chianti 2012. Der er knap tohundrede flasker og så er der udsolgt. Om vinen kan I "læse" her:

om prisen, kan jeg kun sige at 69,- kr. gerne skulle få Jer til at hamstre. Nå, nu ved I det.

En anden vin I burde hamstre er den lige så økologiske Lambrusco Grasparossa DOC 2012 fra Sorelle Schiavi. Bemærk årgangen: denne vin gør det af med myten om, at Lambrusco ikke kan holde mere end et år. Som I kan se på billedet ovenfor, smagte jeg vinen over to dage, i lørdags og i søndags, og kan kun bekræfte, at der er liv, saft og kraft og fine bobler. Check prisen: hvis I ikke er til Lambrusco, så får I ikke en bedre chance for at prøve end denne. Hvis I er til Lambrusco, ja, hvad venter I på?

Æggene på Chianti-billedet minder mig om, at det er snart er Påske, og at det er mig magtpåliggende at anbefale en vin til påskefrokosten. Hvilket naturligvis er noget vrøvl, for påskefroskosten står i øllens tegn, gerne den til lejligheden specielt brygget, og akvavit. Men hvis I afskyr den slags nationale drikkelser, kan jeg ile til hjælp med et par forslag.

Hvis der kommer familie og venner på besøg, kan I arrangere en smagning af rigtigt gode vine uden at ruinere jer. Kassen med de seks forskellige er et oplagt emne:

SYGEPLEJERSKER OG .....

Begrebet "andedammen" bruges som regel med neagtiv tone, men jeg synes undertiden, at der er noget hyggeligt og betryggende ved det: at landet ikke er større, end at der altid er nogen, man kender, der kender nogen. En af vore ældste (anciennitetsmæssigt!) vinvenner skrev om Elizabeth With, den første, der havde skrevet sig ind i gæstebogen:

"God morgen Carlo

Faster Lis (aka Elizabeth With) var min mors faster og hun var ugift og boede i rækkehus i Virum på hjørnet af Fyrrevangen og Lindevangen mens vi voksede op på Elmevang og ofte cyklede vi på den trehjulede ned til faster Lis og drak te. Senere flyttede hun i lejlighed i Lyngby og det var stort at være på besøg for vi fik Fanta til maden. Man kan jo kalde det børne lambrusco.

Ja, det var tider.

Hilsen
Henrik"

Tak til de mange, der har skrevet og gjort mig opmærksom på Sygeplejerskemuseet i Kolding. Gæstebogen vil sikkert komme på den rigtige hylde, hvis de vil have den.

.......MOZZARELLA

Mange har også skrevet for at spørge, hvor man kan købe den mozzarella, som jeg brugte til billedet i mailen den 11. marts (*). Præcist denne køber jeg hos Spaghetti Martelli, Dag Hammarskjölds Allé 42, 2100 Ø: butikken importerer direkte fra Campania hver uge. Der er sikkert andre, der sælger bøffelmælks-mozzarella, men Spaghetti Martelli importerer kun DOP-produkter (af beskyttet oprindelse), og når I køber mozzarella af bøffelmælk, så tjek altid om der står
"Mozzarella di latte di bufala campana DOP".

Gælder det komælks-mozzarella, har jeg smagt den ultraferske fra La Treccia. Den smager bedre end alle de andre importerede industrimozzarella: den fremstilles af fersk dansk økomælk og kan man få det bedre ? Navnet La Treccia ("Fletningen") henviser til en form, netop en fletning, man kan give mozzarella. La Treccia drives af nogle italienere, der har overtaget et mejeri i Rødovre og "importeret" en neapolitansk "casaro" (mejerist) til formålet. Telefon 3218 7204 henviser sikkert til nærmeste forhandler.

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER på lageret Skovlytoften 1, 2840 HOLTE

IDAG: onsdag den 18. marts: 14:00 til 17:00
torsdag den 19. marts & fredag den 20. marts: 14:00 til 17:00
lørdag den 21. marts: LUKKET
søndag den 22. marts: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP