Bastflaskerne slikker den første forårssol i gården, ja men er de nu stuerene ? Spørgsmålet opstod i søndags, da en ny vinven sagde, at han var fristet til at servere Chianti Superiore 2011 fra Majnoni på bast til sin søns konfirmation. Flatterende, tænkte jeg. Lige et klap på sjælen til den gamle vinhandler her. "Hvor mange bliver I ?" Da svaret var "Seksogfyrre", blev jeg nødt til at foreslå en anden vin. "Er den ikke god nok ?" var den noget forbavsede reaktion fra vinvennen. "Jo, den er glimrende og til et selskab på seks, otte ti, ville jeg ikke tøve med at anbefale den. Men når I bliver så mange, vil der altid være nogen, flere, der vil synes, at det er da en billig løsning værten har valgt......blot ved synet af bastflasken før de overhovedet har smagt på vinen."
Ja, fordi det er sådan, at mange, især i den generation, der var ung dengang Ingemanns duer fløj , stadigvæk forbinder bastflasken med lidt la-la rødvin af den art, vi er vokset fra. Som de vinvenner ved, der følger med i mine ugemails, kan intet være mere forkert men brændt barn skyr jo bastflasken. Vinvennen udviste dog mere mod end mig, fordi han endte med at købe bastflasken, hele seks af dem og lovede at vende tilbage for at fortælle om gæsternes reaktion.
Chianti'en skulle serveres til en noget rustik og italiensk inspireret buffet og dertil må jeg sige, at få vine er bedre end Chianti. Der er ti-tolv pæne glas i sådan en liters bastflaske og pynteeffekten er ikke til at tage fejl af. Også på festbordet.
Til samme buffet blev der også købt nogle hvide. Jeg plejer at anbefale Majnonis økologiske Spareto af malvasia bianca & chardonnay, en ufadlagret hvid der vokser med opgaven: den første slurk gør ikke meget indtryk, men pudsigt nok får man straks lyst til et glas mere og et glas til. Ren som kildevand, enkel men ikke banal. Tit er det netop den slags vin, man har lyst til og brug for, når den skal serveres til en buffet med lidt af hvert.
Når det gælder netop buffet med forskellige retter, er det ikke forkert at stille to-tre forskellige vine på bordet: det er en god party-mixer, gæsterne snakker med hinanden om "hvad drikker du ?" og den ene vin vil måske den ene ret bedreend den anden. Især med hvidvin er det altid rart at kunne vælge blandt flere. Pt. kører jeg med et siciliansk hvidvinstilbud, som byder på både variation og meget fornuftig pris:
INZOLIA: den tørre og adrætte indfødte; GRILLO/VIOGNIER: fyldig og robust; AROMATICO: solo eller til krydrede retter især fiskeretter. Navnet er lidt misvisende synes jeg, da det refererer mere til druerne end egentlig til smagen. AROMATICO er en meget skøn blanding af traminer, sauvignon.Forbavsende meget vin for pengene .
![]() |
Ja, I ved godt for hvad: for at sikre jer hele sommerens forsyning af Lambrusco MUTINA til en veritabel engros pris. Alle betalinger bliver trukket i aften og vi kan regne med at vinen er på lager uge 18 eller 19. Bestil den her:
Jeg har efter 20 år under Carlo's vinger valgt at skifte græsgange. Italiensk vin har i mange år været min hobby, og vil i mange år fremover stadig være det, men som fremtidig beskæftigelse har jeg nu valgt min anden store lidenskab futsal. Futsal er en fodboldgren af sydamerikansk oprindelse, og er en af de mest hurtig voksende idrætsgrene på verdensplan. Jeg har igennem en del år fået en mere og mere primær rolle i udviklingen af futsal i Danmark, på såvel bredde- som eliteniveau, og har derfor valgt at gå endnu mere helhjertet ind i denne proces. Efter at have været ansat i samme virksomhed igennem 20 år, må jeg ærlig erkende at det i den grad er med blandede følelser at jeg nu i bogstaveligste forstand skifter boldbane, og Carlo og jeg har en klar aftale om at I ikke helt slipper for mig, da jeg til tider stadig vil lure i kulissen. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Carlo for de mange gode og lærerige år, og ikke mindst alle de kunder som jeg i min tid hos Carlo har stiftet bekendtskab med. Jeg håber derfor at så mange af jer som muligt har mulighed for at komme til smagningen onsdag d. 29. april, da jeg vil benytte denne lejlighed til at skænke et p.t. sidste glas ;-)
Vent ikke til sidste øjeblik med at reservere, fordi det ser ud som om den er allerede på vej til at blive godt besøgt:
< Forrige | Næste > |
---|