![]() |
Fra den sarteste Bardolino Chiaretto med sine noter af citronmelisse og læskende bid til Cristiana Galasso's mørke lyserøde nattergalen, montepulciano- Lusignolo: der er rosé til alle terrasser, grill og fiskeretter. Rosévine "multitasker" og smager lige så godt til pizza napoletana, til spaghetti alle vongole som til vitello tonnato. Jeg lader mig fortælle, at der stadigvæk skulle findes en del mænd, der er bange for at blive klassificeret som "feminine", hvis de skulle blive set med et glas rosé i hånden. Vrøvl!ikke blandt vinvennerne. Rosévine sidder lige godt i hånden på både "machos", elegante damer og honky tonk women. Det samme gælder Lambrusco, nu at jeg tænker på det.
Men hvis I intet vil vide af rosévine, og det er synd, er der kommet en Bardolino Classico 2014 DOC: en rødvin som I kan nyde, som den er og også gerne kølig, til fiskeretter og grillstegt fisk.
Absolut ja. Hvordan kan der mangle vinen, der har efterladt et spor af traumatiserede gymnasiaster gennem hele halvfjerdserne og firserne? Programmet er klart og selvom solen ikke skulle skinne, så har vi telt over hovedet. Medbring blot sund tørst og åbent sind:
![]() |
< Forrige | Næste > |
---|