![]() |
Jeg har fået en mail fra irma: "Kære Carlo Merolli, Som følge af Deres mail om Lynlasagna søndag den 17. marts har vi oplevet en stor afsætning af de fødevarer De har brugt til Deres opskrift. Vi ønsker at sige tak med vedlagte æske chololade." Spøg til side: jeg hører gerne fra den vinven (eller flere!!!) der har forsøgt sig med "La LasagnaLampo". Om I har overlevet den, om øvelsen er værd at gentage og især, hvad har I nydt til den. Jeg brugte det, der var tilbage i flasken fra den flaske, der skjuler sig blufærdigt bag rosen ovenfor: Donna Madda 2010 Calabria Igt. "Hvorfor Calabria IgT og ikke Ciró DOC ?" skrev en god vinveninde fra Odense. Godt spørgsmål: vinen ville kvalificere sig til DOC-værdigheden. Dog, som følge af salget af sin Fattoria San Francesco, har Francesco Siciliani forpligtet sig til ikke at binde sit navn til Ciró DOC vine i nogen tid. Calabria IgT eller Ciró DOC, har Donna Madda ellers ikke nogen grund til at gemme sig: en meget tilfredstillende vin til lige under den hundredelap, som efterhånden er blevet "anstændighedsområdet" hvis man skal nyde en flaske håndværksvin af sikker landbrugsidentitet, altså en vin med smag, personlighed og "huskelighed". Kan godt forklare og forsvare det men start med at prøve Donna Madda her:
Selv om jeg insisterer på at bede jer om at sende mig korte eller lange mail med jeres indtryk af de vine I køber, er det, forståeligt nok, ikke alle der gør med en lille vinanmelder i maven eller som har tid og lyst til det. Heldigvis har I andre måder at udtrykke jeres "Synes godt om": det er ved at købe en vin igen og igen. Det er det, der jeg har bemærket de sidste to tre uger med årgang 1992 af Donna Madda. Pudsigt nok koster den, det samme som den aktuelle 2010: selv om beskrivelserne i webshoppen kan virke lidt lunkne, kan jeg garantere jer for, at der er nogen der har været flere gange forbi kilden dvs lageret på Skovlytoften 1 i Holte for at nappen en kasse eller to. Til 99,- kr. må den være den bedste prissatte årgangsvin i universet:
Mens I er i gang med at hente Zanovello og Mutina, har jeg fundet hos Franco Zanovello to vine som jeg garanteret kommer til at plage jer med i næste uge: Den ene er en liflig hverdagsrødvin fra den formastelige årgang 2014: den har til sin fordel en ret moderat alkoholstyrke på 11,5%, en lige så moderat pris og en drikbarhed som placerer den direkte i scoop-klassen. Jeg skal lige "studere" den færdig, men allerede nu kan jeg sige at den er så god, at jeg pønser på en storslået forudbestillingsflip. Den anden vin, i den bedre prisklasse, kommer også til at cirkle omkring scoop-reservatet, men mere om det i næste uge. Lige nu vil jeg skynde mig at meddele, at vi er nede til de sidste ethundredeogtyve flasker af Bonfantis gode Verona-vine. Følgende tilbud henvender sig naturligvis til alle, men især til de vinvenner, der har tidligere købt Salgár Amarone 2011, Gran Lombardo Amarone 2010 og Salgár Ripasso 2009:
Det er nu I skal slå til, hvis I har været glade for vinene eller hvis I blot ønsker at have et par kasser af disse gode vine, enten til direktionsgaven eller til jeres kælder eller ved siden af grillstegt kød. Alle tre vine er yderst anbefalelsesværdige til grillstegt kød, til lagrede oste og til solonydelse. Holdbarheden for Amarone er mindst fem år fra dato, mens Ripasso 2009 har to-tre gode år foran sig.Bestil dem her:
< Forrige | Næste > |
---|