Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

26.07.2015 Sidst i juli: tre hvide og Sangiovese

Kære Vinvenner,

Til fordel for de få (mange?) af jer, der ikke er på ferie, har jeg luget lidt på mit lager og fundet nogle vine til glæde for de mange, der nyder "staycation" under vort tempererede forsøg på en sommer. Det er stærkt nedsatte vine: som regel restpartier. Derfor gælder det om at være vakse og vitale ved tangenterne: nydelsen og besparelserne er til at få øje på. Hvis vejret skulle arte sig igen, ville de tre følgende hvide være velkomne på bordet. Fortsætter sommeren at lege kispus med os, er de stadigvæk et godt køb: Skånselsløst nedsatte, ja, men af de første to er beholdningen ret lav:

RACEMO 2012 Frascati Superiore DOCG, L'Olivella

Nedsat fordi den skal nydes nu og inden udgangen af sommeren 2016. Gerne til krydrede fiskeretter og til pastaretter.

På den modsatte side af smagsskala'en tilbyder jeg en potent Gewürztraminer: 14,5% og et sanseligt gok på smagsløgene. Vær ikke bange for at servere den til unge og mellemlagrede hvid- og blåskimmeloste, til foie-gras og til krydrede retter af østerlandsk snit, ristaffel og hvorfor ikke sushi? Wasabi kom bare an!

PUNTAY 2011 GEWÛRZTRAMINER Alto Adige DOC, Erste & Neue

PERNICOLO' 2013 Calabria IgT, IL VALLO

En sjælden set kombination af 80% greco di Bianco med 20% chardonnay. Harmonisk og fyldig uden at savne et læskende bid. Bør prøves:

MADONNA NERA 2009 Brunello di Montalcino DOCG

Under kostprisen! Jeg opgiver: vinen er perfekt og det er det eneste...... "negativ" ved denne "oversøiske" Brunello. Vinskribenterne, især amerikanerne, roser den ikke til skyerne men ihvertfald til 92/100. Jeg er ikke vild med den og derfor skal den ud af kiosken. Er I til fashionable, polerede, civiliserede, runde Brunello, skal I ikke tøve et sekund med at hamstre. Der blev rejst tvivl om, hvorvidt vinen kunne forbedres i løbet af ganske få måneder siden min første "kontakt" med den: det kunne den da. Udviklingen af vinen følger ikke en lige-ud linje men slentrer sig frem i bæk og bølge. Formodentlig var den i en "down"-fase, da jeg smagte den først, og faktisk kunne jeg ikke få det til at passe hverken med smagsprøven eller med den megen ros, vinen har fået fra professionelle anmeldere. Test selv:

SANGIOVESE

Jeg er mere til den rene sangiovese stil, som I kompromisløst finder i Brunello'en med det mundrette navn og i de mange fornuftigt prissatte sangiovese vine. "Enjoy":

INSTAGRAM

Et billede siger mere end ti ord. Derfor har jeg meldt mig til Instagram. Har I lyst (tid, stjæler systemet ikke så megen af), kan I følge mig her. Dedikeret især til dem af jer, der kun skimter mailene, men forvent dog ikke at blive haglet ned med vintilbud. Ikke hver gang, ihvertfald:

http://www.pikore.com/carlovino

Ciao, Carlo

PS: Yes, you win: 12% rabat fortsætter, indtil skolerne åbner igen, dvs til og med søndag den 9. august.

FORLÆNGELSE af 12% RABAT

Flere har skrevet, at det var uretfærdigt, at jeg kørte en slags sommerudsalg, mens de var på ferie. OK, jeg kan se pointen og forlænger derfor 12%-rabatten til søndag den 9. august. Husk dog at rabatten gælder kun den fulde detailpris: dvs rabatten gælder ikke: vine som i forvejen er nedsatte (rød streg), Tilbudskasserne og naturligvis gudedrikken Mutina. Rabatten gælder kun for vine, der afhentes og sendes i Danmark.

Rent praktisk:
Promotionen varer til og med søndag den 9. august.
Rabatten 12% bliver fratrukket herfra, når jeres dankortbetaling bliver trukket.
Betaling kun med dankort.
Hvis I selv henter: vælg optionen "Gratis fragt" eller "Afhentning fra lageret".

ÅBNINGSTIDER på lageret Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Kør venligst helt ind i gården på højre side af den røde bygning
Udenfor følgende åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978

IDAG: søndag den 26. juli: 13:00 til 15:00 Tillykke Mathilde!!!
mandag den 27. juli: 14:00 til 17:00
tirsdag den 28. juli: 14:00 til 17:00
onsdag den 29. juli 14:00 til 17:00
torsdag den 30. juli: 14:00 til 17:00
fredag den 31. juli: 14:00 til 17:00
lørdag den 1. august: LUKKET
søndag den 2. august: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP