Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

05.08.2015 "Den politiske taxichauffør"

Kære Vinvenner,

Hvis I kan lidt italiensk kan I følge hver dag på dagbladet "La Repubblica" on line, en spændende fodrejse som den italienske journalist og forfatter Paolo Rumiz, er i gang med at foretage langs den gamle "Regina Viarum" "vejenes dronning" . Via Appia, der forbandt - og forbinder - Rom til havnebyen Brindisi. Der kommer et afsnit hver dag og jeg kan garantere jer for at det er ret spændende.

Ret spændende er også de to vine som den danske sommer har skubbet lidt i baggrund. Faktisk er den samme vin i to forskellige udgaver: Bardolino Classico og den lyserøde, meget lyserøde Bardolino Chiaretto. Den røde er læskende og bør serveres kølig. Den lyserøde er superlæskende og byder på den sarte løgskalsfarve som skriger efter terrasser, skovtur, grillet fisk og skaldyr af alle arter. "Det er vort skyld" - sagde taxachaufføren - " Det er straffen fordi vi har stemt blå blok ind." Han refererede til vejret, der ikke var i gang med at vise sig fra sin bedste side " Hvem har du stemt for ?" "Jeg har ikke lindfødsret og kan kun stemme ved lokalvalget" "Nå. men du interesserer dig for politik, ik' ? Hvem ville du have stemt for ?" "Det vil jeg ikke fortælle dig ellers riskerer jeg med at frastøde nogle af de få kunder jeg har tilbage.." "Ser man det: hvad handler du med ?" "Jeg handler med italiensk vin og kan fortælle dig vi i Italien har et mundheld, der siger: "Francia o Spagna, basta che se magna".

Det stammer fra dengang i femtehundredetallet, da Frankrig og Spanien slås for herredeommet over Italien. Løseligt oversat betyder det "Det er lige meget, hvem der regerer, blot vi er sikret maden hver dag." Mange tror, at det er et udtryk for pøblens egoisme og manglende interesse for politik, men den kan også tolkes den anden vej: "Det er underordnet, hvem der regere, bare de gør det ordentligt for borgerne."

Til gengæld har vi et andet mundheld, der minder meget om det du har lige sagt : "Piove, governo ladro" dvs ""Det regner: det er den tyvagtige regerings skyld. Sådan groft regnet tror jeg at italienerne har haft flere anledninger for at kalde regering for "ladro" dvs "tyv" end danskerne, men de glemmer - italienerne - at det er en regering de selv har valgt."

"Nå men så vil du ikke fortælle mig, hvem ville du stemme for: jeg har jo fortalt hvem jeg stemte for." "Nope: det er ikke et leg om du viser mig din og jeg viser dig min, men jeg kan fortælle dig, at uanset hvis skyld det er, det er noget rigtigt møg med det vejr, fordi jeg kan ikke komme af med min sommervin."

"Hvad er det for en vin ?" "Det er to vine: en læskende blød rød og en superlæskende rosé: de kommer begge to fra Gardasøens vestbredde og de hedder Bardolino..." "Jeg har været på Gardasøen. Giver du rabat til taxachauffører ?"

"Får jeg rabat fra taxachauffører ? Nej spøg til side: jeg giver enten rabat til alle, eller rabat til ingen. Det er mere fair, praktisk og nemt at huske. Lige nu kører vi mes sommerrabat til og med søndag den 9. august: 12% til alle, også taxachauffører og deres vognmænd.. Her er mit visitkort, du kan skrive eller ringe og jeg bruger kun Taxinord, så mon ikke vi ses igen." Og mens jeg tog kvitteringen og sagde "tak for turen" tilføjede jeg: "Vejret var meget bedre under Anker."

Til min overraskelse, kom chaufføren faktisk forbi et par dage senere og købte en flaske af hver af de to Bardolino og fire andre flasker "sådan for at prøve dem". Han filk samme rabat som alle de andre vinvenner der har bestilt og vil bestille Bardolino. Nu er den nedsat til mere end 12% : jeg regner med, at der vil komme et hav af bestillinger det fortjener de to vin, uanset jeres........ politiske observans:

Ciao, Carlo

PS: FORLÆNGELSE af 12% RABAT

Flere har skrevet, at det var uretfærdigt, at jeg kørte en slags sommerudsalg, mens de var på ferie. OK, jeg kan se pointen og forlænger derfor 12%-rabatten til søndag den 9. august. Husk dog at rabatten kun gælder den fulde detailpris: dvs rabatten gælder ikke: vine som i forvejen er nedsatte, Tilbudskasserne og naturligvis gudedrikken Mutina. Rabatten gælder kun for vine, der afhentes og sendes i Danmark.

Rent praktisk:
Promotionen varer til og med søndag den 9. august.
Rabatten 12% bliver fratrukket herfra, når jeres dankortbetaling bliver trukket.
Betaling kun med dankort.
Hvis I selv henter: vælg optionen "Gratis fragt" eller "Afhentning fra lageret".

ÅBNINGSTIDER på lageret Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Kør venligst helt ind i gården på højre side af den røde bygning
Udenfor følgende åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978

IDAG: onsdag den 5. august: 14:00 til 17:00
torsdag den 6. august: 14:00 til 17:00
fredag den 7. august: 14:00 til 17:00
lørdag den 8. august: LUKKET
søndag den 9. august: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP