Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

23.08.2015 Den sidste grill

Kære Vinvenner,

(check venligst åbningstiderne i bunden af denne mail)

Her er vinene i hip "svensk blogstil":

og i mere "plain style": så alle kan se, hvilke interessante vine, det drejer sig om:

Tilbuddet idag skyldes en ny vinven, der spurgte, om jeg havde en "Velkomstpakke", så han - og hans kone - kunne danne sig en idé om, hvilke slags vine jeg handlede med: "Der er mange, der importerer og fører italiensk vin og det er svært at finde ud af det..." "Tell me something I do not know..." svarede jeg og tilføjede, at det er svagheden ved italiensk vin, når man skal promovere den, men sandelig også dens enestående force: "der vil altid være en italiensk vin du bliver vild med". I en verden, der bliver mere og mere agrostandardiseret, sender jeg en venlig tanke, hver dag og flere gange om dagen, til de italienske vinbønder, der bliver ved med at dyrke deres lokale druer: "Har du hørt om teroldego, rebo, nosiola, vernaccia di Serrapetrona, inzolia, lacrima di Morro d'Alba, groppello? Skal jeg ikke sammensætte en kasse med tolv ukendte druer?" "Uha, nej tak: jeg får ballade med fruen: det må gerne være nogle vine over hverdagsstandard, men ikke noget vi ikke kan forholde os til." Svaret mindede mig om de to damer, vore første gæster på hendengangne restaurant Babettes Gæstebud i 1982. Kokken havde tilberedt en fabelagtig stegt torsk, men damerne kendte kun til kogt torsk og "Vi putter ikke noget i munden, som vi ikke har smagt før!" Det var i 1982. Tingene har ændret sig meget idag, sikkert. Dog ikke hvad italiensk vin angår: vor nye vinven ønskede noget, som han kunne forholde sig til og det blev de tolv ovenstående vine. Naturligvis fik han en god introduktions- pris og den samme får I her.

DEN SIDSTE GRILL

Han sagde også, at han ville prøve nogle af vinene til grillmad i weekenden. "Måske er det de sidste grilldage". "Det tror jeg ikke: september er altid gavmild med overraskende gode dage. Sensommeren er én af de smukkeste årstider i Danmark. Den tilbyder det bedste af begge verdner: noget af solens varme og de første tegn på efteråret, der er lige om hjørnet. Masser af god frugt og masser af grilldage." "Ja, det har du ret i. Kan jeg få en beskrivelse af vinene?" Jeg viste ham nogle "anmeldelser", som I har mailet til mig: "Nej, her er det nemlig kunden, der beskriver vinene. Spøg til side: de fleste er beskrevet inde i webshoppen og du kan sikkert google dig til resten, men prøv at smage på vinene med et åbent sind, uden at læse på beskrivelsen eller tænke på priserne. Bagefter, engang du har smagt vinene, er du velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål. "God idé - sagde den nye vinven - men jeg kunne se, at der lå mere høflighed end overbevisning i hans udtryk.

Derfor fik han en kort fortælling om vinene og hvorfor det netop var dem:

En Ripasso, som måske er den fineste af dem alle fra den højt beliggende enkeltmark Le Sassine. Skal opleves. Så to Amarone på 16% der beviser, at høj alkohol kan forenes med elegance. Tre pinot nero: for at vise at der findes en verden udenfor Bourgogne og det er ikke en kedelig pinotnero-verden. To "naturvine" fra Abruzzo: druen og naturens gang. Nul intervention i de to meget forskellige montepulciano fra Cristiana Galasso. En Mosaico af merlot, cabernet og petit verdot, fra det toskanske "trendy" Bolgheri-distrikt. En Barolo for at bevise, at man behøver ikke ruinere sig for at nyde et glas Barolo med høj landbrugsidentitet og en ti år gammel Riserva Barbaresco, der gør skam af alle dem, der skrev, at 2005 var en dårlig årgang. Til slut en saftig sag fra den vulkanske jord omkring Rom som repræsentant for det hav af gode vine, der fremstilles i vindistrikter, som de fleste end ikke aner eksistensen af.

Her er de vine han fik med. Prisen er naturligvis den rene lokkemad:

Fra venstre i billedet ser I:
2005 Riserva Barbaresco DOCG Prinsi 235,-
2009 Barolo enkeltmark Cerrati DOCG, Cascina Cucco 179,-
2010 Le Sassine Valpolicella Classico Superiore Ripasso DOC Le Ragose 119,-
2011 Mosaico Bolgheri DOC, Casa di Terra 185,-
2010 Apertura Pinot Nero Piemonte DOC, Colombo 115,-
2010 Amarone Classico "Gran Lombardo" DOCG, Bonfanti 275,-
2011 Amarone "Salgár" DOCG, Bonfanti 265,-
2010 Racemo Rosso, Lazio IgT, L'Olivella 95,-
2013 D'Ugni Rosso Montepulciano, Cristiana Galasso 119,-
2013 Fante Rosso Montepulciano, Cristiana Galasso 125,-
2013 Pinot Nero Trento DOC, San Michele 125,-
2009 Pinot Nero, Marche Rosso IgT, Colli di Serrapetrona 215,

Ialt: 2.052,-
minus Velkomstrabat: 657,-
Ialt: 1.395,-

CASCINA CUCCOS BAROLO, NEBBIOLO, BARBERA, DOLCETTO:
LAVE PRISER VED FORUDBESTILLING, VINSMAGNING OG EN "IKKE-WINEMAKERS" DINNER

Jeg fortalte den nye vinven, at vi var i gang med at arrangere en vinsmagning og viste ham websiden. Han sagde, at hvis bare vinene var halv så gode som jeg sagde, så var det nogle meget fornuftige priser for Barolo og Piemonte vine. Han sagde, at han havde svært ved at fine noget drikkeligt under et hundrede kroner.
"Musik i mine ører: kan jeg citere dig?"

For dem, der ønsker at nyde vinene sammen med producenten Piero Rossi Cairo og mig, har køkkenchef Tarcisio Biondi lovet at tilberede noget lækker mad, der vil passe fint til vinene. Den nye vinven havde hørt om restauranten La Vela i Vedbæk, men aldrig været der selv. "Det er en god anledning den 24. september" og vi blev involveret i en diskussion om restauranter og om forskellen på en restaurant og et sted, hvor man blot kan spise. Men det blev en lang snak, så den får I en anden gang.......:

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER på lageret Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Kør venligst helt ind i gården på højre side af den røde bygning.
Uden for nedenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978.

IDAG: søndag den 23. august: LUKKET Tillykke TRISTAN!!!!
mandag den 24. august: LUKKET
tirsdag den 25. august: 14:00 til 17:00
onsdag den 26. august: 14:00 til 17:00
torsdag den 27. august:14:00 til 17:00
fredag den 28. august: 14:00 til 17:00
lørdag den 29. august: 14:00 til 17:00
søndag den 30. august: 13:00 til 15:00
mandag den 31. august: LUKKET

WEBSHOP!

WEBSHOP