Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

15.11.2015 En beskeden gave

Kære Vinvenner,

Jeg er godt træt af superlativerne. Hvilket måske ikke er så godt, set fra et marketingsmæssigt synspunkt. Producenterne stræber efter excellensen, vinhandlerne får orgasmelignende reaktioner, når én af deres vine når op i vinguidernes højere luftlag og nogen vil måske sælge sin mor for en af Parkers 100-points. Og sådan skal det også være, fordi sådan er branchen nu engang skruet sammen.

Produktionsverdenen til gengæld rummer heldigvis også vine, hvis højeste ambition er "at være en høne, ingen kan finde hvor er". Vini "di seconda fascia" som Pietro Majnoni omtaler sine vine. Vine, hvis hovedmission er at behage og bringe et par glas velsmag og velvære på nyderens bord. Vine, der placerer sig på lige afstand fra vinindustriens anonyme masseprodukter og de stjernebefængte topvine med hidsige omtaler og ditto pris.

Dagens tilbud drejer sig netop om disse "diskrete" vine, hvor tillægsordet "beskeden" kun har noget med min beholdning at gøre og ikke med kvaliteten. Ja, kvaliteten. Der er arbejdet godt og omhyggeligt med disse tre vine.

De repræsenterer Italien på bedste vis og også min idé om "et godt glas vin".

NORD CENTRUM SYD

Vi starter med Centrumitalien, navnlig Lazio. Vinen bærer det lidt mærkelige navn:

60/40 Lazio Igt, L'Olivella

Navnet "afslører", at vinen fremstilles af 40% syrah og 60% cesanese. Kombinationen giver det runde og det bløde, som jeg skrev om før og den tiltalende profil af en vin, der aldrig fremstår som ligegyldig. Det kan også skyldes den vulkanske jord, som druerne vokser på, lige syd for Frascati. Årgangen er 2012 og alkoholstyrken 13,5%. Det sidste skulle ikke afskrække nogen fra at prøve vinen, fordi procenterne er godt pakket ind i vinens andre komponenter. En flot, bedre hverdagsvin som vil holde sig i god form til ultimo 2016.

NERO D'AVOLA 2011 Sicilia IgT Tenuta dell'Abate

Nero d'Avola er "all the rage" fra Sicilien, selvom øens mest plantede drue er...syrah. Men Nero d'Avola er en vin for enhver årstid: den lader sig fremstille som let hverdagsvin blød og rund hele vejen op til fadlagret og holdbar. Det er en vi drue, der blander godt med andre druer, da den bidrager med fylde smag og farve og stort set nul garvesyre. Netop denne karakteristik har gjort den til en kommerciel succes. Hos Tenuta dell'Abate midt på øen har man valgt en vellykket mellemvej: alder og behersket fadlagring og bevarelse af frugten, som er Nero d'Avolas største kapital. Fruen siger, at den er for krydret for hendes smag. Mine børn er vilde med den. Og sådan skal en god lille vin være. Ikke en pleaser, der pleaser alle, men en drik, der byder på lidt profil og lidt personlighed.

Vi slutter med en sjælden gæst:

NEBBIOLO Langhe 2013 DOC fra Schiavenza.

Som de mange vinvenner kan bevidne, der har besøgt Schiavenza i Serralunga, havner husets Nebbiolo på bordene i den hyggelige restaurant,Trattoria Schiavenza, som fru Maura driver i forlængelse af vingården. Og derfor er der sjældent noget tilovers til eksporten.

Sammen med Dolcetto og Barbera er den unge nebbiolo den vin, de lokale drikker, fordi den passer bedst til egnsretterne, som Trattoria'en er kendt for. Der er som sagt ikke nok til eksporten, men jeg har inisisteret for at få i det mindste tres flasker. Det er den perfekte allrounder, og hvis I synes godt om nebbiolo-vine, burde denne indgår i jeres samling af nebbiolooplevelser.

Der er for få flasker til at lave et særskilt tilbud på hver vin, men hvis I har lyst eller behov for at forære tre gode flasker vin til én, der ikke er så velbevandret i italiensk vin og som sætter pris på et godt glas, kan I bestille den beskedne gave her:

VINSMAGNING den 23. november: MØD VINBØNDERNE

Jeg skriver det kun fordi der altid er nogen, der venter til sidste øjeblik.
Der er i skrivende stund kun 10 pladser tilbage:

SAMME VIN, TO FORSKELLIGE SYNSPUNKTER:

Check hvordan to vinelskere vurderer samme vin:

http://piu-rosso.blogspot.dk/2015/11/2012-klaus-lentsch-alto-adige-pinot.html

Ciao, Carlo

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte
Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning

Udenfor følgende åbningstider send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale:

IDAG: søndag den 15. november: 13:00 til 15:00
mandag den 16. november: LUKKET
tirsdag den 17. november: LUKKET
onsdag den 18. november: 14:00 til 17:00
torsdag den 19. november: 14:00 til 17:00
fredag den 20. november: 14:00 til 17:00
lørdag den 21. november: LUKKET
søndag den 22. november: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP