![]() |
Det var den 23. december i fjor. Der kom en meget velklædt herre ind på lageret. Aldrig set ham før. "Jeg fik dig anbefalet af en bekendt, der handler her", sagde han, mens hans blik vandrede rundt i lokalet, lige som for at tage bestik af stedet og måske finde inspiration. "Jeg skal bruge fireogtyve af din billigste rødvin, pakket i gavekarton med det bånd dér", sagde han meget beslutsomt og pegede på vores italienske tricolore silkebånd. "Kan du klare det nu? Jeg ved jeg er lidt sent ude." "No problem: jeg går i gang med det samme."
Jeg viste ham en rødvin og begyndte at pakke. "Du undrer dig måske over, at jeg vælger den billigste vin?" sagde han, uden at det lød som en undskyldning og rakte mig sit visitkort. "Jeg er trendforsker og kan sige dig, at der er ikke længere så megen prestige i at give vin som gave. "Det anede mig" svarede jeg med et halvt smil og var ved at komme med et par vinhandlerfloskler i stil med "lidt har også ret, ingen kunde er for lille, det er en billig men faktisk ret god vin, vi sælger mange af den..." men det nåede jeg ikke, fordi herren kom mig i forkøbet og fortsatte med følgende belæring:
"For det første kan man få vin alle vegne, eksklusiviteten er gået tabt, især fordi modtagerne skynder sig at checke vingavens pris på Google. Så er der det med medarbejderdemokrati: før i tiden fik man tre flasker Bordeaux og gavesagen var ekspederet. Idag er det mere almindeligt, at mange firmaer lader de ansatte vælge fra de store gavekataloger. Især i de firmaer hvor der er mange, som af religiøse grunde ikke drikker vin. Du må heller ikke glemme alkohol- og fedmeforskrækkelsen. Der har udbredt sig en velværebølge i vort samfund", konkuderede han, mens jeg pakkede løs og tænkte, at når det gjaldt velvære, havde jeg det ellers ret godt med et glas vin eller to.
"Så nu er de klar: det bliver 24 x 68,- = 55,- for vinen, 8,- for kartonen og 5,- kroner for sløjfen". "Skal jeg betale for sløjfen?" "Ja" svarede jeg, mens jeg pegede på tariffen på væggen". Vinen er OK, men der er ingen speciel værdi i den, det er silkesløjfen, der giver prestige."
Gad vide om han kommer igen i år, den velklædte herre. Hvis I også er trendy eller blot bange for at give vin som gave, så kommer her noget, der vil give både prestige og velvære og ikke vil fornærme nogen trosretning. Prisen kan naturligvis checkes på nettet lige som næsten alt idag, magen til smag dog, finder I ikke andre steder:
![]() |
Specielpris på et kærkomment gavesæt: en flaske Majnonis olivenolie (189,-) + 1 flaske Balsamico Giusti (189,-) + 1 gavekarton til to flasker (5,-) med italiensk tricolore silkessløjfe (5,-): specielpris: 295,-. Bestil den her:
På den mere "regulære" side af vinhandlen kan jeg fortælle, at næste uge, uge 49 altså, kommer der igen på lager den Barbera d'Alba 2011, som I blev så glade for. Samme årgang 2011, samme aftapning, samme harmoniske omend ikke prestigegivende pris:
![]() |
Glögg-tiden er over os og hvis I er modige nok eller ikke bange for..... kulden, kan I prøve at spise glögg frem for at drikke den: Gelati Martelli på Dag Hammarskjölds Allé 42 på Østerbro har fremstillet sådan en glögg-is. Det næste må være en Pandoro-is eller en Panettone-is. Risikerer vi også en Ris à l'amande-is ? Ring 3543 8080 og spørg.......
< Forrige | Næste > |
---|