Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

02.12.2015 I disse rødvinstider....

Kære Vinvenner

Vegetarer, veganer og pescotarer hold jer væk! Jeg har lige modtaget og læst den lille men informationspakkede bog om råt kød: "Tatar" skrevet af den flittige og altid madnysgerrige vinven eller bedre sagt vinveninde Katrine Klinken. Min befalingen til ikke-kød spisere om at holde sig væk er faktisk lidt malplaceret fordi seks af bogens tætskrevede femoghalvfemssider er dedikeret til grøntsags- og fisketatar. Bogen er allerede nu en lille klassiker: opskrifterne bærer præg af, at de har været gennmprøvede og er pædagogisk godt opstillede. Nul madporno, ingen billeder overhovedet faktisk. En brugsanvisning med eksempler og inspiration fra "the real life". Man bliver ikke kok af at læse kogebøger, men man skal være ualmindeligt anskudt i sine fingerfærdigheder for ikke at kunne lave de mange retter "Tatar" fortæller om. Letlæst og nem at have ved hånden. Jeg valgte at standse læsningen ved den sidste kapitel, den, der hedder "Hvad skal man drikke til tatar", fordi jeg ville skrive om hvad jeg ville drikke FØR jeg læste bogens anbefalingerne..

IKKE-REGEL nr.1) og IKKE-REGEL nr.2)

Heldig mig! Mit vinvalg harmonerer med bogens anbefalinger : "Vil man drikke vin til sin tatar, skal man generelt have en frisk, ret let vin med højt syreindhold. Om det så er hvid eller rød vin, skal den ikke have tanning og fad, hvilken mange rødvine har. En fadlagret, tanninrig rødvin vil sammen med tatar fremstå metallisk og bitter. Hvidvine som tør riesling, sauvignon blanc fra Loire, soave, Orvieto eller Champagne er alle gode til tatar. Til en steak tartare på en fransk bistro vil man få rød beaujolais der har en frugtigt og frisk syre. En anden muklighed er en Barbera fra Norditalien".

Jeg havde valgt en Barbera (den er lovet på lager fredag den 4. men kan bestilles allerede nu - se videre i mailen). Den er godt nok fadlagret men ganske nænsomt og for kort tid. Italiens sidestykke til Beaujolais - eller Frankrigs sidestykke ti Bardolino ! - er netop Bardolino Classico, ufadlagret og læsset med dejlig frugt. Servér den kølig til tatar eller....kølig til alt andet: 14 til 16 grader og så er den perfekt. Til samme temperatur ville jeg servere Majnonis økologiske Chianti Superiore 2013: ideel til tatar og læskende dejlig. På grund af sin struktur ville en 2014 Rosato fra Etna også være fin til råt kød og iøvrigt som allrounder til frokost. Lidt mere vovet er Merlot fra Trentino. Jeg har valgt den fordi den byder på lidt ekstra "krop", der vil kunne tage sig af kapers, råt løg og hvad ellers plejer man bruge af krydderier og tilbehør. En vin som jeg gad godt serevere og selv nyde til tatar er den mousserende Franciacorta. Prøvet sidst i lørdags til en pasta med seppia og auberginer: den friske og balancerede syre gemmer på en let men lang smag som vil klæde især tatar af fisk og grøntsager.

Ovenstående er en klar afvigelse fra min Ikke-regel nr. 2) "Den vin der passer bedst til den mad du har lavet, er den vin du nu har i huset". Hvilket er en kompromissøgende variant til Ikke-regel nr. 2) "Den vin du bedst kan li', til den mad du bedst kan li'. Til tatar, råt kød, carpaccio er valget af vin lidt snævrere og mere defineret. Nu regner jeg ikke med at I spiser tatar hver dag men hvis I har lyst til at afprøve ovenstående vine er der gratis fragt i uge 49 for en kasse indeholdende en flaske af hver.
Bestil den her:

Naturligvis kan vinene også købes særskilt. Find dem i webshoppen eller skriv til mig, hvis I ønsker et særtilbuf.

TOLV HVIDVINSMODIGE FRIVILLIGE

Mailens titel er "I disse rødvinstider" og det henviser til et tilbud jeg har strikket sammen lige igår formiddgags: jeg var på lageret og solen skinnede højt og luften var sprød som på Alperne. Der var noget opkvikkende i det og jeg tænkte på at måske var der flere blandt jer, vinvennerne, der glædede sig til de lyse timer. En hvidvin ville være en god trampolin mod de lysere tider for sjælen og sanserne. Der er ikke ubegræmsede mængder og derfor gælder dette gode tilbud for de første tolv vinvenner der elsker hvidvin

0PDATERINGER:

Savignola Paolina Chianti Classico & Riserva: er lovet på lager idag onsdag den 2. december

Kender I ikke denne Chianti Classico, er der mulighed for at bestille en prøvekasse:

Pian del Conte 2009: er lovet på lager uge 50 (skulle have været på lager i denne uge, uge 49)

Ciao, Carlo

"TATAR" af Katrine Klinken . Forlaget Vandkunsten oplyser nærmeste forhandler
http://www.forlagetvandkunsten.dk/97470/

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte
Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning

Udenfor følgende åbningstider send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale:

IDAG: onsdag den 2. december: 14:00 til 17:00
torsdag den 3. december: 14:00 til 17:00
fredag den 4. december: 14:00 til 17:00
lørdag den 5. december: LUKKET
søndag den 6. december: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP