![]() |
Idag havde min fiskemand noget torskelever til salg. Det er ikke noget man ser ofte længere i fersk tilstand, og mens han var ved at pakke den ind, spurgte han: "Hvordan tilbereder du den?" "Det aner jeg ikke" svarede jeg. "Jeg kender den kun på dåse, for det meste fra Frankrig, hvor den bruges som smørbart tilbehør på ristet brød o.lign. Men jeg har nogle "hellige bøger" jeg kan slå op i og få opskrifter og inspiration. Jeg fortæller det til dig næste gang, hvis jeg overlever det."
"Hvad er, der lugter så meget?" spurgte min ven Erik, mens vi kørte hjemad. "Jeg har købt noget torskelever..." "Rærligt stads. Spiser du det?" "Ja, hvis jeg kan finde en god opskrift". Det var nemmere sagt end gjort. "Leveren pakkes i pergamentpapir og sænkes i kogende saltet vand og er kogt på ti femten minutter ved sagte ild". Så vidt det uundværlige Dansk Husmoder Leksikon, men ikke et ord om den videre tilberedning. "Nå" tænkte jeg, mens jeg kiggede på husets to katte: det kan godt være, at der venter jer nogle lækkerbidskner, hvis det kikser med min tilberedning af torskeleveren."
I må vente lidt for at læse om resultatet, fordi jeg vil først skrive et par ord om:
Det er den vin jeg "lancerede" igår på ekstra mailen. Det fortjener at blive fremhævet, dette tilbud, fordi så god en Barolo til den pris kommer sikkert ikke igen. Men hvornår kommer den til lageret? Tidstabellen ser sådan ud:
- søndag den 20. december trækkes jeres betaling
- mandag den 21. december sendes pengene til producenten
- tirsdag den 22. december afhentes vinen hos producenten
- levering til lageret i Holte mellem Jul og Nytår, hvis vel at mærke speditøren kan bekræfte det.
Ellers er der levering uge 1.
Naturligvis vil jeg holde jer stærkt orienteret om logistikken. Her er mailen fra igår.
Jeg gentager det til fordel for alle de vinvenner, der plejer at vente lige til sidste øjeblik for at bestille:
Der er to præcise årsager til, at prisen på dette Barolo-tilbud er så opsigtsvækkende lav:
1) de nye ejere af Cascina Cucco skifter fra 1. januar 2016 firmanavn (til "Tenute Cucco"), etiketter og flasketype på alle deres Barolo og andre Serralunga-vine
2) det er det sidste parti fra de gamle ejere.
Der er (nu) 699 flasker på lageret i Serralunga og de nye ejere har givet mig en kanonpris på restpartiet
Hvordan smager denne årgang 2009 af husets topcru "Vigna Cucco"?
I kan læse en meget uafhængig vurdering her:
Mere om det i ugemailen på søndag men Barolo-lovers, gourmeter, prisbevidste vinelskere, folk i restaurations- og cateringbranchen samt investorer i vin burde ikke tøve med at bestille. Og nej, man er ikke tvunget til at købe tolv ens flasker for at få denne historisk lave pris, men mit råd er: køb så mange som nu I har råd. Barolo i den kvalitet kommer ikke igen til den pris.
Som jeg skrev fornylig, ventede jeg en opringning fra Schiavenza med et tilbud på, hvad de havde at sælge. Det er ikke meget, til gengæld er det godt, efterspurgt og humant prissat. Vinene bliver leveret uge 1, da der som bekendt er et liv også efter Jul. Og med disse vine bliver det ikke et helt kedeligt liv.
Walter har stillet til salg:
300 flasker Barolo enkeltmark Cerretta 2011:
300 flasker Barolo enkeltmark Prapó 2001 DOCG
og med yderligere en lille besparelse:
en karton indeholdende 3 x Cerretta 2011 og 3 x Prapo' 2011 til til 1.350,- kr. dvs. 225,- kr. flasken:
Saftige sager for Barolo-elskere. Tøv ikke med at bestille. Tøv heller ikke med at købe torskelever, især hvis I har tænkt jer at følge den opskrift jeg biksede mig til. Ingredienserne: oregano, saltede kapers, en tomat, saft ad en mandarin, vand, nogle blade timian, olivenolie, ingefær uden skræl og tyndskåret.
Start med at varme olien og ingefær. Del en mellemstor tomat i otte dele og lad den "smelte" i panden på livligt blus. Når tomaten begynder at blive blød, tilsæt saften af mandarinen blandet med lige dele vand, tilsæt kapers og timian og læg torskeleveren i. Skru blusset ned til minimum og drys med peber og juster med groft salt. Lad det hele koge til torskeleveren er gennemstegt og har dannet en lille skorpe: konsistensen skal være fast men smørbar. Smagen kan minde lidt om sild og ansjoser. Serveres med/på ristet rugbrød som lun forret. En pilsner eller en Prosecco ville passe fint og et drys mild chili vil være en god "kontravægt" til det søde i leveren. Enjoy og hold kattene væk! De elsker retten som kommer til at se sådan ud, cirka:
![]() |
![]() |
OPERATION "STRESSLØS" DECEMBER: udover de sædvanlige åbningstider vil der være åbent efter aftale.
Kontakt Carlo mindst to dage i forvejen og aftal den tid, der passer jer bedst:
telefon 4585 1978 eller mail til
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
.
< Forrige | Næste > |
---|