(Kig venligst nederst i mailen for åbningstiderne og for Vingaloppens leveringdage)
![]() |
Alle ved, hvordan en magnumflaske Barolo di Serralunga 2010 ser ud. Derfor viser jeg i stedet en stavblender. Det vidunderlige elektromekaniske apparat har jeg aldrig brugt før, da jeg sværger til min almindelige blender, en Waring med en robust skål af industriglas. Det er den, jeg bruger til min morgencappuccino: den perfekte cappuccinomaskine, som I måske kan huske noget om. (*)
Morgencappuccino, med streg under morgen. Det er rigtigt: det siges, at det kun er turister og englænderne især, der bestiller cappuccino efter klokken ti. Jeg har selv oplevet en tjener, der kom med ti espresso og en kande varmt pisket mælk til ti glade nordmænd, der intetanende havde bestilt cappuccino efter en overdådig middag. Han ville ikke være uhøflig, men hans faglige stolthed forhindrede ham i at servere cappuccino så sent på dagen. De måtte selv blande den op. Og dog: hvor mange fattige studenter og arbejdsløse skuespillere har ikke sluttet dagen af med en og to cappuccino i stedet for aftensmad? Den piskede mælk lægger en fin hånd af fede microbobler på mavens inderside, og den værste sult bliver snydt. Nå, men på hjemmefronten var uheldet indtruffet: efter fjorten års tro tjeneste havde Waringen pensioneret sig selv, og jeg måtte gøre mig bekendt med denne nymodens stavblender.
Mirakel mirakel! Det viser sig, at toppiskning af den varme mælk giver en fyldigere og luftigere skum end bundpiskningen fra den almindelige blender. Og det endda på lav hastighed: ønsker man at imponere gæsterne med en candyfloss-lignende skum, tryk blot på højhastighedsknap og vupti, dagens strabadser kan bare komme an: en perfekt cappuccino igen!
Jeg, og mange gode italienske barer, foretrækker sødmælk til cappuccino. Det behøver ikke være biodynamisk, men med mindre I nyder flere end ti cappuccino om dagen, er det synd at bruge letmæk, minimælk eller alt det andet mælk, koen ikke kender noget til.
![]() |
Er lovet på lageret den 23. december. Inden den 20. ds kan der stadigvæk bestilles til den lave forudbetalingspris:
Sammen med de forudbestilte 2010ere kommer der også 30 magnumflasker af 2010 Barolo di Serralunga.
Barolo med kommunens navn, Serralunga, er den Barolo, der fremstilles med druer fra hele godset og den vin, der plejer at være udsolgt før enkeltmarksvinene. Og det er den også i almindelige flasker. Magnum kommer i original trækasse.
Som I jo ved, er årgang 2010 én af de absolut bedste, og i den kælderværdige magnumflaske vil denne Barolo blive ved med at modnes på en gunstig måde frem til 2020-2022. Holdbarheden er sikkert længere, men jeg kan lide frugten i vinene, og derfor er mine prognoser altid lidt mere "conservative" end ellers.
...at en halv flaske Amarone koster 165,- kr., når man i dag kan købe samme vin for 149,- kr. flasken?"
Spørgsmålet er både berettiget og meget apropos i disse Amaronevenlige tider. Svaret er ligetil: den halve flaske er fra årgang 2007; den helflaske, der er på tilbud (MENY-kæden o.a.) til 149,95 kr er en 2011. Bortset fra at mit råd er "Hamstr den 2011!". Det I betaler 165,- kr. for, er ALDEREN.
Le Ragose er beviseligt en af de få vinproducenter, hvis Amarone ældes med ynde. Rent druemæssigt er kvaliteten på 2007 og 2011 den samme: De hører begge til toppen af årgangskemaet, og for at finde Amarone årgange der er lige så gode, skal man tilbage til høstene i 1983, 1988, 1990, 1997. Derfor mit råd om at hamstre 2011eren. Og nej, der er ikke tilbud ved køb af seks, tolv eller fireogtyve af den "cute" halve flaske 2007:
![]() |
Le Ragoses halve flaske er en 2007, en top årgang: fem stjerner ud af fem og selv i halve flasker ret holdbar: 2007 til 2020.
Mailens titel henviser ikke til det vejrlige, der sjældent begaver os med sne og ægte "skandinavisk" atmosfære, men til diverse artikler i den internationale presse, der fortæller, at flere og flere vælger hvide vine til maden i juledagene. Det er noget, som I godt vidste allerede. Er vi trendy, eller er vi trendy?
OPERATION "STRESSLØS" DECEMBER: udover de sædvanlige åbningstider vil der være åbent efter aftale. Kontakt Carlo mindst to dage i forvejen og aftal den tid, der passer Jer bedst: Telefon 4585 1978 eller mail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .
< Forrige | Næste > |
---|