![]() |
Selvfølgeligt kan man servere min, jeres, vor Lambrusco MUTINA når Rådhusklokken hilser det nye år velkommen. Der er endda flere livskloge vinvenner, der mener, at på det tidspunkt er man så godt "sejlende", at den røde sommerkonge er det eneste der duer!
For de andre, der er lige så livskloge men måske en tand mere traditionelt anlagte, er der et godt udvalg af mousserende vine. Jeg starter med de to suveræne, fremstillet efter "metodo classico", "metodo tradizionale". I har allerede sagt godt for dem:
![]() |
![]() |
Metodo Tradizionale er blevet anvendt også for "SUAVISSIMUS", som har intet med Soave-vinen at gøre, men bliver fremstillet af den piemontesiske drue ruché. Det er en spændende rosé som kræver dekantering for at bedst udvikle al sin smag og vil klæde både laks og skaldyr på fornemst vis. Lidt dekadent i farven, om man vil, men en perle af en vin.
![]() |
På den mere jævne men superlæskende - og faktisk en af mine favortitter - er "Medaglie" en klassisk Lambrusco di Sorbara som vil være en rigtig god velkomstdrik men også en fin ledsager til laks, skaldyr, pasta med fiskesaucer og charcuteri.
![]() |
Hele udvalget af bobler inkl. den festlige og gode allrounder Prosecco og den gode Pinot Bianco fra Puianello finder I jer:
Prosecco er uundværlig til spritz og den tørre Pinot Bianco en meget fornuftig prissat alternativ:
http://shop.carlomerolli.dk/produkter/28-mousserende-vine/
Mine Lambruschisti og andre Lambrusco-fans kan gå på jagt her:
PIAN DEL CONTE 2010 og PIAN DEL CONTE 2011 bliver leveret på lageret idag og vil kunne hentes i åbningstiden 14 til 17:00
Næste > |
---|