![]() |
Hvis det var en fodboldkamp, ville Ribollita have slået Naturvinene med 7-3. Forstået på den måde, at jeres interesse for den toskanske traditionelle ret har været større end interessen for det endnu ret diffuse begreb: "vini naturali", naturvine. På den anden side er der flere og flere, der stiller krav til "rene" fødevarer og jeg tror, at vi kun er i den spæde fase af naturvinenes seriøse indtog i vinverdnen. Sådan var det også med økologiske vine engang: idag er de reguleret af de nationale love og anerkendt af EU. Før skulle man skrive "vine af økologisk dyrkede druer". Idag er "økologisk vin" en realitet. Betegnelsen som sådan er ikke et tegn på kvalitet i sig selv: der findes dygtige og mindre dygtige økobønder, men garantien er der for, at druerne dyrkes uden brug af pesticider og at indhold af sulfitter er holdt på et minimum. Overgangen fra konventionel landbrug til økolandbrug er ikke noget nemt skridt: vinbonden underkaster sig mere bureaukrati, mere kontrol, produktionen bliver som regel lavere og på marketingssiden er det ikke alle kunder, der er parate/interesseret i at betale lidt mere for en økovin. Spørg Pietro Majnoni, som i løbet af tre år fra 2000 til 2003 lod sine tyve hektar vinmarker registrere som økologisk drevet.
Jeg spurgte Pietro, hvad der fik ham til at omvende hele sit gods til økologisk brug. "Hvis jeg skal sige det, som det er, er det fordi jeg syntes, at de økologiske vinbønder var flinkere, sjovere, mere sympatiske og mere åbne at være samme med end de konventionelle kollegaer." Så meget for de højere idealistiske og naturvenlige motiver. Nu at jeg ved det, kan jeg bedre forstå "sjælen" i Pietros vine og det, han mener, når han siger, at hans vine er "drikkevine i den bedste toskanske hverdagstradition". Beviset er hans 2014, som I har forudbestilt en masse og jeg har købt op. "Kan du virkelig sælge det hele?" spurgte Pietro. "Det ved jeg ikke, men jeg kan sagtens drikke resten selv." "Ja, jeg har været svineheldig med den 2014: det er Chianti-Chianti!" Ja, og Pietros økologiske Chianti 2014 (95% sangiovese 5% colorino) smager så godt, at jeg ikke tøver et sekund med at anbefale den som værtindegave, firmagave og til alle de andre anledninger, hvor man vil dukke op med en vingave i hånden, der bliver husket for sin kvalitet:
Hvis I har forudbestilt og - betalt Majnonis Chianti, kan den hentes i lagerets åbningstider. Forsendelse med Vingaloppen fra onsdag den 9. ds. Check alle vinene og lagerets åbningstider i bunden af denne mail (*)
Nogle smager himmelsk, nogle forbløffende godt, andre smager ikke. Det er lidt af et lotteri, fordi eventuelle fejlvine byttes ikke. I kan læse andre vinvenners anmeldelser i webshoppen men nu skal de resterende vine ud. Bestil jer en tolvstyks kasse til den uhørt lave pris på 600,- kr. dvs. 50,- kr. flasken. Bestilles her:
Alle de andre Ciró vine fra Fattoria di San Francesco kan bestilles her til stærkt nedsatte priser:
Denne mail kommer tidligere end ellers, fordi i morgen er det sidste dag for forudbestilling og forudbetaling af diverse lækre smækre vine til priser, som I sjældent finder andre steder i den kvalitet: Check her og il til tangenterne:
http://shop.carlomerolli.dk/produkter/58-engros-fragt/
Naturligvis skal I ikke betale både almindelig fragt og engros fragt.
Vælg optionerne "Gratis fragt" eller "Afhentning fra lageret", hvis I bestiller engros fragt.
< Forrige | Næste > |
---|