Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

10.04.2016 Prop

Kære Vinvenner,

Jeg var i en munter stemning og havde det lige så godt. Jeg havde endda "tilberedt" følgende optakt til en bestemt vin:

Preben tre ben
arbejder pro bono
syer benklæder
men bruger parabener
og slidte benpresser

For at slette på stress
og være i sit es
afskyr han vinfusco
og drikker Lambrusco.

da jeg fik følgende mail. Den tog fokus væk fra gudedrikken og lidt af det muntre, men da sagen har fælles interesse, kommer mailkorrespondancen her:

Hej Carlo

5 ud af 20 flasker er foreløbig proppet, det syntes jeg er utrolig ringe af en vinproducent. Det har dog givet mig chancen for at efterprøve 1-2-4 teorien, det hjalp lidt, men fjernede ikke al propsmag.

Jeg syntes du skal give producenten en skideballe af rang, for ellers mister du kunder på dette ringe produkt, som ellers smager godt. For hver vin med propsmag, stiger prisen på dem jeg har liggende, ØV!!

Min kommentar må du gerne skrive om i dine mails, hvis du tør! Jeg er sur. (S.M. 8. april 2016)

Jeg, skyndte mig at svare:

Tak for din mail.
Udover at være forståeligt sur, så skulle du skynde dig at levere de formastelige flasker tilbage: både dem, der smager af prop og de resterende, så du kan bytte dem og/eller få erstatning. Ellers hjælper din surhed ikke nogen: hverken dig, producenten eller andre vinvenner, der har købt Sorbaiano. Indtil nu har ingen andre protesteret, men det kan vel skyldes at ikke alle har smagt på vinene endnu. Da du har købt flere årgange Rosso delle Miniere, ville det også være praktisk at vide, hvilke årgange det drejer sig om. Din kommentar bliver opdateret, lige såsnart som vi har fundet ud af, hvilke årgange der er tale om og lige såsnart jeg har haft mulighed for at checke vinene.

Tøv ikke med at skrive tilbage hvis der er spørgsmål.

Ciao,

C.M. (det er mig) 8. april 2016

Vinvennen svarede:

Hej Carlo

3 ud af 10 flasker årgang 2007 Rosso delle Mioniere havde prop.

2 ud af 8 flasker årgang 2009 Rosso delle Miniere havde prop, har stadig 4 flasker af denne årgang liggende. Den næste jeg trak op her til aften, var aldeles perfekt. Men 5 ud af 20, det er 25%, så det er i min opfattelse sjusk. Og misforstå mig ikke, vinen er lækker, NÅR DEN IKKE ER PROPPET!

Tal med din producent, få ham/hende til at bruge skruelåg, eller find en anden korkproducent!!! Hans/hendes gode produkt bliver ødelagt af dårlige propper, det er der ingen, der kan være tjent med! De formastelige flasker prøvede jeg at redde. Du skrev en gang en historie om, hvordan man kunne fjerne prop fra en vin, og bingo her havde jeg flere vine fra denne producent, som man kunne øve sig på, for øvrigt takket være dine mails.

Lige nu har jeg en stående, den stinker og smager af prop, jeg gider ikke mere hælde den i endnu en PE pose. Jeg ved hvordan en vin skal smage, jeg ved når en vin har prop, jeg ved en vin kan være kuldret, jeg ved hvornår en vin er gået over. Det er ikke sikkert, at alle dine kunder har samme fornemmelse som jeg har, jeg har haft vin som hobby i 58 år og er 72 år i dag.

Da der skulle 5 dårlige oplevelser til, før jeg skrev til dig, så er det udelukkende for, at du skal tage en snak med din leverandør!!! (Konstruktiv kritik). Jeg skal nok komme forbi med denne flaske, men det bliver først efter at jeg har smagt på de sidste 4, som jeg ellers ville have gemt til næste år, nu bliver de så konsumeret i år, ærgerligt!

FORTSÆTTELSE FØLGER

Bortset fra at man skulle tro, at propvine ikke er noget, man oplever med vine fra andre kollegaer, og at nogle af vinvennerne aldrig har oplevet propvine før, har sagen fælles interesse, fordi jeg gerne hører fra andre vinvenner, der måtte have haft uheldige oplevelser med Rosso delle Miniere. Jeg hører gerne også fra de vinvenner, der har haft gode og ekstragode oplevelser med de samme vine. Sådan blot for at få lidt balance i sagerne. Min indstilling til prop er ret enkel, og hvis I sender mig en svarmail med teksten "TAPPO" i Emne/Subject, vil I få det at vide. Kort og godt.

GODE VINE FRA FRIULI OG EN SJÆLDEN MAGNUM 2008 CIABATTA fra ERIK BANTI

Når det gælder gode oplevelser, er der flere vine, man kan tage fat i, i denne uge. Vi starter med en rigtig god hvid fra Friuli. Siden hele Villa Martinas familie emigrerede til Sydafrika, har jeg haft svært ved at finde en Friuli leverandør, der kunne levere samme kvalitet for pengene. Nu tror jeg, at det er ved at lykkes med familien Russolo. Lad os se hvad I siger. Det starter godt med følgende anmeldelse på Pinot Grigio fra en god vinven:

"Du bad mig om min mening om ovennævnte hvidvin. Du skal vide, at jeg er vinnyder, men ikke vinkender. Vinen blev åbnet efter hjemkomsten fra dig og efter en let afkøling. Vinen er let perlende med en svag, behagelig aroma. Den opleves blød i munden, honning agtig, med lidt frugt- og let mineralsk karakter. – Vil være behaglig at nyde som aperitif og kan også bruges til ikke for kraftige fiske- eller skalddyrs-retter."

mvh
(J.O.V. 9. april 2016)

Det let perlende må skyldes transporten, fordi vinen er faktisk stille, men beskrivelsen rammer denne Pinot Grigios karakter og anvendelsesområde godt. En del kraftigere og mere "vigtig" er husets visitkortvin. "DOI RAPS". Navnet betyder "to klaser" på friulansk og henviser til de gamle vinstokke, der ikke giver mere end to klaser per plante. Vinen fremstilles af pinot grigio, pinot bianco og sauvignon. En del af vinens enormt tiltalende smag skyldes vinstokkenes alder, hvis ydeevne er begrænset til 1.500 kilo/hektar. Dette er utroligt lavt, hvis sammenlignet med fx Barolo Brunello og Bourgone, hvor udbyttet pr. hektar er tre til fem gange højere. Vinen byder på både fylde og elegance. Fylden skyldes de senhøstede druers fine kvalitet og lagring for ca. et år på eget bundfald samt nogen tid på egetræsfade. Et levende bevis på at vine kan være fyldige uden at være alkoholstærke: for denne årgang 2014 byder DOI RAPS på moderate 12,5%. Det var bl.a. denne vin, der overbeviste mig om familen Russolos gode håndelag. Start med at prøve DOI RAPS solo og opdag, hvor godt den smager. Velegnet også til skaldyr og ikke-lagrede oste, især gedeost.

For os, der kan li' unge røde vine, fremstiller Russolo en cabernet-merlot på 12%. En vin på 12%, der kan drikkes kølig og jeg advarer jer: vanedannende. Navnet er "DUE", som betyder ikke "due" men "TO" og den glider ned som kildevand.

Ved jeres første bestilling af vinene fra Russolo er der en 10% rabat at hente. Bland jeres kasse som I vil og jeg vil trække beløbet fra jeres dankortbetaling. I kan se alle Russolo vinene her:

Samme 10% får I ved bestilling af Erik Bantis magnum Ciabatta fra den gode årgang 2008. Der er ikke mange flasker af den, så hvis I tænker på en gave eller på en god drikkemoden men langt fra færdig sangiovese, er denne 2008 noget for jer:

Ciao, Carlo

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte
Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning.

Udenfor følgende åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

IDAG: søndag den 10. april: 13:00 til 17:00
mandag den 11. april: LUKKET
tirsdag den 12. april: LUKKET
onsdag den 13. april: 14:00 til 17:00
torsdag den 14. april: 14:00 til 17:00
fredag den 15. april: 14:00 til 17:00
lørdag den 16. april: LUKKET
søndag den 17. april: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP