Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

13.04.2016 Cascina Cuccos opsigtsvækkende slutspurt

Kære Vinvenner,

Før vi forvilder os i propjunglen, kommer her et rigtigt godt tilbud på godt Friuli håndværk. Rigtig god kvalitet...Bestil og nyd!

Grøntsagerne foran flaskerne er ikke kun regi men ingredienser til en enkel og vanvittigt velsmagende "linguine alle zucchine e formaggio piacentinu": en ret, der bekræfter, at italiensk mad er ingrediens-mad og at afstanden mellem jer og en god kok ikke er meget længere end kvaliteten af de ingredienser I køber.

PROP ?

Før vi går over til en status over Rosso delle Miniere, er her en kort video, som giver jer en klokkeklar idé om, hvad jeg mener der skal ske, når I finder en vin med prop hos mig:

http://www.youtube.com/watch?v=GJrM-VURSds

Flere har svaret. De fleste med ros og et par med ris. Jeg har forelagt sagen for Grazia Picciolini, Sorbaianos ejer - endnu. Hun er i Vinitaly til på onsdag og vil se nærmere på sagen, når hun kommer hjem. Telefonisk fra Verona bekræfter hun, at hun ikke har haft problemer med nogen af årgangene. Ikke engang i nærheden af den tre procents fejl, som hun skal skrive under på og acceptere som selvrisiko, når hun køber korkpropper.

Vi har aftalt at stemme af i næste uge og imedens opfordrer jeg alle vinvenner, der har smagt på Sorbaianos vine, til at komme frem med ris ros jvf. ovenstående video.

PIACENTINU

Navnet har intet med byen Piacenza i Po-dalen at gøre. Piacentinu er en siciliansk fåremælksost, hvor safran og sort peber blandes i ostemassen. Osten stammer fra den centrale del af øen, i Enna provinsen, og navnet kan henføres enten til at osten "piace" dvs. "folk kan li' den" eller at de unge osteforme "græder" dvs. sveder tårer af overskydende fed. Osten smager godt for sig selv, men jeg synes, at den er genial som bindeled og "pift" i saucer, især grøntsaucer som ovenstående. Iøvrigt til retten blev der "testet" Russolos "DUE", en 2015er af lige dele cabernet-merlot. Der vil sikkert være mange, der som fruen og jeg vil synes, at vinen byder på et rundt, næsten "sødt" streif. "Det er druesødmen!" den skal tæmmes og fremhæves ved at servere vinen ved en 13 -15 grader: så bliver det svært at stoppe med at nyde den. Piacentinu-osten kan fås hos velassorterede ostehandlere.(*)

OPSIGTSVÆKKENDE! SIDSTE SPURT FRA CASCINA CUCCO

Piero Rossi Cairo har sendt et tilbud, som jeg ville have været dum, hvis jeg sagde nej tak til! Hvis de to navne siger jer noget, il til tangenterne og forudbestil. Her er der gode vine til alle de kommende barnedåb, bryllupper, konfirmationer og grillfester:

1) Dolcetto d'Alba 2014 DOC.
Det er formodentligt et af de mest ikoniske og mest balancerede udtryk for denne piemontesiske tørre rødvin. I vil ikke blive træt af at nyde den, fordi vinen har en perfekt rundme, en harmonisk syre og en behersket alkoholstyrke. Efter en lang periode med total mangel på interesse for Dolcetto, begyndte visse producenter at fremstille dem, jeg kalder "ParkerDolcetto". Koncentrerede, holdbare, alkohol- og stoftunge vine. Der var i forvejen et fåtal af klassevine med de karakteristika (Brovia og flere fra Dogliani-området): i min og mange andre forbrugeres opfattelse, var det en kur, der var værre end sygdommen: en total misforståelse af druens charme og muligheder. Markedet vendte tommelfingeren nedad til Dolcetto-med Barolo-ambitioner. Dolcetto er nu tilbage til den ærlige stil, der, når den er bedst, lige som i denne 2014, overrasker og behager med sin fylde og elegance. En Dolcetto d'Alba 2014 som kan vel gå hen og blive jeres favoritte vin.

2) Langhe Rosso "Ro.Se." 2013 DOC
Vinens navn "Ro.Se." kunne henlede tanken på, at det er en lyserød vin, vi har med at gøre. Nej. Det er en regulær rødvin, som kommer fra egne vinmarker i Roddi d'Alba (RO.) og Serralunga d'Alba (SE.). Druerne: Nebbiolo 25%, Barbera 25%, Merlot 25%, Cabernet 25%. Druerne høstes separat og vinene fremstilles separat. I kælderen bliver der foretaget en "blend" med forskellige procenter af hver vin, alt efter årgangens udfald. Derfor er de viste % kun til orientering. I 2013 blev andelene af cabernet og merlot "skruet ned" til hhv. 15%, da både barbera og nebbiolo præsterede et meget fint resultat. Lagringen varer ca. et år i nye og brugte små fade.

En vin der spiller lidt på begge verdner: behagelig nok i duft og smag til at blive nydt solo; robust nok til at ledsage pastaretter med kødsaucer, kødretter og især charcuteri. Nydes ved 16-18 grader. Holdbarheden både for 2012 og 2013: frem til 2020-21

Ciao, Carlo

(*) jeg køber Piacentinu hos Spaghetti Martelli, som har den i sit standard sortiment. Butikken har lige "shinet" sin velassorterede webshop op:
http://www.spaghetti-martelli.dk/#!Piacentino/zoom/c18zh/imagekkq

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte
Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning.

Udenfor følgende åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

IDAG: onsdag den 13. april: 14:00 til 17:00
torsdag den 14. april: 14:00 til 17:00
fredag den 15. april: 14:00 til 17:00
lørdag den 16. april: LUKKET
søndag den 17. april: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP