![]() |
Det ser næsten ud som om, at det er en uskreven lov. Eller i hvert fald en tradition. Uanset hvor meget jeg skriver, anbefaler, ja nærmest bønfalder: "Vent ikke til sidste øjeblik med at bestille", så er der altid nogle af vinvennerne, der skriver efter fristens udløb: "Det er tarveligt, at så mange har budt ind på Dolcettoen! Hvis nogen hopper fra, er jeg klar på 12 flasker!" eller "Hej Carlo. Er Langhe Rosso udsolgt? Mvh. John" eller "Jeg skal lige høre, om Cascina Cucco's Dolcetto d'Alba 2014 er udsolgt - den er ikke at finde i webshoppen? Jeg har haft rygende travlt i den seneste uge, så jeg har ikke nået at komme til tasterne". Altså: der er altid en gruppe af vinvenner, der opdager de gode forudbestillingstilbud lige efter fristens udløb.
Og sådan skal det også være. Vin er vigtig - spørg mig - men der er også et par andre ting i livet, som man bliver nødt til at tage sig af. I pausen mellem smagningerne.
Derfor ringede jeg til Piero Rossi Cairo for at høre, om han havde flere vine, som han kunne sælge som slutspurt - igen! - end-of-bin, restparti, slutkollektion. Ja: det havde han og jeg har fået stillet følgende vine til rådighed til priser, som hos nogle kollegaer på nettet sikkert ville udløse følgende headlines:
Osse mig! Her skal I virkelig være vakse ved tangenterne, fordi Cascina Cucco er blevet til Tenute Cucco og de følgende vine er de sidste vine, som jeg kan få med den gamle etiket: Chardonnay, Barbera, Dolcetto og Langhe Rosso:
I kan se, forudbestille og betale alle fire vine her:
medens en detaljeret beskrivelse følger her:
![]() |
Det er formodentlig et af de mest ikoniske og mest balancerede udtryk for denne piemontesiske tørre rødvin. I vil ikke blive træt af at nyde den, fordi vinen har en perfekt rundme, en harmonisk syre og en behersket alkoholstyrke. Efter en lang periode med total mangel på interesse for Dolcetto, begyndte visse producenter at fremstille dem, jeg kalder "ParkerDolcetto". Koncentrerede, holdbare, alkohol- og stoftunge vine. Der var i forvejen et fåtal af klassevine med disse karakteristika (Brovia og flere fra Dogliani-området): i min og mange andre forbrugeres opfattelse var det en kur, der var værre end sygdommen: en total misforståelse af druens charme og muligheder. Markedet vendte tommelfingeren nedad til Dolcetto-med Barolo-ambitioner. Dolcetto er nu tilbage til den ærlige stil, der, når den er bedst, lige som i denne 2014, overrasker og behager med sin fylde og elegance. En Dolcetto d'Alba 2014 som kan vel gå hen og blive jeres favoritte vin.
![]() |
Vinens navn "Ro.Se." kunne henlede tanken på, at det er en lyserød vin, vi har med at gøre. Nej. Det er en regulær rødvin, som kommer fra egne vinmarker i Roddi d'Alba (RO.) og Serralunga d'Alba (SE.). Druerne: Nebbiolo 25%, Barbera 25%, Merlot 25%, Cabernet 25%. Druerne høstes separat og vinene fremstilles separat. I kælderen bliver der foretaget en "blend" med forskellige procenter af hver vin, alt efter årgangens udfald. Derfor er de viste % kun til orientering. I 2013 blev andelene af cabernet og merlot "skruet ned" til hhv. 15%, da både barbera og nebbiolo præsterede et meget fint resultat. Lagringen varer ca. et år i nye og brugte små fade.
En vin der spiller lidt på begge verdner: behagelig nok i duft og smag til at blive nydt solo; robust nok til at ledsage pastaretter med kødsaucer, kødretter og især charcuteri. Nydes ved 16-18 grader. Holdbarheden både for 2012 og 2013: frem til 2020-21
![]() |
Umiskendelig Barbera: rubin- til granatrød farve med lilla skær. Dufter af friskpressede druer som udvikler sig i glasset og byder på anelser af skovfrugt, ribs især, og kirsebær. Flot og for Barbera typisk samspil mellem frugtsyre og "frugtsødme". God substans og god vedvarende smag. Kan nydes solo men jeg ser den i sit es på en rustik buffet og især til pasta med kødsaucer og svinekød i det hele taget. Serveringstemperatur: 16-18 grader. Holdbarhed: 2013 - 2018-19.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Klassisk strågul farve med gyldne skær. Intens blomsterduft med anelser af citrus og eksotisk frugt. Lagring: fire måneder på egetræsfade af fransk eg. Velegnet til fiskebuffet, kolde antipasti, skaldyr og fisk i almindelighed. Serveres kølig 10 til 13 grader.
- ingen tvangsminimumskøb.
I forudbestiller og forudbetaler det antal flasker, som I har lyst og råd til. Min anbefaling er naturligvis, at I danner indkøbsgrupper og allierer jer med familie, venner og vinsindede kollegaer, fordi den kvalitet til de priser er ikke noget, der kommer igen. Spred the good news: billigere end engros.
- bestillingsfrist: onsdag den 4. maj. Men vent ikke til sidste øjeblik med at bestille.
Jeres betaling bliver først trukket den 5. maj. Vinene ventes på lager uge 20.
- betaling: kun dankort.
(Hvorfor? Fordi kontooverførsler forsvinder blandt de almindelige transaktioner og kontanter er både dyre og svært at håndtere for den slags handel)
- Fragt: venligst benyt jer af ENGROS fragt.
Bestil engros fragten på samme måde som I bestiller vinen: ved at klikke på det relevante ikon. Naturligvis skal I ikke betale både almindelig fragt og engros fragt: når I har valgt engros fragt, så vælg optionen "gratis fragt" eller "Afhentnig fra lageret":
For alle jer, der ikke kan vente og har brug for gode vine til kommende festlige lejligheder:
< Forrige | Næste > |
---|