![]() |
"No peace for the wicked" plejede min lærermester at sige. Gad vide hvem han mente. Nu hvor "eventyret" om Cascina Cuccos gamle etiketter er ved at slutte, eller er sluttet, skal vi i gang med fru Schiavenza og årgang 2012 Barolo fra den hårdtarbejdende familie i Serralunga. Hvordan smager Schaivenzas fire Barolo 2012? Det vender vi lige tilbage til, men lige i går blev jeg opmærksom på en anmeldelse af den nyligt udsolgte Barolo Vigna Cucco 2011:
"Virkelig dejlig Barolo. Typisk stor Nebbiolo-duft til at begynde med lidt støvet. I et stort glas stikker alkoholen lidt i næsen. I munden er vinen klassisk Barolo, streng og tør. Den åbner op og bliver lækker med noter af lakrids. Drikkevenligheden tiltager, og tannin-rivet aftager lidt. Stor harmoni. Den kan sagtens konkurrere med Barolo til en hundredekroneseddel mere, og det er ikke umuligt at møde Barolo til den dobbelte pris, der ikke giver en lige så god oplevelse som denne."
Anmeldelsen er fra Preben Nielsen, Vinsiderne.dk, der købte Vigna Cucco 2011. Good news for alle jer, der har købt Barolo Vigna Cucco 2011. Når jeg citerer ham nu - jeg blev først opmærksom på anmeldelsen i går aftes, ellers ville jeg have brugt den før - er det fordi der er en sætning, som jeg kan klistre og klippe og bruge til Schiavenzas Barolo 2012: "...kan sagtens konkurrere med Barolo til en hundredekroneseddel mere, og det er ikke umuligt at møde Barolo til den dobbelte pris, der ikke giver en lige så god oplevelse som denne."
![]() |
På billedet ser I paraden fra 2011. Etiketterne er de samme, kun årgangen er skiftet med 2012 for Barolo og 2015 for Dolcetto og Barbera. Samme konkrete valuta-for-pengene og en lige så solid holdbarhed: det er det, der kendetegner Schiavenzas Barolo. Kælderværdige, gane- og mavevenlige old school Barolo. De garvede vinvenner har allerede forudbestilt og -betalt. Alle de andre, der tøver, spørger, hvordan er 2012 Barolo hos Schiavenza. Jeg vil starte med at sige, at Huset er udsolgt med alle deres 2010 og 2011. Noget må det betyde. Jo, det betyder bl.a. at Schiavenzas traditionelle kunder er ved at tømme producentens kælder i Serralunga også for denne 2012.
Det skyldes også, at høsten i 2012 har været noget mindre end 2011. Både i mængde og heldigvis i alkoholstyrke. Hvad enkeltmarksvine, Cerretta Broglio og Prapo' angår, har jeg fundet en struktur, der lover godt for vinens videre liv og en balance, som gør vinene nydebare og nydelige allerede nu, især Broglio. Min forkærlighed for unge nebbiolo får mig til at skrive, at selv Prapo' virker mere tilnærmelig end ellers, men af de tre cru er netop Prapo' den, der vil kunne gemmes længere.
For os, der godt kan finde ud af at knappe en Barolo 2012 op her & nu, er basis Barolo di Serralunga 2012 den perfekte vin: umiddelbar og intens ved første slurk. Klassiske nuancer af tjære, roser og "forfriskende" toner af noget, der minder om mynte. Ved prøvesmagning var netop Barolo di Serralunga 2012 den flaske, der "forsvandt" først. Det er ikke et videnskabeligt bevis på, at vinen smager godt, men det er altid et godt fingerpeg. Samme skæbne for Barbera 2015: en vin der vil gøre alle de vinvenner glade, der elsker Barbera og alle dem, ja, der elsker en god rødvin med smag, fylde og personlighed.
Og nu til noget.............. mere alvorligt:
Traditionen tro afholdes den på La Vela i Vedbæk og interesserede kan booke sig ind allerede nu:
![]() |
< Forrige | Næste > |
---|