Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

29.05.2016 Klassens kønneste pige

Kære Vinvener

Kan I huske de gymnasiefester, hvor man følte sig superheldig, fordi klassens smukkeste pige sagde ja til at danse en "klinkeslider"? På dansk hedder det nok "kinddans", men jeg synes at det italienske udtryk ("ballo del mattone") giver en bedre idé om den dans, hvor fødderne ikke flyttede sig meget ud af den klinke man stod på. Nå, klassens smukkeste pige: så heldig har jeg været at sikre mig en....rosé. "Nej, ikke en rosé" kan jeg høre flere beklage sig. Hvad hvis jeg citerer en vinven, der har smagt vinen den 11. maj ? "Hej Carlo, Det lyder godt – du må også hilse tilbage til Cantalici ... som er 'skyld i', at jeg nu har købt min første rosé vin ever ; )".

Hvor mange flere af jer har aldrig købt rosé? Kig på flasken på billedet: tom. Jeg siger jer: jeres koner, døtre, veninder og kvindelige kollegaer vil takke jer og jeg tør vædde på, at jeres mandlige kollegaer vil invitere jer til en... "klinkeslider" efter at de har smagt på denne vin. Sommerens bedste rosé? Nej: årets bedste rosé. Fyldig som en rødvin og elegant som en fotomodel. Laaaang smag, der tvinger en til at nyde vinen i små slurke. En på alle måder vellykket vin. Jeg ville gerne have vist den tiltalende rosa farve, men ak! Fordampningsgraden har været meget høj under fotoseancen. "Skal jeg virkelig betale 105,- kr. for en rosé". Ja, og I vil straks komme og købe flere flasker engang I har smagt den. Ikke nok med det: I vil skrive tilbage som vinvennen ovenfor (O.K. 11. maj 2016):

CHIANTI CLASSICO

Cantalici er producenten af denne rosé, men de har også sendt mig noget af deres Chianti Classico. På deres vingård ved Gaiole in Chianti fremstiller de to typer: den ene moderne med lidt barrique og lidt merlot. Den anden på 100% sangiovese. Hvilken tror I jeg har købt?

Godt gættet! Det blev den på 100% sangiovese. Hvorfor? Fordi den smagte lidt af Brunello, især i Riserva udgaven var der den lidt strenge "anfang", der kendetegner de bedste Brunello og som først mildnes efter en halv times luft. I skal have tålmodighed med denne Baruffo ("Slagbroder") ellers vil den slå fra sig: store glas, evt. omhældning og alt efter temperaturen en halv time til en times luft. Så vil I kunne genkende Chianti Classicos kendingsmelodi selv med bind for øjnene. Lige så ædel som holdbar. Årgang 2013 og Riserva 2011 vil give jer drikkeglæde frem til hhv. 2020 og 2022.

Her er der en god introduktionspris for en kasse med to af hver af ovenstående tre vine:

SALAT & GRØNTSAGER

Som jeg tit siger: mine vine kan vi diskutere, men Majnonis olivenolie og Giustis vineddiker er suveræne. Nu at markedet bugner af grøntsager, skal I unde jer selv at prøve differencen: den hvide eddike til salater og fiskeretter, den mere syrlige eddike til marinader og andre grøntsagsretter. Prøv Giustis Balsamico på jordbær! en åbenbaring:

Og nu til køjs: jeg skal være kampklar til Lambrusco Festival i morgen kl. 11:00. Apropos Lambrusco: vidste I at det østrigske glasværk Riedel har designet et specielt glas til Lambrusco? Intet mindre. Det særlige Riedel Lambrusco-glas er naturligvis det, som vi bruger ved Festivalen! Nu har Riedel lavet glas også for Coca Cola og alle slags tænkelige vine iøvrigt, så jeg tager det med et gran salt. Iøvrigt er de for små til visse Lambrusco, men sjove er de!

Ciao, Carlo

FAQ:

"Er min forudbestilte og forudbetalte vin kommet?"
Læs svaret her...

Hvad kan jeg nå at forudbestille til en lavere pris ?
http://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte

Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning. Udenfor følgende åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

IDAG: søndag den 29. maj: LUKKET Lambrusco Festival
tirsdag den 31. maj: LUKKET
onsdag den 1. juni: 14:00 til 18:00
torsdag den 2. juni: 14:00 til 17:00
fredag den 3. juni: 14:00 til 17:00
lørdag den 4. juni: LUKKET
søndag den 5. juni: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP