Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

22.06.2016 Før Sankt Hans

Kære Vinvenner,

Under påskuddet om at skulle spille fodbold har jeg tilbragt weekenden i godt selskab med Lambrusco. Eller var det omvendt? Det var ihvertfald ikke Lambrusco, der manglede hos Pino, Ivo, Umberto, Valentina og deres venner i Gualtieri. Vore værter, familien Tirelli, har vist og bekræftet den traditionelle gæstfrihed og livsglæde, der kendetegner folket langs denne del af Po floden mellem Mantova, Parma og Reggio Emilia.

Fredag aften, lige ankommet, ramlede vi ind i en af de mange byfester og blev udsat for ovenstående menú. Før I går i gastrochok over priserne på tavlen ovenfor, bør I vide at det var et velgørenhedsarrangement, hvor alle indbyggere bidrog med gratis råvarer og ditto arbejdskraft. "Volontariato", det frivillige socialarbejde, er ret stort og udbredt over hele Italien og et af de aspekter, som man hører meget lidt om, men som har et stort omfang og dybe rødder i befolkningen.

Min visit, som rent vinmæssigt kun var fransk af navn, kommer jer til gode i fom af en kort og ret resumerende mail, siden det er nu på søndag den 26. juni, at fristen falder for alle jeres forudbestillinger og -betalinger. De mange og gode vine kan I se på det relevante link nederst i mailen. Herefter en kort status og mine som sædvanligt...... objektive, nøgterne og helt upartiske anbefalinger:

2013 Barbera d'Alba Superiore DOC Cascina Cucco:
Nok det bedste og mest fordelagtige køb I kan gøre udi italiensk kvalitetsvin. Der er solgt allerede en del flasker og det er ikke her, at I skal udvise tøven eller besindighed. Det er absolut de sidste flasker fra det "gamle" Cascina Cucco.

2011 Barolo enkeltmark Vigna Cucco DOCG, Cascina Cucco
Heller ikke her kan det betale sig at tøve. For de firmaer, der plejer at give direktionsgaver og vingaver, ville gøre det klogt i at hamstre en portion af denne enkeltmarks. De firmaer, der plejer at gøre det, kan begynde nu. Barolo-elskere vil også være tjente med at investere lidt i denne vin, der har modtaget gode og femstjernede anmeldelser alle vegne. Også her absolut de sidste Barolo med gammel etiket og gammel pris.

2011 & 2012 MORO POLO Colli Euganei DOC, Ca Lustra Franco Zanovello
To røde som er blevet blåstemplet af alle de (få) vinvenner, der har smagt dem. Hvis I har været glade for ZANOVELLO, den med skriften på etiketten, vil I blive endnu gladere for denne intense og balancerede cabernet sauvignon-carmenere. Jeg er sikker på, at vinens succes vil brede sig som ringe i vandet: derfor gælder det om at "nappe den" mens den er på forudbestillingstilbud.

2015 Barbera d'Alba DOC, Schiavenza
Ingen præsentation her: køb! Et glas af denne skønne 2015er og vupti, lige som at være dér, i Serralunga, mens blikket vandrer over vinmarkerne og I venter på egnsretterne fra Trattoria Schiavenza. Bred, omfavnende og forstandig Barbera.

2012 MAGNUM Barolo DOCG Schiavenza
Lige noget for samlere og andet Barologlad folk. Fra flere skribenters side fremhæves nu 2012 som en god årgang. Som om vi ikke vidste det, vi der holder af Schiavenza's traditionelle og samvittighedsfulde indstilling til produktionen: hvis den ikke lever op til Barolo's ry, kommer den ikke på flaske. Slut.

Giffarró 2010-2011-2012 Sicilia IgT, Tenuta dell'Abate
Selvom I har været glade for denne vin og virkelig købt mange flasker af 2010 og 2011, de to årgange jeg importerede i sin tid, har jeres respons for dette sæt ikke være så stor som for de andre vine i forudbestillingslisten. Synd, fordi det er succesvine og priserne er meget fornuftige.

Trimanis Cesanese fra Latium
Testkassen henvender sig til de vinnysgerrige og jeg forventer ikke kødannelse, men de to billige Cesanese og Passerina er alle deres penge værd og det samme gælder "Lussingen" fra 2014.

Barbaresco, Nebbiolo, Barbera og Moscato fra Cantina del Glicine
Tilbuddet henvender sig mest til de vinvenner, der har købt før og smagt vinene fra denne lille og anerkendte producent i Neive. Her kan der spares nogle kroner og man kan sikre sig nogle fine flasker af "bondeBarbaresco" med klasse og rustik elegance.

Her er alle herlighederne:

ANDET END....:

Det var desværre ikke kun Lambrusco, der blev indtaget efter kampene - og en gang også før - i Gualtieri. Jeg vil ikke have siddende på mig, at jeg kun nyder Lambrusco: (hvis billedet ser lidt sløret ud, er det ikke kun linsens skyld.....)

Faktisk var der én af modspillerne, der kom fra Alba: han havde en flaske 2010 Barolo "Brunate" Damilano med. En perle for fodbodsvin: den druknede totalt i Rosso Tirelli, Bianco Tirelli, Stopai, Malvasia og Prosecco....

Ciao, Carlo

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte

Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning.
Udenfor følgende åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

OBS!!! IDAG: onsdag den 22. juni: 14:00 til 18:00
torsdag den 23. juni: 14:00 til 17:00
fredag den 24. juni: 14:00 til 17:00
lørdag den 25. juni: LUKKET
søndag den 26. juni: 13:00 til 15:00: Smagning (Moscato d'Asti, Chardonnay Brut, Mermet 2011 m.m.)

WEBSHOP!

WEBSHOP