![]() |
Morgensolen rammer tørrestativet. Lige som i de gamle dage får "tak for mad" først sin fulde mening, når der er ryddet af bordet og der er vasket op. Opvask! En disciplin jeg mangler i min korte liste af praktiske færdigheder. Min generation var begavet med en række mødre, tanter og fastre, der også tog sig af den del af køkkengerningerne. Derfor var det altid anledning til en vis moro og drillerier, når vi så uncle Jim vaske op. Englænderne, du! Men der skal ikke mere end en tæret slange til for at genopdage den hyggelige, nærmest intime situation, når mand og kone står ved siden af hinanden: "Jeg vasker op, du tørrer af". En vis ro sænker sig over det opryddede køkken og alt står funklende parat til morgenkaffe dagen efter.
Heldigvis er vi for det meste kun to og heldigvis er hjælpen på vej, så den lille Siemens opvaskemaskine kan genoptage sin vigtige rolle. Opvask bliver aldrig min yndede beskæftigelse, men jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke indrømmede, at den har sine lyse stunder. Og det skyldes ikke effekten af de par glas Tintero, det "herreløse gadekryds" af en vin, der er lige som skabt til hverdagsbordet. Også fordi det er en vin, der kan præstere godt over to, tre dage.
Jeg frygter den dag, når Pietro Majnonis vine vil modtage den mediatiske anerkendelse, de fortjener. I dag vil I lede forgæves efter anmeldelser af hans vine i de ledende vinguider. Hvilken lykke! Han formår at sælge hele sin produktion til trofaste kunder i Italien og i Europa. Vine, der drikkes. Vellavede, økologiske vine, der ikke har glemt vinens to oprindelige funktioner: fødevare og glædevare. Resten er baggrundstøj. Jeg talte med Pietro om, hvorvidt der bliver noget Riserva (som mange af jer har efterlyst) og om der bliver noget med Julebast iår. Han svarede: "Lige som ifjor, har jeg meget lidt Riserva 2014. Jeg kan tappe den på 1,5 liters bastflasker men kan kun bekræfte max. 400 af dem. Så har jeg en smule tilbage af Chianti Superiore 2014, magen til den du har lige fået."
Jeg kan ikke få mig til at skrive om Jul, endnu, men så ved I det, I trofaste elskere af vores traditionelle juleRiserva. Nej, lige nu skal jeg svare til en lokal vinven, der skrev bl.a. noget i den stil:
"...og det ville være rart, hvis man viste i forvejen, hvilke vine du vil skænke om søndagen. Jeg gider ikke komme og smage Lambrusco..." Fair nok, bortset fra at jeg faktisk skriver, hvilke vine der vil blive smagt, men måske lidt for generelt. Og hvorfor generelt? Fordi som regel beslutter jeg mig samme dag, hvilke vine der vil blive skænket. DMI siger, at det bliver rigtig varmt i morgen søndag, så derfor har jeg valgt hovedsageligt sommervine, men for ikke at skuffe den lokale vinven og ligesindede ditto bliver der også plads til en Barbaresco eller en Nebbiolo ved siden af Bardolino, Barbera og et par gode hvide og en ret tiltalende tør mousserende Blanc de Blancs.
Dagens Tintero 2015 vil også blive skænket fra den generøse 1 liters flaske både ved almindelig temperatur og fra isspand.
Har I ikke tid til at komme forbi lageret mellem 13.00 og 15.00 i morgen, kan I roligt bestille TINTERO og/eller de andre økovine fra Majnoni her:
For de fri-fragtliderlige vinvenner er der oprettet en særlig "region" i webshoppen, nemlig GRATIS FRAGT. Dér vil I finde de tilbud, der kan bestilles med gratis fragt. Det er ikke så mange, endnu, men..... efterhånden som jeg beregner fragtprisen ind i vinen, som det er kutyme hos de fleste netkollegaer, vil der være flere kasser med "gratis fragt". Seriøst....:-)
< Forrige | Næste > |
---|