![]() |
Apropos agurketiden, sendte en god italiensk vinven følgende opskrift: "Bland sammen næsten en halv liter vand, 100 gram god vineddike (*), 100 gram sukker. Rør godt sammen, lad sukkeret opløses godt, tilsæt en krydderurt efter behag (mynte er fin). Når det er klar, kom agurker i skåret i 1 og 2 centimeter tykke skiver. Stil det hele på køl. Efter et par timer er de klar og dagen efter smager de vidunderligt".
Jeg troede, at jeg havde fået foræret den dybe tallerken, men da jeg fortalte fruen om den geniale opskrift, sagde hun: "Det er syltede agurker, har aldrig brudt mig om dem". Sådan. Facit: man skal ikke tro, at man altid er den bedste med det nyeste eller at solen skinner fra ens bestemte legemsdel. Men på den anden side, hvad gør man, når man ved, at de vine, der kommer i denne mail, er noget af det bedste og mest fornuftigt prissatte i Kongeriget? Iøvrigt afprøvede jeg opskriften og må indrømme, at de smagte mig. Kolde lige fra køleskabet, som aperitif eller ind i en tomatsalat. Nå, til nogle af de bedste og mest fornuftigt prissatte vine i Kongeriet nu:
Computeren siger, at der er 96 Barbera Superiore tilbage og...lidt flere enkeltmark Vigna Cucco 2011 Barolo. Fristen for forudbestilling og forudbetaling er den 1. august. Se her og være gode ved jer selv:
Hvem siger det, at det er de bedste? Det siger og skriver I: "Vi har lige fået Erik Banti's Ciabatta fra 2010 ind af døren her i sommerhuset. Da jeg læser på bagsideetikeketten, at den har fået 14 måneder på egefade, gir det lidt panderynken. Egesmag er vi ikke så gode venner med. Men fadlagringen er perfekt tilpasset, og det er længe siden vi har smagt en så velbalanceret og velsmagende vin! Lige i øjet til toscansk nydelse. Vi har straks bestlilt 12 flasker til i betragtning af hvor få der er tilbage på lager." (N.J.B-N. 25. juli 2016)
Hvem siger det? Enhver, der har gået i folkeskole og kan regne. Ikke nok med at ovenstående enkeltmarks Barolo, der udover at smage godt, koster ca. hundrede kroner mindre end sammenlignelige enkeltmarks Barolo, men det med at prissætte fornuftigt gælder også de mindre kendte men lige så spændende vine, som den sicilianske Nerello Mascalese:
Ja, det kunne jeg, men jeg har det med at blive forvirret, hvis der er......for mange vine at vælge imellem, derfor vil jeg atter engang rette fokus på vores smagning den 25. august: Schiavenza og Podere Fortuna. To sider af vinItalien, to druer der ikke kan være mere forskellige (og dog), to regioner og to producenter, der intet har til fælles på nær en konstant stræben for at fremstille den bedste vin, som deres vinmarker kan frembringe:
og for at gøre "skaden" større får vi også mulighed for at spise aftensmad sammen med vinbønderne. Jo, det er det som i branchen kaldes for winemaker dinner:
![]() |
< Forrige | Næste > |
---|