Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

31.08.2016 Den royale middag og aller aller aller allersidste spurt

Kære Vinvenner,

Hvis I hører til blandt dem, der ikke holder af Barolo, Barbera, Dolcetto og Langhe Rosso, så skip let og elegant hen over denne mail: fordi den kommer kun til at handle om vine fra den del af Piemonte og om hvad kongefamiliien Savoia spiste hin 29. september 1896. Men først og fremmest et link til Schiavenzas vine i webshoppen.

Flere vinvenner har skrevet, at linket i mailen i søndags pegede hen på en tom side. Det er rigtigt: man skulle bare have klikket på "Næste" - i rødt øverst på siden: nogle havde fundet ud af det, men flere er gået forgæves. Her er linket til de gode vine fra Schiavenza i Serralunga d'Alba.

RUTINE

Også fra Langbjerg, fordi det er jo hvad Serralunga betyder på italiensk, kommer det tilbud, som på andre webshopsider ville blive betegnet som "enestående", "verdens laveste pris", "epokegørende", "kup" og jeg ved ikke hvad af gennemtærskede superlativer": for jer, der har en forkærlighed for det sobre, både i pris og i reklamen, er det bare .....rutinepriser! Ja, faktisk er det et tilbud I har fået før og et par gange under betegnelsen "sidste spurt". Nu er det bare det, at denne gang er det virkelig sidste gang vinene kommer på forudbestilling og -betalingstilbud.

Jeg tror, jeg ikke tager meget fejl, når jeg skriver, at de tre følgende vine er blandt de absolut bedste hvad deres smag, kvalitet og forhold mellem pris og kvalitet angår. Derfor fortjener dette tilbud at blive cirkuleret også udenfor kredsen af de vinvenner, der modtager denne mail. Jeg tænker på alle de firmaer, der bruger vin som gave: her har I vine, som er gennemtestet og blåstemplet af vinvennerne, der har købt dem i løbet af de seneste tre...slutspurter:

2013 Barbera d'Alba

2013 Langhe Rosso DOC Cascina Cucco:

2014 Dolcetto d'Alba DOC Cascina Cucco:

OBS: som sædvanlig er der intet tvangsminimum for bestilling. Forudbestillings- og -betalingspris gælder fra én flaske til tres flasker. Den laveste pris gælder fra 60 flasker og opefter.

Bestil gerne alle tre på samme bestilling men ikke sammen med andre vine fra det almindelige lagerførte sortiment:

DEN ROYALE AFTENSMAD FOR 120 ÅR SIDEN

Jeg ved ikke om de spiste op, men hvis ja, så er der en god forklaring på, hvorfor det endte så skidt for kongefamilen Savoia, der herskede over Italien fra 1870 til 1946. Det I ser på åbningsbilledet er fra menu'en den 22. oktober 1898, mens menu'en fra den 28. september 1896 er under kærlig behandling af en kok, der er ved at genskabe og teste retterne. Og det er ikke så få, de retter, de kongelige satte til livs. Det hele sirligt præsenteret på fransk, som dengang var hofsproget, da kongefamilien kom til Piemonte, netop fra naboregionen Savoie.

Vi slår to fluer med et smæk og den 29. september 2016 arrangerer vi en "genudsendelse" af den royale aftensmad og præsenterer samtidig de nye vine fra Tenute Cucco. Nye vine: nye årgange og nye etiketter. Vil de leve op til kvaliteten og ikke mindst priserne ovenfor?

Det er to begivenheder samme dag: smagning fra 13.00 til 18.00 og den royale middag fra 18.45 til 22.00. Sæt kryds i kalenderen. Link og nærmere besked i løbet af ugen. Lige nu menu'en både på original sprog og dansk oversættelse:

Potage: brunoise et croutons/ Suppe af småtskårne grøntsager og ristede brødterninger
Crocquettes de ris à la Montglas/ Riskroketter med en mix af hakket oksetunge, svampe, foie gras og reduceret Madeirasuace
Roastbeef à la anglaise/ Roastbeef med hvid fond og peberrod sauce
Canard braisé aux olives/ Andesteg med oliven
Epinard à la française/Spinat sauteret i let kalvesauce
Soufflé à la vanille/ Vanillesoufflé
Glace à l'apricot/ Abrikos is

Jeg ved ikke, hvor vi finder abrikoserne, måske hos Gelati Martelli, men ellers må det blive en anden form for frugtis, men resten er forholdsvis nem at tilberede, selvom det kræver en kongelig sult, Stay tuned.

Ciao, Carlo

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning.
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

I DAG: onsdag den 31. august: 14:00 til 17:00
torsdag den 1. september: 14:00 til 17:00
fredag den 2. september: 14:00 til 17:00
lørdag den 3. september: LUKKET
søndag den 4. september: 13:00 til 15:00 (Hvis godt vejr dvs minus regn og blæst : smagning i gården)

WEBSHOP!

WEBSHOP