Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

04.09.2016 Hornfisk og Royal Middag

Kære Vinvenner,

Jeg troede, at det var foråret, der var sæson for den, men min fiskehandler vidste bedre: "Det er de første, de er lige kommet. Se på en filet. Ingen ben!" Lige som I - undertiden - lader jer "prakke på" en ny vin, så købte jeg også to filetter af hornfisken. Det er mig en gåde om hvorfor det latinske navn er Belone Belone men det lyder sympatisk og nemt at huske.

Nemt at huske er også den opskrift jeg brugte for at tilberede den. Pærenem, eller blommenem faktisk, da jeg brugte denne dejlige sensommerfrugt sammen med stangselleri, til at lave en slags pesto til den ovnstegte hornfisk. Det er den I ser på skeen og jeg slap faktisk overraskende godt fra det. Næppe noget "traditional Danish" men det er nu jeg eller ikke, så........

Opskriften: I får den ikke her på teksten fordi denne mail er dedikeret til aktuelle vine: nogle, som I må gerne lade jer prakke på, og en anden, som I skal måske.....vogte jer lidt fra, men som alle har tilfælles, at de er langt fra de ligegyldige wishy washy industrielle masseproducerede vine, som iøvrigt koster det samme.

BARBERA, DOLCETTO OG LANGHE ROSSO, Cascina Cucco

Ugåglipbart tilbud. De opmærksomme vinvenner, har allerede begyndt at købe ind i stor stil. En har lige bestilt 102 flasker Langhe Rosso. Snak med økonomichefen, derhjemme eller på job, og undgå senere bitre fortrydelser: sådan en kvalitet som disse tre røde vine byder på, plejer at koste det dobbelte. Flere vinvenner har smagt på vinene og sagt godt for dem, som I kan læse i den relevante webshopside:

Fra CASCINA CUCCO til TENUTA CUCCO: den 29. september 2016

Udtalen er den samme: "Kukko". De fleste har fundet ud af det, men I ved det: I kan udtale, som det passer jer bedst, så længe I køber vinene. "Cascina" (dvs "Lille hus") er navnet på selve gårdsbygning og som regel bruges for at beskrive en mindre landbrugsenhed. "Tenuta" svarer til dansk "Gods" (ordret "besiddelse") og indikerer noget større. Udover navnet har de nye ejere skiftet vinmager, etiketter og er ved at omdanne produktionen til økologi.

De nye årgange er på vej og bliver præsenteret af godsets Irene Ferrari. På godt engelsk.

Vi slår to fluer med et smæk og den 29. september 2016 arrangerer vi en "genudsendelse" af den royale aftensmad, der blev indtaget af kongefamilien Savoia for 120 år siden. Samme dag, den 29. september 2016 præsenterer Irene Ferrari de nye vine fra Tenute Cucco. Nye vine: nye årgange og nye etiketter. Vil de leve op til kvaliteten og ikke mindst til de gamle priser ?

Det er to begivenheder samme dag: smagning fra 14.00 til 18.00 og den royale middag med overdådig menú fra 18.45 til 22.00.
Sæt kryds i kalenderen eller bedre, bestil nu:

VINSMAGNING:

ROYAL MIDDAG:

Ovenfor kan I se det nye udstyr. Senere, når det nuværende lager af glasfasker er brugt op, vil man gå over til bourgogneflaske for Barolo. Motiverne er fra det lille kapel som findes indenfor gårdens mure. Jeg har smagt alle vinene på nær af de tre Barolo og kan kun sige godt for dem, men min mening tåler...modifikationer: jeres. Der, hvor jeg ikke har en fast mening er når det gælder.........

EN VIN I BURDE VOGTE JER FRA.....

Og dog. Jeg læser gerne de bramfrie kommentarer fra de vinvenner, der har vovet en hund og købt magnumflasken af Nerello Mascalese 2003 fra Massimiliano Calabretta:

Ciao, Carlo

PS: De vinvenner, der vil afprøven opskriften, (skal vi kalde den "Hornfisk á la Virum" ?), kan få den tilsendt ved blot a sende en svarmail med teksten "Belone" i Emne/Subject.

Åbningstider på lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte
Ved afhentning: Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning.

Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

IDAG: søndag den 4. september: 13:00 til 15:00 Hvis godt vejr (dvs hverken regn eller blæst) vinsmagning i gården.
mandag den 5. september: LUKKET
tirsdag den 6. september: LUKKET
onsdag den 7. september: 14:00 til 17:00
torsdag den 8. september: 14:00 til 17:00
fredag den 9. september: 14:00 til 17:00
lørdag den 10. september: LUKKET
søndag den 11. september: 13:00 til 15:00 Hvis godt vejr (dvs hverken regn eller blæst) vinsmagning i gården.

WEBSHOP!

WEBSHOP