Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

28.09.2016 Rabatter vs. vedvarende sobre priser og et ikonisk æble.

Kære Vinvenner

(lørdagsåbent i denne uge: kig venligst på denne uges ændrede åbningstider i bunden af denne mail)

I mandags modtog jeg en telefonopringning. Det hurtige tempo i snakken gav mig straks en fornemmelse af, at det drejede sig om en sælger. Som regel er jeg ret høflig overfor telefonsælgere. Vi skal alle leve og det tager ikke mange sekunder at sige pænt nej tak. Jeg var også i gang med at gøre det, men da hun nævnte, at "firmaet Deloitte havde anbefalet, at hun kontaktede mig", blev jeg straks opmærksom, da Deloitte er vores revisor. Jeg bad hende om at sende mig noget skriftligt, hvilket hun gjorde med det samme.

Det viste sig, at Deloitte havde meget lidt med sagen at gøre, andet end at de er tilsluttet det pågældende firmas rabattjeneste, thi: "For at have muligheden for at komme online på portalen, skal du kunne tilbyde en rabat til medarbejderne i virksomhederne som Deloitte og Lundbeck m.v. Der er et årligt marketings administrations gebyr for at være med på portalerne. En webshop som din ligger til 8750,- + moms, årligt, jeg vil gerne tilbyde dig 50% det første år, da det er nu, at jeg står med efterspørgsel mht din webshop."

Rabat avler rabat men guderne må vide, hvem der (navn og email please) hos firmaer "som Deloitte og Lundbeck m.v". har vist interesse for mine vine. Jeg er beæret. Når jeg nævner det her, er det fordi det giver mig anledning til at understrege, at de priser I får hverken indeholder skjulte merpriser til rabatklubber, til fragt eller til andet, der ikke har med en regulær sober avance at gøre. Og avancen bliver nok det eneste sobre, når I ser på de følgende fire forudbestillingstilbud:

TABUI

TABUI behøver ingen præsentation for de vinvenner, der har fulgt denne Riserva Barolo siden den første årgang, 1999. Roald Als tegnede etiketten af en af Barolo områdets ubesungne helte: trøffelhunden, på dialekt "tabui". Til de nye vinvenner kan jeg kun sige, at denne vin er "blind faith": kun Riserva og udvalgt fra Cantina Gemma's bedste parceller i Serralunga. Klassiske og holdbare Barolo Riserva.

CASA DI TERRA

Producenten her kræver lidt mere introduktion. Til dels fordi producenten er forholdsvis ny, til dels fordi de indtil for nogle år tilbage har levet af at sælge deres druer til deres berømte nabo Sassicaia. Sassicaia steg i pris, det gjorde druerne ikke og aftalen blev opsagt. Casa di Terra begyndte herefter selv at fremstille vin. Målet har ikke været at gå nabogården i bedene endsige at "dræbe" nogensomhelst. Resultatet af de første ti-femten års indsats er tre vine, der hver især giver drikkeglæde og et godt billede af, hvad Bolgheri er i stand til at producere: ret høj kvalitet med priserne godt plantet i den toskanske kysts sandjord. Nabogårdene Ornellai, Masseto og netop Sassicaia har større ry og større anciennitet end Maronea: men smagen? prøv Maronea til den lave forudbestillingspris og bliv begejstret.

¨

RABAT? NEJ, EN FEJL I PRISEN

Men hvis det er rabat, der er den absolutte betingelse, er der sikkert flere blandt jer, der bliver glade for den regnefejl, som jeg begik for et par uger siden. Jeg kom til at prissætte vinen for højt. De vinvenner, der har købt vinen til den højere pris, har naturligvis penge til gode: kontakt mig blot. Barbera d'Alba

DONNA MADDA

I søndags kom der en vinven, der plejer at gøre det i de bedre Barolo luftlag: sammen med andre vine købte han stille og roligt en kasse af hver af fem forskellige årgange af de gamle Ciro Classico. Det skete efter at have smagt en 1995. En vin der sin genstridige prop til trods smager som en af de ældre vine, I plejer at betale et par hundrede kroner for. Hvordan de andre årgange opfører sig, kan I læse om i webshoppen. Ikke så ringe endda. Jeg sælger ud af mit sortiment. Guf for nekrofiler, men også mindre perverse vinvenner vil finde noget at skrive hjem om. Og det med at skrive hjem om, er netop det jeg beder jer om, så at andre vinvenner kan have glæde af jeres meninger. I kan prøve lykken her:

SER MAN DET...

Fra en vinven modtager jeg følgende: "Hej Carlo, Blot et lille input til lambrusco diskussionen. Mht. julelambrusco, så kan jeg faktisk rigtigt godt følge dig. Min kone er portugiser fra Bairrada området. Denne region er landskendt for deres leitão, helstegt pattegris, som med lidt (meget) god vilje kan sammenlignes med flæskesteg. Til leitão drikker man ofte en tør, rød lambrusco lignende lokal vin baseret på lokale druer (eksempelvis Baga, Trincadeira and Touriga Nacional). Denne vin fungerer fremragende med leitão og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at lambrusco ligeså ville passe godt med flæskesteg). (M.W.K. 27. september 2016)

Det betyder, at jeg roligt kan sætte Julelambrusco© i sving..........

Ciao, Carlo

PS: En vinven skrev, at når jeg definerer en Chianti som "ikonisk", er det også et superlativ. Jeg tøver ikke med at kalde æblet i åbningsbilledet som et ikonisk æble, men er det et superlativ? Jeg tøver ikke et sekund med at kalde Majnonis økologiske Chianti 2014 for ikonisk, men er det et superlativ? Hvad siger I, sprogkyndige vinvenner? I synes i hvert fald godt om vinen:

Åbningstider på lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte
Ved afhentning: Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning.

Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

IDAG: onsdag den 28. september: 14:30 til 18:00 OBS!!!!!
torsdag den 29. september: 14:00 til 17:00. Senere på dagen kl. 18:45 "Royal Middag" på restaurant La Vela.
fredag den 30. september: 14:00 til 17:00
lørdag den 1. oktober: 10:00 til 14:00. Hvis godt vejr (dvs. hverken regn eller blæst) vinsmagning i gården.
søndag den 2. oktober: 13:00 til 15:00. Hvis godt vejr (dvs. hverken regn eller blæst) vinsmagning i gården.

WEBSHOP!

WEBSHOP