Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

30.11.2016 To gode årgange: 1999 og 2011

Kære Vinvenner,

I disse barske tider, hvor enhver opkomling af en vin skal påklistres definitionen "-dræber" for at hæve sig over de etablerede topnavne, har vi måske fundet om ikke panettonens, så "honningkagedræberen". Jeg beder Brødremenigheden og alle vore vinvenner i Christiansfeld og omegn om forladelse, men sådan er det bare. Ovenfor kan I se ølkagen i den indpakning, hvor den tilbringer sine første to dage mhp. på en passende modning. Senere kan kagen opbevares en lille uges tid i samme indpakning. Den store fraværende på billedet er smørret: ve' til den, der smører tyndt og evige flammer til den, der bruger smørbare lookalikes. Nederst i mailen kan I se, hvordan den morderiske gode kage ser ud, engang den er pakket ud.

CHIANTI CLASSICO - IGEN

Jeres umættelige tørst for (gode) Chianti Classico vil helt sikkert blive stillet ved de to vine fra producenten Fietri. Her skal vi ikke dræbe nogen, men venter med fryd på en eventuel - dræber. Enhver "killer" går en barsk tid imøde, hvis den skal gøre sig håb om at overgå endsige dræbe denne Fietri Riserva 2011. Bid venligst mærke til denne Riserva fra den gode årgang 2011: ekstremt lavt udbytte: kun 3.000 kilo druer pr. hektar, produktionen på kun 1620 flasker. En elegantier der ikke har været bange for at blande 4% merlot og 4% alicante bouchet i sine 92% sangiovese. Lagringen er også en blandet sag: til dels halvstore fade af fransk egetræ og ni måneders finish på flaske. Som alle ved, der har købt Savignola Paolina, Baruffo og Calcinaia, er 2011 en årgang, der er værd at samle på. Jeg siger ikke mere. Drik nu og de næste fire-fem år.

EN VENLIG VIN

Mens Riserva'en er en "vino importante", byder den aktuelle årgang 2012 på den kendte sangiovese mix af bid og kirsebær: en fin Chianti Classico, der i genkendeligheden og pålideligheden har sin største styrke. Jeg brugte definitionen "venlig vin" også for Nebbiolo Ruja 2011. Jeg har endnu til gode en 2012 Chianti Classico, der efterlader mig måbende glad, men må indrømme, at Fietri har fået det bedste ud af denne lidt anonyme årgang: passende karakter, passende stilhed og en opfordring til at blive nydt uden mange filosofiske betragtninger. Lyder det som om jeg prøver at "redde" denne 2012? Overhovedet ikke: bare alle Chianti Classico var så dejlige som denne Fietri 2012! Vi bliver bare nødt til at indse, at visse vine er nærmest blufærdige mht. deres dyder. Lytter man til dem og viser dem en smule opmærksomhed, vil de afsløre deres ægte karakter, lidt efter lidt hen ad vejen i glasset. Træk derfor vinen op en lille time før servering, hav et godt stykke mad parat og I vil blive belønnet. Hos Fietri er prisen ovenikøbet ret moderat.

Er I fristet men tøvende? De første halvtreds vinvenner får fri levering, når de bestiller en testkasse med tre af hver i:

DET MÅTTE KOMME

I mandags mens vi gjorde plads til de vine, der er på vej (*), fandt jeg nogle kasser Donna Madda 1999 under en palle af 1997. Da jeg ikke kunne huske, om jeg havde smagt den og i betragtning af, at samme vin fra 1997 modtager jeres ros, tænkte jeg, at måske kunne 1999eren byde på lidt mere liv og glade dage end de andre årgange. Jeg tog en flaske hjem og var så glad for dens smag, at jeg instagrammede den (**). En virkelig god klassisk ældre vin, stadigvæk fuld af liv både i farve og i smag og i stand til at blive gemt nogle (tre-fem) år endnu. Jeg havde ikke hjerte til at sjofle den med det 40,- kroners-skilt, som alle de andre Donna Madda koster. Se vinen og prisen her og jeg gider ikke høre protester: den er endda lavt prissat.

Iøvrigt har jeg bemærket, at i takt med at flere af jer køber de gamle Donna Madda i kassevis, er I også holdt op med at indsende jeres kommentarer. Kunne det være fordi I er bange at andre opdager, hvor gode 1995 og 1997 er og måske hamstrer?

DET KUNNE TÆNKE SIG......

...at i disse rødvinstider, var der nogen, der savnede lidt karakterfuld hvidvin. Navne som Falanghina, Greco og Fiano er ikke helt ukendte men heller ikke så populære, som de fortjener. Til de vinnysgerrige (inkl. mig selv) og til de hvidvinskære blandt vinvennerne har jeg importeret disse tre gamle venner fra Campanias billedskønne, bjergrige, grønne "ulvelandet" Irpinia. Som traditionen efterhånden byder, sendes testkassen med gratis fragt:

Vinene vil også kunne købes særskilt, såsnart som de er opdateret i webshoppen.

Ciao, Carlo

"Honningkagedræberen" i al sin beskedne pragt:

(*) TABUI, POLO MORO og årets scoop: 2007 Rosso delle Miniere: ETA uge 49/50. Kommer de før, skriver jeg om det. Igår tirsdag har Vingaloppen hentet alle de Julebast@ og andre bestillinger, der skulle til provinsen.

(**) Noget der næppe vil berige jeres vinliv, og linket virker heller ikke, men her er adressen: instagram.com/carlovino/

Åbningstiderne på lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte
Ved afhentning: Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning.

Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

IDAG: onsdag den 30. november: 14:00 til 17:00
torsdag den 1. december: 14:00 til 17:00 Start på "Vinter & Lambrusco"
fredag den 2. december: 14:00 til 17:00
lørdag den 3. december: LUKKET
søndag den 4. december: 13:00 til 15:00

Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

WEBSHOP!

WEBSHOP