![]() |
Lagerets oliventræ og rosmarin klarer sig fint udendørs, indtil nu. "Det milde vejr fortsætter". Jeg oversatte sætningen til italiensk og sagde det til min salige fader, der i telefon fra Rom, ofte spurgte hvordan var vejret. Han spurgte så hvad temperaturen var, hin december 1975. "Mildt" sagde jeg "cirka fem grader". "Ah, lige som i køleskabet" konstaterede min far, uden skygge af ironi.
Ja, vejret er det emne man tager op, når man ikke ved, hvad man skal tale om. Og sådan har jeg det også lidt i disse dage. Ikke pga. mangel på emner: der er på vej en hvid sangiovese og mange andre dejlige vine. Iøvrigt går der ikke en dag, uden at der er nogen af jer, der bestiller Lambrusco. Ja, Lambrusco: tro det eller ej men der er flere og flere, der begynder at indse mulighederne, som denne festabe af en verdensvin gemmer: velkomstdrik, charcuterie, lasagne, tortellini, ravioli, fettuccine, svinekød i det hele taget. Eller er det fordi vinterpriserne ligger på et meget tiltalende niveau? (*) Hvorom alting er, det milde vejr fortsætter og jeg har et par tilbud, der er velegnet både som julevin og som gavevin.
For de mere vinseriøst anlagte blandt jer har jeg to lækkerbidskner og en reminder.
En halv snes af jer har valgt denne kasse som firmagave. Det havde jeg ikke selv tænkt på, men selvfølgeligt er det en god gave. Vinene er godkendt gode, deres smag rammer bredt og prisen er indenfor fradragsrammen:
![]() |
En specialitet, der dufter af Jul:
Apropos Lambrusco: jeg havde truet med en Julelambrusco©. Mine leverandører kunne have leveret Lambrusco fra høsten 2016, men de anbefalede, at jeg ventede lidt for at give vinen den sidste afrundning. Selvom det foregår i store rustfri silos, betyder de ekstra par måneders lagring alligevel noget for kvaliteten. Tak derfor til alle, der har indsendt opskrifter på flæskesteg: de er gemt og vi tryller dem frem igen, når de nye Lambrusco kommer på lageret.
Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.
< Forrige | Næste > |
---|