Det fylder mit vinhandlerhjerte med glæde at se hvor mange af jer i disse dage bestiller...Lambrusco. Jeg lyver ikke: måske er flaskerne ved at blive kørt i stilling til Nytårsaften, måske er der flere, der ønsker at skabe sig et lille depot af de magiske bobler. Har verdens sjoveste vin sin berettigelse blandt julemadens mange retter? Naturligvis skal jeg svare ja, men der er som sagt flere af jer, der giver mig ret. Og der findes tør Lambrusco til aperitif, til forret og til ...flæskesteg. Vælg, vrag og vælt jer i Lambrusco:
I anledning af Julen har Landbohøjskolen i San Michele all'Adige glemt sin traditionelle karrighed og har sendt lidt flere vine end de plejer. Det vil sige: de har sendt det antal, jeg har bestilt. Derfor er der en god chance for at fylde depoterne med deres tørre sprøde Pinot Grigio, Pinot Bianco og den ufadlagrede Chardonnay. Hvis I holder af aromatiske men stadigvæk tørre hvide, så er Sauvignon, Moscato Giallo og Gewúrztraminer næsten et must:
Når snakken falder på Pinot Nero fra Italien, eller fra andre steder i verden, er mit mantra: hvis jeg skulle have en pinot nero, der efterligner en Bourgogne, så køber jeg en Bourgogne. Efterhånden har det dannet sig en "italiensk vej" til pinot nero. Denne Il Lago 2012 er et glimrende eksempel. Glem Bourgogne.
Vinen fornægter ikke sit toskanske ophav. Kommunen Dicomano er den nordligste i Rúfina distriktet, som er det nordligste distrikt i Chianti. Vinene spiller på en vis streng start for så at åbne sig med tiden eller andre gange blot ved generøs iltning. Denne 2012 har brug for et par timers luft og faktisk smager den bedre over de næste par dage. Pinot-finessen kommer frem lidt efter lidt: det første indtryk af en robust rød, ikke helt ulig visse Riserva fra gode årgange. Når vinen har fået sin luft, afsløres pint nero-nuancerne og de kommer til overfladen med en overraskende elegance. Denne 2012 lover godt og udover at vise en farbar vej til pinot nero, vil den også holde sig i god form frem til 2020-2022. Det er hverken verdens bedste pinot nero og den sælger jeg eller ikke til..... kostpris, men det er en horizontudvider af karat: sådan kan pinot nero også smage. Velegnet til maden, rødt kødt og ovnstegte retter af både kalv og gris.
Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.
< Forrige | Næste > |
---|