Her kan I se det, "Slottet", det gamle Øresundshospital. Det fungerede som sygehus frem til 1982. Idag er det sæde for den hæderkronede Boldklubben af 1893. Få klubber i Danmark kan bryste sig med ni mesterskaber og endnu færre klubber kan fremsvise en ringere knoldsparker end yours truly blandt medlemmerne. Det er dog ikke fodbold, vi skal snakke om men vinsmagninger. "Slottet" er afbildet hele tre gange, fordi det skal danne ramme om tre forskellige vinsmagninger, den 10., den 17. og den 24. marts. Klik på linket og nyd:
Har I spørgsmål hertil, skriv da til mig. En, der allerede har skrevet til mig, er Filiberto Massone Incisa della Rocchetta. Hans fulde navn fylder næsten mere end mailens tekst, som lyder - på engelsk:
Hello,
we happily and proudly announce that today the British wine-magazine Decanter has appointed our Marchesi Incisa della Rocchetta Barbera d'Asti Valmorena 2015 - 91 pts/100 The May 2017 issue (to be published on April 5th, 2017 - just before Vinitaly) will contain this nice result. We wish you successful sales with this wine and thank you for your support.
Best regards,
Filiberto Massone Incisa della Rocchetta
![]() |
Idag er det kun vine over femoghalvfems points, der "rykker". Der er gået inflation i pointgivning eller fremstilles der virkelig flere og bedre vine end dengang i 1978, da Robert Parker startede sin vinmatematik. Det bekræftes bl.a. af Wikipedia, der skriver: "The effects of The Wine Advocate scores can be pronounced in the retail sphere, with wine rated above 90 points usually selling well while those even in the 85–89 range, which is rated "good to very good", are often ignored by consumers." Det er en noget trist konstatering, hvis man holder af vin. Hvis det var rigtigt, ville ingen have købt Pietro Majnonis dejlige 2014 økoChianti DOCG. Heldigvis er der flere af jer, der enten er ligeglade med vinguiderne eller ikke kan engelsk. Og Pietro Majnonis ikoniske 2014 øko Chianti er nu næsten udsolgt.
Da jeg smagte Valmorena i de tidligere årgange, sagde jeg til mig selv: "Her er der godt stof, men vinen lider under den mindre heldige vinhøst. Jeg tror, at druerne kan yde en mere komplet vin engang de bliver kysset af en mere solrig årgang". Det skete med årgang 2015 og jeg må sige, at mine børns gudfader, der smagte Valmorena 2015 for første gang i onsdags, ramte mindst lige så meget plet som Decanter, da han sagde, blot efter den første slurk: "Det er da en dejlig vin denne her!" Vinen er idag, søndag den 26. februar, på smagningen, hvis I skulle finde ud af at komme forbi lageret mellem 13.00 og 15.00. Ellers, hvis der bliver noget tilbage, kommer den igen på smagningslisten den 10. marts. Distant friends kan roligt ile til tangenterne og bestille:
Der er endda gratis fragt ved køb af 24 ens flasker. Måske synes I, at 24 flasker er lige lovlig meget, men det er kun fordi I ikke har smagt vinen endnu. Glem alt om Decanters 91 points ud af mulige 100: stol hvis ikke på mig så på mine børns gudfar: "Det er da en dejlig vin denne her!"
![]() |
Idag udløber fristen for bestilling af Luianos Rosso Assai 2015 og 2015 Chianti Classico. Vinen er lovet hjem uge 11 eller 12. Hvis vi når det, vil jeg skænke Chianti Classico'en ved Toscana-smagningen den 17. marts. Jeg er også ved at forhandle mig til en gunstig pris på bastflasken CARLOMAGNO, som vil indeholde netop Chianti Classico 2015.
Mens alle ved, hvordan en Chianti Classico skal smage, er det endnu de færreste, der har oplevet den rødvin, som er "all the rage" ude i den store verden: ETNA ROSSO.
![]() |
Jeg har lige modtaget min tildeling af Aítalas 2015 DOC Etna Rosso og er jeg glad for det! Jeg må være i besiddelse af spåevne, fordi jeg købte vinen i tidligere årgange (2009 er stadigvæk på restsalg) vel vidende, at den smagte godt men udviklingen af dens fulde potentiale udeblev. Det disukterede jeg med producenten Rocco Trefiletti, som sagde: "Du er romer. Du burde vide, at Rom blev ikke bygget på én dag". "Jo, men vinvennerne er en utålmodig race: de vil gerne have det hele, det bedste og med det samme." "Det bedste" er nu på lager og jeg lægger hovedet på blokken (atter engang! hvor mange hoveder har jeg?), at denne 2015 er en døråbner af karat. Den er i besiddelse af en seriøs charme: alvorlig som en god Barolo og velkommende varm som......den vin I trænger til, når I trænger til en velkommende og varm vin! Decanter gav Etna Rosso 2015 en Highly recommended og 92/100. Det vil I også afgjort gøre:
Rocco Trefiletti passer selv sine vinmarker og han er meget aktiv på facebook, hvor han poster billeder af markarbejdet og af "bjerget". Bjerget, det er Etna, der lige som overvåger Roccos arbejde. Apropos' facebook: en af mine yngre venner spurgte, hvordan kunne det være, at der kun er 378 personer, der "like'er" mig på min facebook side. "Det er fordi de ikke kender mig." Spøg til side: der sker ikke så meget på min fb side, https://www.facebook.com/CarloMerolli/ mens der sker lidt mere på min instagramside "carlovino". Især billeder af de nye vine, som jeg smager plus det løse. Hvis I ikke har nok i de to ugemails, kan I finde mig her: https://www.instagram.com/carlovino/?hl=da
Fordi alt det sjove med smagninger og pastaretter foregår i København, nænner jeg ikke at efterlade jer i vinmørket, hvad nyanskaffelserne angår, og jeg har derfor strikket følgende sammen: NYANSKAFFELSER-kasse og PINOT NERO-kassen: de sendes med gratis fragt til distant friends (near friends bliver næppe afvist):
< Forrige | Næste > |
---|