Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

01.03.2017 Genkendelse og overraskelse

Kære Vinvenner,

Hvad er det vi leder efter i en vin...? Jeg tror, at alle, der synes om vin, "kører" på to baner, der nogle gange løber parallelt og andre gange krydser hinanden: gensynsglæden og overraskelsen.

Vælger vi en vin, som vi kender, forventer vi, at den mindst skal leve op til den smagestandard, som vi har i vores hoveder. I ekstrem konsekvens skaber denne indstilling en skare af vinelskere, der kun synes om vine fra et bestemt distrikt. Ikke noget odiøst ved det, så længe, det er et.... italiensk vindistrikt.

Andre gange og tit samtidig ligger der en spændning i os, hver gang vi åbner en flaske af en ny vin. Vil der ske en åbenbaring? Kommer vi til at opleve en ypperlig smag? Får vi indtryk, som vi ikke har oplevet før? Finder vi Eldorado'et?

Ingen overraskelse i at det er disse to elementer, der styrer både den almindelige vinnyder og vinhandleren, ihvert fald denne vinhandler. To skoleeksempler på vine, der afspejler hver især og sammen de to indstillinger, er Valmorena 2015 Barbera d'Asti og Etrna Rosso 2015 Aítala.

Lad os for et sekund se bort fra de fine anmeldelser, som disse to vine har fået i den udenlandske vinpresse og lad os tage dem hver især ved at skrue tiden tilbage til dengang jeg smagte på vareprøverne.

VALMORENA 2015 Barbera d'Asti DOCG

"The expectations" var ikke "screwed" særligt højt. Jo, jeg regnede med, at vinen ville være bedre end de tidligere årgange. Jeg ville have stillet mig tilfreds med en bedre hverdagsvin, et piemontesisk sidestykke til for eksempel Majnonis Chianti eller til Zanovellos sællert af en Cabernet. Og faktisk blev forventningerne indfriet allerede første dag. Med det lille ovenikøbet, at vinen lovede at kunne yde mere end en god almindelig Barbera. Løfter, der blev indfriet dagen efter, da jeg igen smagte på vinen: den var faldet til ro, serveringstemperaturen noget højere og bouquet'en var begyndt at folde sig ud. Stadigvæk en blød og genkendelig Barbera d'Asti med alle sine menneskevenlige karakterer, men nu også med et par ekstra "folde", en større bredde og dybde. Overraskelsen overhalede genkendelsesglæden. Et par dage efter kom mailen om Decanters 91/100.

ETNA ROSSO 2015 DOC AÍTALA

De to vareprøver, som Rocco Trefiletti sendte, var allerede prydet med Decanters Higly Recommended 92/100. Ikke godt for mig: jeg foretrækker at smage en vin uden indflydelse af andres mening. (Det samme kan I ikke sige, der køber vin på min anbefaling, men hvis I lægger mærke til det, prøver jeg at lade være med at overbeskrive endsige overrose vinene....Jeg ville stille mig tilfreds med, at I har købt en masse og uden diskussioner......) Nå: Etna'en kom og blev serveret til aftensmaden. Mulighederne for genkendelse var begrænsede, da jeg kun havde haft vinen i to mindre heldige årgange (nu på Restsalg for dem, der skulle ønske at sammenligne). Overraskelses faktoren blev desto større, da jeg kunne lide vinen med det samme og placerede den straks blandt de bedste jeg har smagt. Varm, streng, sart, elegant, vedvarende, var de ord der kom til mig, mens vinen blev ved med at folde sig ud i glasset. "Fra stalden til stjernerne" tænkte jeg. Sådan kan det gå, når byrådsmedlemmet Rocco Trefiletti dropper kommunalpolitik for at tilegne sig sine smukke vinmarker. Godt nok havde jeg anet noget godt allerede i 2008 og 2009 men med denne 2015 tog overraskelsen den totale overhånd. Meget mere kan jeg ikke sige. Jo, noget om prisen: kig på hvad top Etna Rosso koster rundtomkring og glæd jer til at lægge nogle flasker af Aítala 2015 i jeres kælder eller dér, hvor I nu opbevarer jeres bedste vine.

Til alle de få forsigtigper'ere og tøvende blandt jer, har jeg komponeret en kasse med tre flasker af hver vin og en delvis sponsoreret fragt. Slip bremserne:

GAVI DI GAVI

Åbningsbilledet viser en vin jeg vil præsentere den 24. marts i afdelingen "Udkantsitalien". Folk i den skønne landsby Gavi i Piemonte ville give mig tæsk, hvis jeg kaldte deres distrikt for "udkant". Dog mens Gavi er meget "in" i Italien, er den forholdsvis ukendt herhjemme. Flere af jer har godt nok spurgt til den, men det er først nu, at jeg har fundet en producent, som byder på lige dele genkendelse og overraskelse til en fornuftig pris. Hvis I ikke kan vente på smagningen, kan I forudbestille og -betale denne 2016 her, hvor I også kan læse et par fakta om den:

VINSMAGNINGERNE

Sikke I kan spørge....her er et udpluk af FAQ og svarene. Tøv ikke med at skrive, hvis der er andre spørgsmål:

1) Får man rabat, hvis man vælger at deltage i alle tre smagninger? Nej.
2) Er der rabat for grupper, vinklubber, friadgangister og andre? Nej.
3) Er det altid den samme pastaret, der bliver serveret? Nej, forhåbentlig koger kokken nye portioner hver Fredag.
4) Kan man bestille noget andet, hvis man er veganer, vegetar, allergiker? Ja, send mig bare en mail om det.
5) Får man rabat, hvis man fravælger spisning? Nej.
6) Får man tilsendt en billet? Nej, jeres ordrebekræftelse er "billetten".
7) Kan man købe på stedet? Ja. Vinene bliver eftersendt.
8) Kan man tage sine egne glas med? Ja, naturligvis.
9) Er der adgang for kørestole? Ja
10) Er der handicaptoilet? Nej.

Bestil jeres plads på linkene, hvor I også vil kunne se, hvilke Huse/vine der vil blive præsenteret. Webshoppens side bliver opdateret, såsnart der er nyheder om udstillerne:

Ciao, Carlo

PS: Interesseret i tunfisk, opskrifter m.m.? Jeg har samlet lidt om sagen. Send venligst en svarmail med teksten "Thynnus" i Emne/Subject.

Herunder ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Ved afhentning: Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning. "Hvorfor? Fordi hvis det regner eller I har købt mange vinkarton'er, er det nemt og let at bære dem ud til bilen".

Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

IDAG: onsdag den 1. marts: 14:00 til 17:00
torsdag den 2. marts: 14:00 til 17:00
fredag den 3. marts: 14:00 til 17:00
lørdag den 4. marts: LUKKET
søndag den 5. marts: 13:00 til 15:00
mandag den 6. marts: LUKKET
tirsdag den 7. marts: LUKKET Tillykke PAOLO!!!
onsdag den 8. marts: 14:00 til 17:00
torsdag den 9. marts: 14:00 til 17:00
fredag den 10 marts LUKKET. Året 2017s første vinsmagning
lørdag den 11. marts: LUKKET
søndag den 12 marts: 13:00 til 15:00
mandag den 13. marts: LUKKET
tirsdag den 14. marts: LUKKET
onsdag den 15. marts: LUKKET: firmasmagning.
torsdag den 16. marts: 14:00 til 17:00
fredag den 17. marts: LUKKET: Toscana smagning
lørdag den 18. marts: LUKKET
søndag den 19. marts: 13:00 til 15:00
mandag den 20. marts: LUKKET
tirsdag den 21. marts: LUKKET
onsdag den 22. marts: 14:00 til 17:00
torsdag den 23. marts: 14:00 til 17:00
fredag den 24. marts: LUKKET Vinsamgning "Pinot Nerolli" og "Udkantsitalien"
lørdag den 25. marts: LUKKET
søndag den 26. marts: 13:00 til 15:00
mandag den 27. marts: LUKKET Tillykke Wili!!!
tirsdag den 28. marts: LUKKET
onsdag den 29. marts: 14:00 til 17:00
torsdag den 30. marts: 14:00 til 17:00
fredag den 31. marts: 14:00 til 17:00 Italiensk Vinfestival i Politikens "Presse"
lørdag den 1. april: LUKKET Italiensk Vinfestival i Politikens "Presse"

WEBSHOP!

WEBSHOP