Først og fremmest tak til de firs af jer, der var med fredag eftermiddag ved året 2017s første vinsmagning. Facit: generel fin tilfredshed med stedet, maden og vinene. Bestillingerne er altid en god målestok for præferencerne: Etna Rosso 2013 fra Aítala var den vin, der samlede flest bifald, lige efterfulgt af Mermet 2011 og Langhe Rosso 2013 fra hhv. Cantine Gemma og Cascina Cucco.
Når man endelig får en chance for at prøve den til maden, blev også Dolcetto 2014 fra Cascina Cucco en favorit. Gæsternes fokus lå naturligvis på TABUI Barolo Riserva og generelt kan man sige, at 2010 blev fundet mere elegant men også mere drikkeklar end både 2009 og 2008. Alle dem jeg talte med var enige i, at 2008 er en "Barolonyders Barolo", med lige dele elegance og råstyrke, masser af forventelig rose, tjære og lakrids (goudron hedder det på "italiensk" vinsprog), men også med lidt "snavs" og "krads": et mix, der når det er vellykket som i denne riserva 2008, hæver Barolo over alle andre gode vine.
En god overraskelse for de fleste var Nerello Mascalese fra Franco Zanovello. Jeg synes også, at den er blevet rundere og mere moden nu, end da den ankom på lager for snart et år siden. Den anden gode overraskelse var RED fra Branko. Det er en fifty fifty cabernet sauvignon og merlot. Den blev stillet frem som nummer atten, den sidste i smagningen efter en perlerække af Riserva Barolo, TABUI. Selv med den uheldige placering tog den keglerne og prisen til trods blev der bestilt en del af den. Jeg har samlet smagningens favoritter i et link her:
Negroamaro ENNE Nické er med fordi: det var ikke en favorit, på den måde at der blev købt meget af den, men alle sagde at det var en gemmevin og de fleste endte med at købe en flaske eller to for at se, hvordan "det endte".
Det er en hurtigt overstået afdeling, fordi der var kun én hvidvin med på smagningen: den "stille og rolige" Pinot Grigio 2015 fra Russolo. Den blev både rost og købt, men som en vinven sagde "mest for at have en sikker hvid, nu at vejret bliver bedre". Vejret er blevet bedre og det er mig magtpåliggende at fremhæve to hvide, som er en klasse over "stille og rolig". Eller måske to klasser over: Gavi di Gavi og den hvide sangiovese fra Tenuta di Canneto. I kan se dem her sammen med de øvrige fire favoritrøde:
![]() |
(Hvis I synes, at der står ARZILLO Toscana Rosato på etiketten af den tomme hvide sangiovese, er det også rigtigt: fotografen har været til vinsmagning og/eller har glemt sine briller, men etiketterne ligner hinanden og den hvide sangiovese ER på lager. Og også rosé'en ARZILLO).
Der blev talt en del også om de to kommende smagninger. Toscana (næste fredag) kræver ingen præsentation men gerne en advarsel: der er otteogtredive vine og vi kommer godt rundt i regionen.
Smagningen den 24. marts er den jeg glæder mig mest til og den, der trigger vinelskeren i mig: vi får to umbriske producenter til at kappes om jeres (og min) favør med deres Sagrantino og Montefalco: vi får en chance for at smage den nye ROMA DOC både i rød og i hvid samt vine fra en mildt sagt fænomenal ung producent fra Marche. Udover naturligvis en stribe vine under PINOT NEROLLI-afdelingen. Udkantsitalien bliver overdådigt repræsenteret af Lurettas Colli Piacentini og Friulis Russolo røde og hvide vine. Her er linket til smagningerne:
Kan I huske den gode CARLOMAGNO Chianti Classico? Jeg har "overtalt" Alessandro Palombo til at fylde hans gode Chianti Classico 2015 på 1,5 liters bast:
< Forrige | Næste > |
---|