Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

26.03.2017 Kickstart

Kære Vinvenner,

Det med Italien: der vil altid være noget, der vil blive ved med at overraske mig. Og overraskelsen på den ene eller den anden forunderlige måde må være nøglen til forståelsen af støvlelandet. Den nyhed jeg læste i fredags må høre til på midten af positiv-negativ skalaen, med pilen decideret i retning af den positive ende: Italien er landet i verden med flest elevatorer: mere end en million. Altså hver tolvte elevator i verden findes i Italien. Den første "ascensore" blev installeret i Albergo Costanzi i Rom i 1870. Det var en epokegørende nyhed i den slumbrende paveby, der lige var blevet Italiens hovedstad. Det var kun tretten år efter at den første moderne elevator kom i funktion i stormagasinet Haugwout i New York.

Hvad siger tallet en mio.? At italienerne er dovne? At landet er ved at blive befolket af ældre? Eller at man er mageligt anlagt og ønsker at spare kræfterne til mere kreative sysler? Stof til eftertanke og debat.

CIBICENTRALEN

En, der ikke ligger på den lade side, er Fabio Simioncini aka Fabio fra Cibi & Vini. Vinvennerne ved, at vi har ofte holdt vinsmagninger sammen flere steder på Christianshavn. Nu har Fabio taget tyren ved hornene og langtidslejet et hyggeligt baghus i Wildersgade 23, 1408 K. Det er meningen, at det skal blive center for arrangementer og smagninger. Både af Fabio's vine og af andre ligesindede kollegaer, inkl. yours truly.

Fabio indvier stedet og har allieret sig med den græske importør Oinofilia ("Kærligheden til vinen": smukt navn) og kickstarter med en italiensk-græsk vinsmagning af bjergvine, dvs. vine fra druer, der dyrkes på vinmarker beliggende over 500 meter over havets overflade. Vinsmagningen finder sted lørdag den 1. april (no joke!) fra kl. 14.00 - 17.00 i det nye smagelokale. For flere info og tilmeldinger kontakt Fabio på 3257 7798.

OFFICIELT FORÅR

Nu kan vi ikke trække den længere og den 1. april kickstarter jeg også min forårssæson: det betyder farvel til vinterpriserne på Lambrusco. Udnyt disse sidste dage til at sikre jer et sundt forråd af gudedrikken. I finder vinen og typerne her:

Idag, søndag, skænker vi Lambrusco på Havarthigården i Holte og i løbet af den kommende uge skulle jeg gerne modtage de nye årgange fra Tirelli (Stopai), Chiarli (Medaglie, Salamino) og La Battagliola (Dosage 15). I kan stadigvæk nå at sikre jer den kommende nye årgang, 2016, af MUTINA til en lavere pris end de i forvejen lave 69,- kr. ved at studere dette link:

LUTTER LAMBRUSCO OG LAGKAGE.......

....er livet som bekendt ikke. Der skal også være plads til lidt ros til de andre vine. To af slagsen, ros, har jeg modtaget fra to vinvenner. Den ene blev positivt overrasket, overrumplet er måske det rigtige ord, af Spinsanti's ADINO, en Rosso Conero, der burde optages på lægemiddellisten, så dejlig den smager. Læs og glæd jer til denne Marche vin på kun 12,5%:

Hej Carlo

Jeg kunne ikke dy mig - måtte smage den i dag hjembragte Rosso Conero. Og jeg var ikke skuffet. Et brag af en vin. Flot mørkerød farve. Vidunderlig smag med mørke kirsebær, violer og blommer og et let tanninbid til sidst. Den kan jeg uhyre let blive forfalden til, så jeg vil straks skynde mig at bestille en kasse mere. Et Scoop.

Med venlig hilsen

(P.F. 22. marts 2017)

Scoop er den ikke, for jeg har ikke nok af den, og fordi jeg ikke har færdigforhandlet prisen med ejeren af Spinsanti, Catia Spinsanti, men stoffet og kvaliteterne er til stede for et mindeværdigt Scoop.

Næste ros tildeles en vin, som "desværre" er næsten udsolgt: "Hej Carlo

Har efterhånden købt vin hos dig et stykke tid. Oftest i de lavere prisklasser men nogle gange med afstikkere til nogle af dine scoops i den høje ende. I aften røg toppen af en 2013 Elacaia IgT, I Veroni til 75 kr., og smilet sidder stadig solidt plantet i ansigtet på mig. Det er et super godt glas hverdagsvin til en meget fin pris.

Hilsen
(H.P. 23. marts 2017)

Se vinen her:

ALLE GODE GANGE......2016

Den tredje ros, ja jeg er næsten sikker på, at I vil tilgive mig, kommer fra mig selv og den er tilegnet Pietro Majnoni's økoChianti 2016. Chianti lige ud ad landevejen, uden prædikater, hverken Superiore eller Riserva. Ren Chianti - "chianti-som-den-der-drømmes-om". Lindrende let og dog tilpas fyldig, den glider ned med forunderligt men velkendt behag, ren som kildevand, ven med alle og til al slags mad.

Den Chianti vi alle venter på og alle de, af jer, der aldrig er blevet rigtig overbevist af Chianti, burde starte her. Drikkes kælderkold, 16-18 grader, til alt. Drikkes solo, lige så kælderkold. Jeg måtte kigge en ekstra gang på etiketten: 13,5%. Fyldig nok til at ledsage en hvilken som helst ret og diskret i sit harmoniske væsen. Det er den Chianti vi har ventet på, den vi altid venter på! Om den er et scoop? Det afhænger af Pietro Majnoni, producenten: han venter et par dage endnu med at fortælle mig, hvor meget af sin produktion han kan reservere til Danimarca. Jeg er parat til at tage imod alt det, han vil sende, til den sidste dråbe: som åbningsbilledet viser, er denne Chianti så god så god, at den smager godt uanset hvilken type glas man bruger.......

Lige nu kickstarter vi med de trehundrede flasker, der lige er kommet. Se den i al sin skøn- og enkelthed og bestil løs her:

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDERNE på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

IDAG: søndag den 26. marts: 13:00 til 15:00 LUKKET Vinsmagning på Havarthigården i Holte
mandag den 27. marts: LUKKET Tillykke Wili!!!
tirsdag den 28. marts: 14:00 til 17:00
onsdag den 29. marts: 14:00 til 17:00
torsdag den 30. marts: 14:00 til 17:00
fredag den 31. marts: 14:00 til 17:00 Italiensk Vinfestival i Politikens "Presse"
lørdag den 1. april: LUKKET pga. Italiensk Vinfestival i Politikens "Presse"
søndag den 2. april: 13:00 til 15:00

Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

WEBSHOP!

WEBSHOP