![]() |
"Vi skulle hilse fra......." Sådan startede samtalen med de to par, der skulle til Sverige i påskedagene. Jeg nævner det, fordi det faktisk er ret sjældent, at nye kunder nævner hvem der eventuelt har anbefalet mig som (god) vinhandler. På det punkt tror jeg, at danskerne er meget forskellig fra italienerne. I Italien gør man en dyd ud af at introducere sig ved henvisning til en fælles bekendt. Gad vide om det måske skyldes, at der bor ca. tres mio. mennesker i Italien og derfor gælder det om at fremhæve sig selv fra den anonyme flok. Måske er danskerne generelt mere beskedne af sig og man ikke ønsker at føre sig frem eller trænge sig på.
Hvorom alting er, ville de fire have nogle vine med, som de kunne smage også for at lære mit sortiment at kende. "Kan du anbefale et par vine? Helst nogle forskellige, dem som du kan li'".
"Jeg kan li' mange vine". De par vine blev til tolv. Ikke fordi jeg prakkede dem noget på, men fordi de selv sagde, at "vi vil helst have noget vin vi ikke kender og er ikke interesseret i rabat ved køb af seks eller tolv".
Musik i mine øren. De fleste tror, at de er besværlige, når de bestiller flere forskellige flasker i forhold til for eksempel tolv ens. Tværtimod: tolv forskellige flasker "flytter" hele sortimentet og gør ligesom ære til mit arbejde som vinhandler. At I ved det.
Ah, var lige ved at glemme det: jeg spurgte også om prisniveauet. "Det er lige meget med prisen, lige nu. Du bestemmer, men hvis du vil se os igen, må der være fuld valuta for pengene i de vine du foreslår." Musikken i mine øren var begyndt at blive til en symfoni.....
Jeg ved ikke, om I andre også skal til Sverige, men påskedagene er en glimrende anledning til at teste de vine, for det meste nye vine eller nye årgange, som jeg netop har anbefalet. Ud for hver vin en lille forklaring på, hvorfor netop denne vin er anbefalet. Vinene kan naturligvis også bestilles separat. Hvis I lader jer friste af hele kassen, sendes den med fri fragt:
![]() |
Aitala Etna Rosso: en dejlig, komplet og anderledes varm vin fra et distrikt, som er i vælten (139,-)
Cervidoni Rosso Piceno: et scoop og en typisk centrumitaliener (85,-)
Adino Rosso conero: en vin i den moderne italienske stil, intens og barrique-lagret men "alligevel" særdeles vellykket (105,-)
Vecchio Ceppo: en anderledes primitivo. Plus: frugt. Minus: syltetøj. Lav (for en primitivo) alkoholstyrke: 13,5% (89,-)
![]() |
Chianti Superiore Majnoni: en økojuvel der aldrig skuffer og holder sit mod langt dyrere toskanerrøde (95,-)
Chianti Majnoni: den enkle og velsmagende Chianti i den kvalitet, der gjorde Chianti berømt i hele verden. Ikonisk (80,-)
Moro Polo Zanovello: et scoop og et eksempel på førsteklasses håndværk (115,-)
Elacaia: et flot eksempel på en baby-tuscan (sangiovese + 15% merlot), der ikke prøver at efterabe noget oversøisk (75,-)
![]() |
Enne Nické: en syditaliener. Apuliens signaturdrue hedder negroamaro: den smager godt nu og viser denne drues flotte udviklingspotentiale: ti år fra høstens år (115,-)
Valmorena Barbera d'Asti: en fascinerende vellavet og smagrig Barbera, som ikke overraskende fik høje vurderinger (92/100) i den angelsaksiske vinpresse (92,-)
Lillatro Sangiovese: en virkelig fin hvidvin af røde druer (sangiovese). Unik i sit distrilkt, Bolgheri, og faktisk i hele Italien (125,-)
Gavi di Gavi: en superitaliener, hvid, tør og let krydret, sommerens bebuder og ideel til alt fisk og grøntsagsretter. Af druen cortese (99,-)
Ialt: 1.214,-
Frit leveret.
< Forrige | Næste > |
---|