Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

13.04.2017 Påskebetragtninger over en Barolo....

Kære Vinvenner,

Igår onsdag den 12. april var der en atmosfære af sidste skoledag på lageret. Fem fridage i træk (*). Min søn Giuliano ville hente mig ved lukketide og jeg havde lagt en lille lammekølle i ovnen. "Hvad skal vi drikke til den?" Jeg tænkte på, at det var lang tid siden, at jeg havde smagt på Tabui og valget faldt på 2009 Riserva.

Det er anden gang i træk i denne måned, at jeg bliver nødt til at bruge tillægsordet "perfekt". Om en vin. Og jeg er ikke bange for det. Direkte fra lageret, stillet på bordet, proppen trukket op og iltningstid? Den tid, det tager at tage lammekøllen ud af ovnen og lægge den på udskæringsbrættet: højst fem minutter. Tabui Riserva 2009 i glasset; vinen opførte sig som om den ikke havde ventet på andet. God Barolo fra første slurk. Ingen diskussioner. Drikkevin af rang. Barolo Riserva som I kan sammneligne med en hvilken som helst anden: fra Giacosa Bruno og nedad. Respekt for alle, frygt for ingen. Kommer der en Marsboer forbi og spørger "Hvad er Barolo? Hvordan smager en ypperlig Barolo?", så giv ham/hende denne Riserva 2009. Færdigt arbejde og god tur hjem.

PRIS PRIS PRIS

Jeg har altid været lidt bange for Tabui's priser: 320,- kr. er immervæk et pænt beløb. For det beløb kan man for eksempel købe fire flasker af Pietro Majnoni's dejlige 2016 økoChianti uden protester fra hvilken som helst ovnstegt lammekølle. Efter gårsdagens gensmag af Tabui har jeg dog ændret mening. Trehundredeogtyve kroner er stadigvæk en pæn samling mønter, men beløbet er absolut lavt ift. kvalitetsniveauet af denne flotte og holdbare Riserva 2009.

DE BAROLO VI KAN LI' AT SAMMENLIGNE OS MED

For at bekræfte mig i min fornemmelse tog jeg mig en tur på Google. Det gav mig følgende resultater: Husk på, at TABUI 2009 er Riserva og jeg har understreget de andres Riserva. De øvrige priser gælder for "annata" dvs. årgang.

Jeg har valgt Barolo fra kendte og pålidelige leverandører eller sagt på en anden måde, vinbønder der kan vise jer vinmarken, hvorfra druerne til deres Barolo kommer. Rækkefølgen er tilfældig og det er alle fine 2009 Barolo i den kvalitetsklasse, "vi kan li' at sammenligne os med". Enjoy:
Vigna Colonnello Riserva 2009 1.200,- kr.
Pio Cesare 459,- kr.
La Spinetta Campé 1.075,- kr.
Pio Cesare Ornato 595,- kr.
Bolmida Brunate 300,- kr.
Pecchennino La Costa 395,- kr.
Altare 549,- kr.
Altare Vigna Arborina 694,- kr.
Prunotto Bussia 549,- kr.
Vajra Bricco Viole 550,- kr.
Cascina Francia 1.399,- kr.
Elvio Cogno Riserva Vigna Elena 525,- kr.
Oddero Brunate 843,- kr.
Franco Conterno Riserva 319,- kr.
Rivetto Riserva Leon 319,- kr.

FACIT

Er I til klassiske, holdbare (2022-2025) og rigtigt gode Barolo i Riserva udgave så sørg for at sikre jer nogle flasker af denne 2009 Riserva TABUI. Den vil ikke stå tilbage overfor nogen af ovenstående og lur mig, om den ikke vil klare sig bedre end de fleste. Uanset hvad, er det en topBarolo, som jeg ikke tøver et sekund med at give den en super entusiastisk anbefaling.

Ciao, Carlo

PS: Flere har spurgt om særlige italienske madtraditioner i forbindelse med Påsken. Der er mange af dem, og forskellige fra region til region. I Centrumitalien er der tradition for at spise morgenmad Påskedag bestående af: en colomba, en tør kage i form af en due (eller anden hjemmebagt kage), hårdkogte æg, salamipølse og Marsala eller Vinsanto. I finder flere Vinsanto i min webshop, men præcis den på billedet er en gave fra en god kollega. Han var lidt chockeret, da jeg skrev til ham, at hans fine Vinsanto ville ende sit liv med salami og hårdkogte æg, men jeg husker min mor, der hver Påskemorgen anrettede denne morgenmad for hele familien, så det er en god slutning i nostalgiens tjeneste: God Påske til alle!

Ciao, Carlo

(*) Påskelukket men:
Afhentning fredag den 14.,lørdag den 15. mulig efter forudgående aftale Forsendelseer med Vingaloppen først fra og med den 18. april.

WEBSHOP!

WEBSHOP