![]() |
Mine italienske leverandører bliver ved med at undre sig over, at vi har beholdt alle de oprindeligt katolske helligdage: Skærtorsdag, Langfredag, Kr. Himmelfart, 2. Pinsedag er nemlig almindelige hverdage i Italien. "Det er fordi det er sjovere at holde fri, når vejret er mildt og der er lyst til sent om aftenen, end om vinteren, når solen alligevel går ned så tidligt på dagen".
For alle jer, der ikke skal ud at rejse, er der good news: alle de forudbestilte vine er kommet på lager i god tid og I kan glæde jer til Carlomagno, den bastskørtede Chianti Classico 2015 fra Luiano: den vil gerne danse med jer og pinsesolen. Hent den forudbestilte skønhed eller bestil den her evt. med sin "dansepartner" MUTINA:
"Ja, og så er der også Store Bededag". En sindrig opfindelse fra datidens magthaveres side og igen noget, som mine italienske venner misunder os lidt. For ikke at stå tilbage for nogen har jeg også tænkt mig at - langt om længe - fastsætte datoen for Store Klokkestrengedag: det bliver søndag den 18. juni. Start med at sætte kryds i kalenderet: udførligt program og hvad dælen det går ud på, kommer senere på ugen som ekstra mail.
Inden da skal vi have klaret Lambrusco Festivalen. Der er minus 9 dage til Lambrusco Festival. Er det nu igen en af disse vinsmagninger? Nej: det er en festival: jeg siger ikke, at I skal drikke jer i hegnet i de 22 forskellige Lambrusco, men der er heller ikke spyttepligt og vi skænker ikke med pipette eller målebæger. Hvorfor? Fordi sådan er det med Lambrusco: den skal skvulpe i glasset og hvis solen skinner den dag, trækker vi udenfor, hvor solen, vinen og Parma & Pasta lækkerier forhåbentligt vil gå op i en større enhed:
![]() |
Alle jeres (men især mine) bange anelser om, at de nye ejere af Cascina Cucco - nu Tenuta Cucco - ville sætte priserne voldsomt i vejret er blevet gjort til skamme. I den fornuftige - meget fornuftige endda - ende finder vi denne Nebbiolo. Druetypisk og pålidelig. Et godt køb, der skal finde vejen til jeres bord, gerne til hverdagsbordet og til den faste plads ved siden af grillstegt kød. Nyd nu og frem til 2020:
![]() |
Vinen blev "skabt" til det nordamerikanske marked, men overraskende nok har den modtaget så mange "synes godt" fra jer, at jeg har bestilt den hjem igen. Hvad skal jeg sige? Den smager jo godt og anvendelsen af 20% Merlot, 10% Petit Verdot og 10% Syrah ved siden af 60% sangiovese har givet et resultat, der er ikke så ringe endda. Det er ikke en vin, som jeg ellers ville have savnet i mit sortiment, men I har købt den op hver gang jeg havde den på lager og hvis det er en baby-tuscan, der smager af fugl som I vil have, "who am I to disagree?"
.....er der en vin, jeg gerne ville have i mit sortiment, og det har jeg også fået: det er denne perle af en Barolo Riserva 2007 (det i webshoppen viste billede er ikke Riserva, men etiketten er den samme). I var heller ikke sene med at bestille den. Der er nu kun 34 flasker tilbage og til prisen er det et fund:
< Forrige | Næste > |
---|