![]() |
Jeg har tænkt lidt på, hvordan det er gået til, at det er det lykken, der er lunefuld og sommeren, der er svigefuld, når det i realiteten er omvendt: lykken er svigefuld og sommeren, ja, lunefuld. Hvilket ovenstående sommerbillede fra tanken måske er et godt bevis på.
Undertiden har jeg den fornemmelse, at I danskere ikke elsker Danmark. Påskeferie, efterårsferie, Store Bededag og Kristi Himmelfart: såsnart som der er en håndfuld fridage, så er I væk. Sommerferien forårsager en sand folkevandring til de sydlige himmelstrøg. Hvor skal I hen allesammen? Bliv hjemme! Forståeligt nok for familier med børn i skolealderen: sjælens og kroppens depoter skal fyldes op med oplevelser og solens D-vitamin. Men alle de andre? Nå, sådan er det, hvert år: når Sankt Hans er ekspederet og studenterhuen fejret, skal der rejses væk.
For os, der bliver hjemme, er det korte bukser, Wimbledon, Tour de France, masser af plads på togene og på parkeringspladserne, selvpluk jordbær, mere tid til at nusse og pleje alle de små gøremål, som man har haft for travlt til i løbet af arbejdsåret. Der er tid til at kigge nærmere på lageret og checke beholdningerne og forberede efterårets tiltag.
Der er også tid til at besvare jeres spørgsmål på en mere detaljeret måde. Et af disse spørgsmål kom fra en vinven, der var på besøg på lageret i fredags og spurgte, om jeg solgte engros.
Jeg svarede med en reklame fra TAP, det nationale portugisiske flyselskab "Ingen kunde er for lille, ingen kunde er for stor". Af den første slags, har jeg mange. Af den anden slags: altid plads til én til! Dernæst viste jeg ham min webshop, hvor der er en særlig "region", der hedder, nemlig, ENGROS og tilføjede, at minimum antallet gjaldt også "gerne blandet", blot det samlede antal er på minimum det indikerede.
Han kiggede lidt med og sagde "Jeg går tilbage på kontoret og samler bestillingerne ind". Han kom fra et af disse store firmaer, hvor man er på døgnet rundt og han mente, at tilbuddet ville være et "forfriskende indslag" for de kollegaer, der var på job. Ja, vi, der bliver hjemme, griller og griller og har tid til at nyde den danske sommer fra sin bedste side:
Nå, men af ovenstående fremgår det, at jeg kan li' at være i Danmark om sommeren og derfor holder jeg åbent hele sommeren - kig på åbningstiderne i bunden af denne mail. Uanset det vejrlige er der altid vin, der vil hensætte jer i det bedste sommerhumør og siden I allerede har sat fire paller af den til livs siden uge 17, bliver præsentationen kort og kærlig:
![]() |
(OBS: seks flasker kun hvis I IKKE har gæster)
Under nusseriet på lageret har jeg fundet de sidste fire hverdagskasser, der kan sendes med gratis fragt:
mens sommeren er lige det bedste tidspunkt for at sætte sig ned med et glas mousserende vin og spekulere lidt på, at disse italienere kan noget med "spumante", de mousserende livsglade brusende vine:
Apropos "spumante": der er stadigvæk mange, der tror, at "spumante" betyder "sød mousserende". Dog betyder "spumante" kun "mousserende" uden indikation af sødmegraden. Alle de mousserende "spumante" i testkassen er således "spumante bianco secco": tørre mousserende hvide. Den ret udbredte misfortåelse af ordet "spumante" skyldes, at i virkelig mange år var den stort set den eneste italienske mousserende vin, som man kunne få i Danmark, den søde Asti Spumante, som regel fra store huse som Gancia, Cinzano, Fontanafredda, Cora o.a.
Tilbuddet kunne sagtens finde plads under engros, så godt er det. Ikke bare fordi jeg siger det: der er også nogle objektive "kvalitetsvinkler", som for eksempel beviset på, at den røde Nero d'Avola ikke behøver at være en wishy-washy rødvin, der kan drikkes og glemmes. I de rigtige hænder og når druerne dyrkes på bakkerne, giver Nero d'Avola vine, der både kan holde og udvikle sig gunstigt over en periode af ti-femten år. Kvaliteten i de sicilianske hvide kan bide skeer med de norditalienske ditto: overbevisende resultater med de indfødte druer Inzolia og Grillo, den sidste i et særdeles vellykket ægteskab med viognier. Syrah er den mest plantede drue på Sicilien og den giver dybde og holdbarhed til producentens topvin: Giffarró. "Gi' far ro" og giv jer selv en pæn portion drikkeglæde til de uovertrufne forudbestillingspriser. Vælt jer i de små mirakler, som traminer druen skaber på bakkerne i det centrale Sicilien og fortæl mig, hvor finder man ellers en hvid af traminer, sauvignon og viognier, der smager så henrivende godt:
![]() |
(*) I kender det godt:
< Forrige | Næste > |
---|