Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

15.10.2017 Sjældenhed

Kære Vinvenner

En af vore gode kunder er i gang med at oprette en vinskole. Jeg blev derfor inviteret til en "dry run" aften, som var ikke så "dry", da der blev skænket både jeres Mutina som (værdsat) velkomstdrik og Majnonis 2 liters økoChianti i bast. Jeg kom til at snakke med en af vores bedste vineksperter, og selv om vi arbejder i to vidt forskellige dele af vinbranchen, blev vi enige om, at der hersker en vis, alt for stor, forsigtighed hos de fleste større aktører, mens man hos de "små hunde" som mig og de forkætrede "garageimportører" ofte finder nogle perler. Hun, vineksperten, mente, at hvis "de store" investerede en vis procentdel af deres fortjeneste i "research", ville de forøge deres omsætning, fortjeneste, kvaliteten samt stjæle markedsandele.

AMMIANA

Stof til eftertanke. Måske er de store store, fordi de følger hovedstrømninger og ikke "spilder tid" med sjældenheder, men jeg ville ikke have været dagens "opdagelse" foruden: den røde Ammiana. Vinen stammer fra en lille ø, Santa Cristina, midt ude i Venedigs lagune. Det siger en del om vinplantens evne til at tilpasse sig selv den mest umulige jordbund som det saltede brakvand, der ligger blot fem meter under vinmarkens overflade på øen. Det siger også en del om det væld af spændende vine, som ligger dér i Italien ventende på at blive opdaget.

Sjældenheden alene gør det naturligvis ikke: vinen skal også have kvalitet - og det har denne Ammiana. Den cabernet og den merlot der dyrkes på øen har helt andre karakterer, end dem vi kender fra fastlandet. Jeg har været heldig at kunne få halvfjerds flasker hjem (*) dvs. femogtres, da den ene var min testflaske, og så kom der også en svensker forbi fra Örebro en dag. Det er ikke hver dag, at man kan få del i sådan en spændende vin. Mit råd er: prøv den! Jeg skriver mere detaljeret om vinens tilblivelse på følgende link.

DET DER "VED KØB af 12" UVÆSEN: VÆK MED DET.

På søndag 13 til 16 smager vi på vinene fra denne producent, Tenuta Cucco, der har vinmarker i Serralunga og Roddi. Kan I huske, at vi var bange for, at den nye ejer ville sætte priserne op? Det har været en hård og sej kamp, og jeg måtte forpligtige mig til at aftage lidt flere flasker, end jeg havde regnet med, men til sidst fik vi (I og jeg) vores ønsker opfyldt! Ikke nok med det: efter aftale med producenten har vi også gjort det af med det der "ved køb af 12" uvæsen: Piero Rossi Cairo og jeg vil gerne sælge så mange flasker som muligt, og jeg vil sætte pris på, at I fortsætter med at bestille blandede kasser, men nu gælder den laveste pris fra blot én flaske.

Der er i forvejen nogle kollegaer, der kører med sobre priser uanset mængden. Noget jeg agter at følge op på også med mine andre vine. P.t. starter vi her:

Ciao, Carlo

(*) Hvis han ikke har drukket en flaske eller to, finder I også tredive flasker af Ammiana 2010 hos Fabio Simoncini Cibi & Vini på Torvedage 28, 1400 K. Fabio er producentens Santa Cristina/Le Carlines traditionelle importør.

ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte: Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

I DAG: søndag den 15. oktober: 13:00 til 16:00 Vinsmagning af Tenuta Cuccos vine.
mandag den 16. oktober: LUKKET
tirsdag den 17. oktober: LUKKET
onsdag den 18. oktober: 14:00 til 17:00
torsdag den 19. oktober: 14:00 til 17:00
fredag den 20. oktober: 14:00 til 17:00
lørdag den 21. oktober: LUKKET
søndag den 22. oktober: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP